tuka tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bu pelet ucundaki kırmızı materyallerin zehirli kimyasal özelleği olmasın sakın. :!:

şimdi askerde el bombası pimini dişinle çekip atıyorsun ya. bundada karizma olsun diye pelletin jelibon kısmını ısıyorsun tüfeğe öyle takıyorsun ;tacli#

Ben armsan otomatigimde güç kaybını en aza indirmek icin magnum fişekleri tercih ediyorum ve yine de bir poze gücünü yakalayamadıgıma inanıyorum bu yuzden kinetik otomatikleri arastırdım ancak neden bilmem önerilmiyor...

bir zaman otomatik tüfek alacak oldum 32 gramlık 5 numara fişeklerden değişik marka 5 er adet aldım. av malzemecesindende bir kucak otoamatik tüfek .ful şokları takılı. ;tacli#

a4 kağıtları dikenli tellere 1 er metre arayla 6 tane astım. sırayla tüfekleri denedim aynı fişekle aynı mesafeden. saçma gruplarını inceledim. en iyi grubu vursan ile huğlu yapmıştı.gaz otomatikleri olan tüfeklerden tam hatırlamıyorum ama sarsılmaz da vardı içlerinde.
    kinetik mekanizmaya halk diliyle döner kafa derler. bunuda her firma ustalıkla yapamaz. gaz otomatiği kadar seri atamaz .omzuna dayamazsan tutukluk yapabilir.ama atışları benim için avda daha güzeldi. gaz otomatiklerinde beretta çok başarılı.ancak düzenli temizlik ve bakım ister. kinetik te böyle bir sorun olmaz.

Glock un kullandığı Teniferizasyon işlemi hakkında bilgi alabilir miyiz. Bu arada aramıza hoş geldiniz.

işte airgunturk farkı burda :) yeni üye olan arkadaşımız; bir konu hakkında bilgi vereyim derseniz o işin kitabını yazmanız lazım. ;tacli#

Değerli Arkadaşlarım,

19 Nisan 2009 pazar günü MarmaraTeam olarak sezonun ilk buluşmasını başlatıyoruz, Tüm havalı silah sever arkadaşlarımızı bekliyoruz,

Yerimiz değişti, bir çok arkadaşımız hatırlarlar, eski Zekeriyaköy buluşması yaptığımız yerdeki değnekçinin verdiği rahatsızlığı ...

Mustafa abi ,şimdi bir değnekci o kadar arabasında ve yanında havalı silahcıyı dizemi getirdi? ;tacli# karizma sakat olmuş be abi .marmara team yerine ege team (henüz yok ama olacak)
    olsaydı kaba yerlerine pelleti yerdi ;şrofls;.

sene 1980-1990 araları;

bir gün önceden babam rahmetliyle koltuğun altındaki sandığı çıkarır içinde , barut ,çeşitli numaralarda saçmalar, boş kağıt fişekler keçeler, kapsuller .... bunların altına sofra bezi serer akşam yemeğinden sonra fişek dolumu yapmaktan büyük zevk alırdım.hele o boş kovanların pejmürdeliği ,içindeki barut kokusu harikaydı. kışın olduğu için sobanın yanında bu işi yaparken valide de çay getirdimi deyme keyfe. fişekler ördek avına göre göle şafakta gitmek üzere hazırlanırdı. doldurduğumuz fişekler 16 lık tek kırma benim ( 1965 model beretta ), babamında 12 lik çifte sentetien di. sonra fişekleri kütüklüğe dizer tüfeklerle birlikte sert hava şartlarına karşı sıkı giyimler hazırlanırdı. sabahın 3 ü dedimi beraber mobillete biner o soğukta göle 10 km yol teperdik.

göle geldiğimizde hemen kenara sazlardan güme denilen pusu yeri hazırlar günün doğmasını beklerdik. derken ördekler kenara doğru gelmeye başlar. iyice beklerdik çok yakınımıza gelsin diye. içlerinden seçerdim. bozmu? yeşil başmı? göveç ağızmı ? veriiimi? turunc kafamı diye . en az ikisinin bir araya gelmesini 30-40 metre kadar bekler sonra çakardık ve kalıırdı bir ikisi. sesten havalanan ördekler yarım saat geçmeden birdaha gelirdi. saat 9 a geldimi çeker giderdik. birinde babamın tüfeği ateş almayınca yanına çağırdı.baktımki dıştan çakmak yayı gevşemiş iğneyi tam vurmuyor. hemen don lastiğini çıkarıp çakmağa bağladım .ucunuda kundağa.çok komik görüntü oluşmuştu.

sonunda 3-5 vurdukmu o zevkle geri döner valideye havamızı atardık . temizlemesi desen ayrı bir ölümdü.

sene 2008-2009 aynı yerler;

şimdi ise eskiden avlandığımız yerlerde setler yapıldı doğallık diye birşey kalmadı. otomatik tüfekler çıktı.elde yapılan fişekler tarih oldu ve 80 metreye ulaştı menzilleri. sürüler denk geldiğinde katliamlar yapıldı. gölün suyu sulama birlikleri tarafından sömürülerek doğal yaşam bitirildi. elle bile yakaladığımız sazan balıkları yerine şimdi dökme ile yakalamak çok zor çünkü kalmadı. zenginler sürat motorlarıyla gelip yüzlerce katliam yaptılar. gölün su çıkmayan yerleri köylüler tarafından arazi haline getirildi..

artık sadece bir görüntü oldu .hatta o bile kalmadı. çevre müdürlükleri kuruldu iş işten geçtikten sonra. tekrar hayata geçmesi artık zor . ingiletere bugün için göç hayvanlarına sahip çıkıyor ve ülke dışına çıkmamaları için gerekli önlemleri alıyor. çok uzak değil yakın bir zamanda evlatlara bunların sadece resimlerini göstereceğiz. silah teknolojileri ve otomaik tüfekler artıyor ama av sahaları tersine küçülüyor. avcılardan alınan harçları çevre müdürlükleri nereye harcıyorsa hiç bir şey yaptıkları yok. ormanlar hazine yerleri hep satılıyor. tarım alanlarında gizlenecek saklanacak sote yerlerde kalmadı. gözü dönmüş çiftçiler bir metre bir metre tarlalarını sürerek merada koymadılar. torpilli olanlar yüzlerce dönüm beleş araziye sahip oldu. çayırlarda otlanan hayvanlarda evlerde suni yemlerle beslenerek içtiğimiz sütlerde yediğimiz etlerde fabrikasyon oldu. tavuk bile beslenmez oldu evlerde çünkü markette temizlenmişi kanadı eti budu ayrı satılıyor.bunların tadıda hep aynı yemler ve hormonel gıdalar yüzünden samandan farkı kalmadı. eskiden hasta olmazken şimdi arkamız açılınca hemen grip nezle oluyoruz. bizler vitamini doğayı el birliği ile yok etmeye hızla devam ediyoruz. en verimli tarım arazilerine partizanlık ruhuyla sanayi ruhsatları verildi. halada veriliyor. ne hayvanların dili var dertlerini anlatabiliyor nede yok edilen ağaçların dili var ne de çayırdaki sazların otların. ama zamanla doğa bize öyle bir ders verecekki o zaman gelmeden onların vekili ağzı dili olmazsak çok geç kalmış olabiliriz.

sağlamlık kalite yüksek zoom özelliği olarak mildotluda olması yanında hangi dürbünü tavsiye edersiniz?

daha çok ,en düşük fiyat en kalite orantısı dikkate alınarak 9 dan fazla zommlu en az 40 mercekli

bıldırcın avında heyecanlı bir arkadaş bıldırcına ateş ederken yaklaşık 50 metre ötedeki diğer avcı arkadaşın alnına 8 numara gibi haşhaş tanesi gibi saçma tanesi vurdu. ve yere düştü. bzleri korku sardı hızla yanına koştuk .tüfekleri bile yere atmıştık. yaklaşık 10 dk kendine gelemedi. kan bile az birşey çıkmıştı.derinin altına yerleşmiş saçma ama çıkaramadık elle. nasıl oldu diye sorduk dediki başıma sanki çekiçle vuruldu gibi oldu dedi. 8 numara saçma bile bunu yaparsa 4.5 luğun şiddeti daha büyük olacaktır.

sene 1979 henüz ilk okulda iken kaldırımdan eve doğru 3 arkadaş dönerken 1 metre kadar önümüze taş atıldı zannettik sağa sola baktık arkaya öne öğrenciden başkası yoktu.mermi önümüze düşüp o hışımla duvara vurdu ordan parke taş yola kaydı.elimize aldık bu neyin nesi diye baktık.akılımıza ilk gelen bu mermi sağcılartarafındanmı solcular tarafındanmı atıldı oldu:) aldım eve götürdüm. babama verdim.oda akşam eve gelen astsubay emeklisi misafirimiz vardı ona verdi. dediki bu 38 lik. yani toplu tabanca atılmış mermi dedi. birimize çarpsa kesin yaralar başa gelse eminim öldürürdü.

yine ben sigortacıyım tabi bir araba durduğu yerde ön camı parçalanıyor adam evden çıkarken.oda bayramda havaya etılan mermiden .7.65 havaya atılan mermi. arabanın içine girmemiş daha sonra park ettiği evinin önünde bulmuş.

biz biz olalım kesinlikle meskun mahallerde havaya bile atış yapmayalım. hatta havalı silahla bile atış yaparken sekme açısını bile hesap edin.

valla bravo diyorum .

birşeyin ilk yapılması her zaman zordur. bunu bende denedim eskiden . 4.5 kalıp yapıp pres yapıyordum.

ama en mantıklısı tamamen eritmeden pres yapmaktır.yani katı hamur halindeyden o zaman daha seri çıkarabilirsiniz.