tuka tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

elma armut olayında yanlış düşünüyorsun. farklı silahlar olabilir ama çok farklı sınıflarda değil.her iki silahında gayesi aynı boyutta hedefler. aşağı yukarıda yanı maksatlar içinde kullanılır.
    adam 16lıkla attını v:)uramıyorsa ,glad inidiryorsa o zaman sanırım roket yerine glad oluyor dediğine göre:)

bugün yılların avcısı elindeki 16 lık özel yapım çifteyla bana hava atarken, 70 metreye soda şişesi ve 5 kg luk ayçieçeği tenekesi diktim.4 numara saçmayla atış yaptı.5 tane saçma denk geldi.şişeler ise yerinde duruyordu.
    sonra tek tek indirince tenekeyide kalbura çevirince , gitti ve arabasına tüfeğini bıraktı geldi.:)

Havalı silah işiyle 1980 den beri uğraşmaktayım. ilk tüfeğim TUKA idi. sonrasında çuvalla silah aldım ya hurda oldu yada sattım.uzun araştırmalarım sonucu isveç harikası olan FX Gladyatör silahını almaya karar verdim.
    Denemelerim sonucunda ise , 150 metreye kadar attığım her atışta (16 metre sıfırlama) mükemmel sonuçlar elde ettim. Gören herkes aşık oldu silahıma.
    Güç + stabilite+ isabet arıyorsanız tüm hobinizde buysa .hiç düşünmeden alın diyorum. Bu kadar para veripte sonuç elde edemeseydik yerden yere vururduk bu silahı.Chairgun verilerine göre hareket ederseniz sıfıra yakın hata meydana çıkar. Kullandığım pelletler,aa ve fx zaten ikiside aynı ve 18 grainlik jsb ler de güzel.
    Ama tek sevmediğim tarafı ise atış zevkini köreltiyor. arada bir vuramamanın zevkini yaşayamıyorsunuz #hims
    Eskiden vuramadığımız hedefe tüh yaw derdik yeniden hırsla atardık. şimdi ise şişeleri 100 metreden patlatıp kalan parçalarınıda temizlettiriyosunuz.sanki dibinden atıyor gibi :)

Sadece tek söz ; Glad varsa başka birşeye gerek varmı?

egede fazla kişi yokuz biliyorum.ama bölgesel takımları oluşturmak elbette dostluğu ve kardeşliği sistemik olarak diğer bölgelerle daha sıcak temas kurmasını sağlar .
    neyse uzun lafın kısası egeli yada egeye yakın olan arkadaşlar buraya :)

atışları çok iyi stabilite mükemmel.
    merak ettiği ise
    en ağır pelletlerde denedinizmi? 22 grain ve üzeri.
    ve en sevdeği mermiler fx ve aa orjinalleri dışında nelerdir?
    jsb 18 grain aldım yeni. birde onu deneyeceğim. 16 grain ilk 100 metrede gayet sıfır hatalı başarılı diyebilirim. 200-160 arası
    diğer sorum ise yatagun modetörde hız ölüçmleri yaptınızmı? mutlaka dürbün sıfırı değişiyor az da olsa.

bende aynı firmadan şikayetciyim.dağıtım biriminde havalı silaha çok meraklı biri var.
    kargoya soruyorum diyomki neden benim tüfek gelmedi diyorlarki unutulmuş. yahu bu ikinci kere oldu nedir bu olay dedim ve bastırdım arabayla dağıtım merkezine 200 km yol yaptım.ve gider gitmez bastım fırçayı.tüfeği aldım baktımki koli bantları kesilmiş . ne ulan bu ! dedim. bilmiyoruz dediler. açtım bölge müdürlerine telefonu bastım kalayı :)

dernekler,belli bir grubun hakkını muhafaza ve temsil etmek için kurulur.asıl kurmazsak başımıza zamanla birileri birşeyler çıkarır o zaman hangi sıfatla kimle muhatap olacağımızı şaşırırız.ve bu neden böyle oldu şu neden böyle deriz ve demekle kalırız. bizleri temsil eden sağlam bir derneğimizin olması bizlerin yararına olur diye düşünürüm.

malumunuz ülkemizde sivil toplum kuruluşları almış başını gidiyor.
    ama bizi temsil t.c. genelinde bir derneğimizin olması hepimizin faydasınadır diye düşüyorum.
    siyasi olarak bir temsil gücümüzün olması ancak bu şekilde olur.

yok abiler ben bu silahı sevmedim . insanda ne heyecan koyuyor nede heves :S
    mübarek isviçre tüfeği bir kere attığını kaçırda ,vurmadık diye hırsla bir daha atalım.ne bu ya!
    attığın herşeyi haşat ediyor. 90 metre alacalı şişe , 50 metre kahverengi şişeler ,ne varsa götürüyor. bu arada kızılay soda şişeside kalmadı hepsi bitti:S
    bu arada katresu a.ş. ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.

bu zamana kadar havalı silah diye kendimize eziyet etmişiz. bu gladyatör gelinceye dek. ilk defa bu kadar zevk aldım. attığınız iniyor. bu para bu silaha verilirmi diyenlere tek cevabım, hayatınızda en büyük hobiniz buysa eğer verin acımayın.

arkadaşlar biraz önce mustafa beylede görüştüm. 200 barda busnell reddotla yaklaşık 90 atış yaptım 140 lara filan geldi.
    namlu ucuna modetör taktım mekanizma sesinden başka hiç bir ses duyulmadı harika bir olay.
    yalnız ufak bir sorunmudur tam anlamadım ama hani airsoft tüfeklere bb tıkanır ikinci atışta cuff diye ses yapar. onun gibi bir ses modetör varken yanlardan elime hava vurmaya başladı
    atıştada düşme var biraz tahminim. ilk 90 atış diana 460 a 5 çeker gayet güçlü. sonradan böyle bir şey oldu güç ayar düğmesinin yakınlarından ve simetriğinden elieme vuran hava aynı zamanda modetör olmasına rağmende ses yapıyor . bu neden kaynaklanmış olabilir acaba ?yardım ederseniz sevinirim. bu arada namlu içi oring sağlam .

2 sene önce yaz günü hava ateş gibi sıcaktı. bindim öylesine gezmeye gittim. dönüşte şarjı bitti ve gavur ölüsü gibi geldi bana o sıcakta öldüm bittim. hala evin bodrumunda atılıktır. kesinlikle tavsiye etmem. ya bisiklet alın yada motorsiklet.bunların iyisi filanda çok pahalı değmez.