tuka tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    700 m sn hız sadece diyorum uydurma bir saçmalık. 350-400 arası olabilir. metal kovanda bile o hızı yapamaz.

    12 lik bir tüfekle vurabileceğiniz garanti mesafe 60 metredir. 100 metreden saçma değerse ancak küçük kuşları düşürebilir kafaya gelmezse büyükleri yaralar. sadece şunu derim. 36 cal bir tek kırma alın onda deneyin.onun yapamadığını bu tüfek asla yapamaz.

    bu olay şuna benziyor tecrübelerimle sabittir;
    hw90 ile 5 metreden kuşe kalın bir kitaba atıyorum 260 .sh kadar yırtıyor
    diana 460 ile aynı pellet aynı kitap aynı mesafeden 240 .sh kadar yırtıyor

    ama gel gelelim 60 metreden yine aynı teneke ve pelletle hw90 tektarafını bazen delip bazen iz bırakırken

    diana 460 çift taraflı deliyordu.
    hw 90 yumuşak doku tahirbatı 460 tan çok çok fazla :wacko: hw90 üveyki nerdeyse ikiye bölüyordu.diana ise kibar bir delik açıyor.buna benzer birşey

    her nedense 1920 li yıllarda yapılan silahların işçiliğini şimdilerde göremiyoruz. nagant tam bir efsane .hepimizin yakından tanıdığı balıklı browning 9mm lerde hala kalitede üstünlüğünü koruyor.yine efsane olan luger . nerde şimdi bu özellikte silahlar
    peki neden sw ve benzeri firmalar topla namlu arasını kapatacak kilit sistemini düşünmüyorlar? maliyetler arttığı kardan fedakarlık etmek istemedikleri içinmi?

    bir arkadaşımın babası yıllar önce almış . bana dediki abi bir tüfek var babadan kalan az kullanılmış bunu tamir edebilirmisin ? getir dedim . birde baktımki harbiden tuka ^^
    birden lise çağlarımdaki yani 1983 yıllarındaki hatıralarım aklıma geldi. neyse söktüm dağıttım yay aynı orjinallikte duruyor. içi kurumuş keçesi patlamış,orıng yok. orjinal gezi arpacığı yok.ama geri tarafı orjinalliğini koruyor. şimdi bu ilk Türk malı olan adaşımı ayağa kaldırmak vatan millet görevi gibi hissettim. tamamı 2 kutu pellet atılmış ;tacli#

    arkadaşlar aradığım motor, 150 cc scoter . tekelerleri büyük yani normal motorlarınki gibi olacak. ve su soğutmalı olmalı.
    fiyat ise 2500 ü geçmemeli .
    motor sitelerini epey inceledim ama regal raptor denen gezi motorunun ağırlıklı olduğunu gördüm. ama 250 cc bana uymaz . tavsiyelerinizi bekliyorum.

    ah ah ege team desen egede fazla kimse yok :(

    engin var benim bildiğim izmirde oda buraya 240 km .ama karar verdim.
    manyaq lardan oluşan bir dernek var hepside yantahtalarında sakatlık var ;kihhik, paraşüt ,model uçak ,hız motorları(harley davidson,suzuki,yamaha ne ararsan var ) ,doğa yürüyüşleri vs.. bunları havalı silahla tanıştırcağım bir kaçıyla görüştüm. o zaman en güçlü team ege team olabilir :thumbup:

    Yusuf ( kartalcin ) dostumuza çok teşekkür ederim. Bushnell reddot elime yeni akşama doğru geçti. Maşallah bir ambalaj yapmış kartalcin , açmak 10 dk mı aldı. :)
    çok kalite olduğu herhalinden belli. sanki dün alınmış gibi sıfır. en ufak bir çizik hatta kutusunun bantları bile yırtık değil. özel uzatmalı bir ek parçasıda var. ondada bir lens .ne işe yarar bilmem ama havası yeter :)
    eee artık sıra geldi bu reddota sıkı bir tüfek almaya :) yani evlendirmeye

    hatsan at44 iyi yada kötü yorum yapmak istemiyorum. ama velakin önemli nokta;

    silah işi kullanan üzerinde deneme yanılma yolu yapılmaz. Bir ilaç şirketi bile en son bulduğu tedaviyi hemen piyasaya hemen süremiyor. en az 5 yıl süren deneme ve ruhsatlandırma süreci var.en son noktayı koyarsın öyle sürersin piyasaya. hele güvenlik söz konusuysa raptorx in dediği gibi denizaltı bir kere batar uçak bir kere düşer misali olduktan sonra kıymeti yok.
    piyasadan tüp toplamayı genelde fatura bilgilerine ulaşarak yapılırsa elbet daha mükemmel olur.