tuka tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

bu bana yapılırmı ya ;(;#^+.

biraz önce başka köye teravih namazına giderken nerdeyse içlerine dalıyorduk 20 kadar sürü ;#^+.

1 haftadır peşlerinde koşuyorum evimizin olduğu yere gelip dometes hıyar ne var yok talan edip bahçenin damlama su sistemini birbirine katmışlar bu bana yapılırmı ya X(;director;

hayırlı ve uğurlu olsun. bende 1 ay oldu alalı nerdeyse hergün elimde .zira arazideyim. yalan söylemeyen süper bir tüfek. dürbünüde acımayın o kadar para verdiyseniz kalite bir şey alın. çok yüksek zooma gerek yok diye düşünürüm. 4*12 40 yeterli bana göre.
    güç ayar düğmesine özellikle aşırı dikkat edin. clik yaptığı nokta dışında atış yaparsanız iç orıngleri patlatabilir.
    gladla vurulmuş bir domuz resmi yada videosu pek yakında forum sahiplerinin ellerinden öpecek bunada emin olun ;şrofls;.

edit : zararlılarla mücadele boyutu olarak ,kendi arazimizde sınırlı olmak üzere resmi izinlidir.

arkadaşlar buralarda domuz kıyamet gibi. ama bir bölgede sıkıştırıldıklarından sanırım yer değiştiriyor. bizimki pusu avı şeklinde genelde geçiş noktalarında bekliyoruz.
    şimdi merak ettiğim, bu hayvanları cezbeden bir şey olarak neler kullanabiliriz. turşu ve civciv yemi duymuştum ama henüz denemedik.
    bu konuda tecrübeli arkadaşlar varsa bir dinyelim. biz gece arazide kara duman atarken şeftalilerden sonra dibimdeki erik bahçesinede girmişler . :wacko: ne zaman nerde olcağı belli olmayan bir hayvan bu ve mahsullere çok ciddi zararlar veriyorlar.

evet glad uzun süre stabil atışa sahip son derece isabetli insanı yolda koymayacak silah . 32 fp ile 150 değilde 50 fp ile 60 atış yapsa isabet sorunları çıkmaya başlar.
    çok güç olupta istikrarlı atış yapıyorum diyen biri varsa sanmam halepte arşında burda ;tacli#

Pistonlularda sadece yay diyorum.yayın verdiği esnekliği ve rahatlığı gasram veremez. yayon yedeğini alın değiştirin durun. gasram bile yay kadarömülü olamaz sıkca problem çıkarır.
    ayrıca hava basılacaksa co 2 basın derim .daha esnek oluyor.

vista kullandığım halde nedense dediğiniz youtube ayarlarınıda yaptım ama video görünüyor hata veriiyor yani açılmıyor

Şimdi dediğin projede soğutma olayı için ek bir meteryal olmaması gerekir. yani ilave sprey vs. vs. gibi şeyler.benim size önerin şudur.
    namluya sıfırlama giydirilecek ince bir ceket ve namlu ile arasında termal macun.namlu ceketi ise katalitik bir yapıya sahip olarak çok ince tıpkı dizüstü pc lerin soğutma fan petekleri gibi petekler olmalı. en dışındada m4 ve m16 silahların kundakları gibi etrafını tümüyle çeviren fber carbon kundak olmalı ama buna rağmen yinede işçilik ne kadarda iyi olsa diyelimki önceden 30*2 şarjör atıyorsa bu şekilde ancak 5-8*30 şarjör gibi atar yine ısınır. çünkü o ısı ancak su soğutmasıyla yada dediğimiz sisteme dikey petekli olupta geriden ilave fanla soğutulabilir. ama bir tek soğutma için bir sürü batarya ek düzen olacağı yere yedek namlu taşımak daha pratik olur.başka çözüm olacağını sanmıyorum.

denizli bölgesine havalı silah hastalığını hızla bulaşıyor. tabi derken olan bana oluyor ;(
    20 kusur ziyaretcim oldu bu yüzden. potansiyel olarak airgun virüsü beyinlerine hızla nüfuz ediyor .
    adamlar 15 metreden şişe vurmayı maharet sayarken 100 metreyi görünce sanırım glad leyla durumuna diğerleride mecnun oldular ;şrofls;. şimdilik 100 e alışın diğer haftaya 150 devam ederiz :)

bizim milletimiz atıcılığın tamamının insan kabiliyeti olduğunu düşünür.hep derler askerde şöyle vurdum böyle vurdum diye. biride de ben tabancayla her attımı vururum hikayeleri filan. aslında ellerindeki makinanın kalite yönünü hesap etmezler.vuramadılarmıda yine faturayı insana keserler. nişangah ayarlarında hata var yada yok düşünülmez bile. hani yeşilçam filmlerinde kartal tibetle filiz akın lunaparka gider. kartal tibet her attını vurur hemen sevgilisine ayıcık verirler. ;lol; birinde elimde tuka varken çocukluğumda aydındaki lunaparktaki adamlara dedim kendi tüfeğimle karşıdan atayım size 2 kat fazla para ödeyeyim diye hemen kovdular ;kihhik,
    dün subay bir arkadaşın browningi ile atış yaptılar 20 metreye şişe dikildi ve 9.atışta vuruldu. glad ile kanalet boyundan hesapla 100 metreye diktik tek atışta nakavt olunca subay arkadaş şöyle bir baktı kaldı. istersen 150 deneyelim dedim .yok gerek yok dedi

zaten silahı avda kullanacak iseniz kışın hariç yazları 50-70 metre geçmez.kışın konuşur uzak mesafe ve güç.
    burada bahsetmek istediğim konu ise isabetin avda çok önemli olduğudur. bir tavşanı 4 numara saçma ile 2 adet denk gelse düşürebilirsiniz. ve bu saçmalar 50 metreden çiçek yağı tenekesine sadece iz bırakıyor. pellet ise 100 metreden çift taraflı deliyor. gelin siz düşünün artık.
    bir av hayvanı ise örneğin üveyk, tüylerini yolduğunuzda sadece ortaya bir çay bardağı kadar bir hedef çıkar. ve bunu tek mermi ile vurmanın güçlüğü elimize aldığımızda belli olur.
    bu kuş da 32 gramlık 12 lik av mermisi ile 2 saçma yeter düşürmeye. 5 numara olarak düşünürsek 32 gramı yaklaşık 300 adet saçma çıkar. şimdi bu tüfeklerle bile kaçırılan avın bir havalı tüfekle vurulması son derece hassasiyet ve isabet ister. sadece 8 fp bile yeterlidir düşürmeye. o güçte şişe kırıldığını hesaba katarsanız fazla gücün gerek olmadığı ortaya çıkar.
    14-16 grainler kanatlı her hayvanı düşürür. üzerine artık tilkiden büyükler için geçerlidir. ( bu arada havalı silahlarla av yapmıyoruz tabi. sadece yasak olmadan önceki deneyimler.)

hep anlamadığım bir olay vardır birazda garibime giden... av amaçlı üretilmiştir efendim atış ve grup oluştruma amaçlı değildir gibi. ben 16 yaşından bu yana yani 24 senelik avcıyım.isabeti olmayan silah isterse havan topu olsun hiç bir kıymeti yoktur. bir av her zaman ortaya çıkmaz.ayda yılda bir denk gelir. ondada vuramazssanız atalarımızın dediği gibi 40 gün taban eti bir gün av eti derler.
    pelletler yapısından dolayı zaten belli bir hızı aştığında eordinamik denen yapıya tamamıya ters olduğu için savurmaya başlar. önemli olan pelletin yapısına göre en ideal hız oranıdır. hatsan mod 125 namlusuyla deneme amaçlı 500 m sn hızları bulduk ama isabetlilik denen olay dengesini yitirdi. stabilite -güç-isabet üçüde av için vazgeçilmezdir.

chairgun 3 çıkmış ben onu indirdim.bayada güzel.inceledinizmi bilmiyorum.

ama olması gerekenler ise pcp silahlar sınırlı sayıda zaten, her silaha ait link olmalı o silaha ait bar değeri üzerinden atış grafiğini kendi çizmeli. tabiki diğer pellet,ısı,rakım vb. değerleride girerek :)