tuka tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Allah korumuş. aman dikkat edelim arkadaşlar.havalılar çoğalmaya başlayınca kaza da o nispette riskli hale geliyor.sakın herşeysini biliyom demeyin .mutlaka sitede yada kullanma klavuzunda inceleyin. benimde yazın silahı sıfırlarken pelleti sıktım anda benim 2 yaşındaki yeğen mermi yolundan hızla geçti.yani sn ler kurtadı.daha doğrusu Allah korudu. buda bana ciddi ders oldu. aman dikkat...

"Metal yorulması, makinelerde, taşıtlarda ya da yapılardaki metal parçaların yinelenen gerilimlerin ya da yüklerin altında giderek dayanımını yitirmesi ve aslında dayanabileceğinden çok daha zayıf son bir gerilimin etkisiyle çatlayabilecek ya da kırılacak duruma gelmesi.
    Metal yorulması daha 19. yüzyılın başlarından beri bilinmekle birlikte bu olguya ilişkin ilk ciddi araştırmalar 20 yüzyılın ortalarına doğru başladı ve özellikle 1954'te İngiliz 'Comet' jet yolcu uçağının basınç kabinlerinin yarılması üzerine hızlandı. 1970'lerde, olayın nasıl geliştiği henüz tam olarak anlaşılamamışsa da, deneysel yollarla yorulmanın üstesinden gelecek teknikler geliştirildi. Yorulmaya dayanıklı metaller bulundu ve çeşitli yeni yüzey işlemleriyle bunların dayanımı daha da artırıldı. Bu arada uçak vb taşıtlarda yorulmaya yol açan gerilimleri en aza indirgeyecek yeni tasarımlara geçildi." alıntı tübitak

aslollan metal yorulması hesaba katılmasıdır .onun haricinde firma büyük riske girmiş olur.

arkadaşlar benim düşüncem en sert basınçtan dahi etikilenmeyecek mil üzerinden hareketli valf sistemi. sol taraftaki çıkıntı çekicin vuracağı yer ve bu yer de sert bir yayla sabitlenmiş. mavi nokta ise mildeki delik.tıpkı aç kapa musluklar gibi bir şey. bu şekilde olursa isterse 400 bar basınç olsun isterse 100 bar olsun açma kapanma süreleri aynı .yani açılıp kapanmaya hiç bir güç etki yapamıyor. acemice çizim oldu ama sanırım anlatabilmişimdir.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

av muhabbetinin yasak olması çoluk çocuğa verilmemesi şeklinde olmalıdır. bir kurusıkı alıyorsunuz 18 yaş deniyor. havalıda neden yok bu?

havalıyla orda burda hele yerleşim biriminde atış yapmak avlanmak zaten her tür silahla yasak. havalıya serbest deseler yerleşim birimleri zaten yine yasak olacak. en iyisi 5.5 mm ve üzeri ruhsata tabi olmalı. 4.5 ta 18 yaş üzerine basit bir belge fotoğraflı şekilde verilmeli. ama av yasak olmalı. diye düşünüyorum. tüfek saçmalarını yiyip ölen kuşlarda olduğunu söylüyorlar. bir kuşa 32 gram atılırsa ve bir gölde günde yaklaşık 1000 civarı atılıyor 32 gram *1000 = 32 kg eder .av mevsimi dışına atarsanız yaklaşık yılda 5-6 ton gibi 25 km2 lik alana serpiliyor. revo ile atış diyorsunuz. revo güzel harika bir silah ama kaç kişide varki t.c. ve dünyada ?

şimdi neden yasak diye sormak bu yasanın mantıklı olduğu manasına gelmez. o yasayı koyanlar bu site üyeleri kadar bilgiye sahipmi sanıyorsunuz?

bence ateşliyle yasak olmalı. havalıyla bir kişi 100 kere ava çıksa anca 3-5 tane vurursa vurur. ama 12 lik bir tüfekte 5 numara saçmada yaklaşık 200 saçma bulunur. 1 tanesi denk gelse zaten güvercin büyüklüğündeki hayvan ya ölüyor yada sakat kalıyor. şimdi 50 metreden güvercin sürüsü olsa 12 lik otomatikle max 3 atış yapabilir ve katliam olur . peki havalıyla ? ya bir tane yada hiç . bence ateşli avı tıpkı koredeki gibi yasaklanmalı yada saçma gramajına sınırlama getirilmeli. yani 20 gram gibi. 12 lik tüfekle 32 -36 gram fişekler atılıyorki havalı silahları ilk 50 metrede oyuncak gibi bırakıyor. havalı silaha belli kalibreden sonra yaş sınırı ve ruhsat konulmalı av serbest olmalı ,ateşli silahta ya yasaklanmalı yada calibre ve gramaj düşürülmeli. bizim göle dışardan avcı geldi motorla tam 170 ördek vurmuşlar yazık değilmi? havalı olsa kaç tane vurabilirsinizki ?

Pahalı silahı olanın,ucuz silahı olanla dalga geçmesi değil bence bu.İşin aslı şu kanımca,insanlar sevdiklerini kendinden olanı yerden yere vururlar.İnsanlar bu işlere soyunan yerli bir üreticiyi daha iyi yerlerde görmek istiyorlar.Göğsümüzü kabartacak dört dörtlük icraatlar bekliyorlar.Önemsenmek istiyorlar.

pahalı yada ucuz diye dalga geçilemez zaten. mesela çin malı bam lar gayet ucuz. ama silahın dalga geçilecek yönü yok.torunla,kralla dalga geçildiğinide görmedim. ama kusura bakılmasın hakan ustamızın tabiri ile at nalı gibi LW namlu yazarsan bu şuna benzer, yine karadenizlinin beretta yerine peretta yazması gibi olur. ;şrofls;. . burada kırıcılık değil.firma deseki ,arkadaş bak ben LW kalitesinde namlu yapıyorum .o zaman sıraya geçelim elini öpelim. ve gerçektende grupları güzel. isabeti iyi . o zaman bu namlu Lw demenin anlamı neki ? takdir ediyorum başarılar diliyorum.

silahlar geleli apeyce zaman oldu. şöyle güç ve 100 metre gibi grup testlerini bekliyorum.

şimdi olay şu .800 tl artı birçok hediye . elbette orjinallik yada fx le kıyaslamak son derece hata olur. fiyat makul ama birinci kalite olsun dendimi pamuk eller cebe oluyor. bir tane pcp em olsun idare etsin birazda tornavida ile uğraşayım yoksa canım sıkılır olayında bu. ama 100 metrede 10 cm grup yapayım muhabbetinde olay değişir elbet. ama derdi olan silahta sorun olan açıktan açığa yazabilmeli ve yazıyorda.hatsanı takdir ediyorum bu fiyata bu silahın piyasaya çıkması pcp heveslileri için başlangıç . önemli olan sorundan çok kaza çıkarmaması. bende orjinal olduğunu sanmıyorum ama grupları sağlamsa orjinalmi değilmi diye sorgulamak yersiz kalıyor ve geriye mekanikten hariç birşey kalıyor. dünyada kabul gören lw namlu takılı bu tüfekte ,demek yerine ,biz lw kalitesinde namlu üretiyoruz demek daha kalıcı ve firmanın itibarını artırıcı olur diye düşünüyorum.önce güven.

bunu denedinizmi :him:s

sıfırlamayı neye göre yapıyosunuz :him:s ben pek anlayamadım.

misinayı pellet hattında nasıl ayarlıyorsunuz :him:s

15 yıl önce denemiştim. pelletin tam ortasından delceksiniz. arkaya düğüm atıp namlu ucundan çıkaraksınız. namlu ucundan çıkan misinayı 20-25 öteye bir yere sabitleyip gerdireceksiniz. namludan çıkan misinayı çıkış noktası tam ortada olmalıdır. tüfeği sabitleyip dürbünden misinanın sabitlendiği yere bakacaksınız. ona göre ayar çekceksiniz ama çok hatasız bir işlem yapmanız lazım birde kapalı yer olmalı.

pelletin ortasını çok ince bir matkapla deliyoruz.tüfeğe yerleştiriyoruz.namlu ucundan misinayı çıkarıp 20 metreye çekip sabitliyoruz. misinayı namlu çıkış noktasına tam ortalıyoruz. ve tüfekte kazıklıyoruz. sonra dürbüne bakıp sıfırlamayı çekiyoruz. sıfır hatalı. ama depo gibi yerde yapmak lazım. rüzgar vs. olmaması lazım ;tacli#

temel gemi kaptanlığı sırada sürekli bir sandığa bakar dururmuş ve kilitliyimiş. temel günü gelmiş ve ölmüş.

mürettebat merak etmiş sandıkta ne var diye. açmış bakmışlar bir kağıt. kağıta bakmışlar ''iskele=sol sancak=sağ '' yazılıyımış ;tacli#

aynen bende bazen left ve rıgt ın hangisi sol hangisi sol karıştırıyorum. :him:s ve yeğene telefon açıyorum. oda diyorki '' amca bu 1.... ıncı soruşun sen bunu en güzel tüfein dipçiğine yaz '' diyor ^^ inannın 4 yıllık en baba üniversite okudum ama oluyor işte ;şrofls;.

evet arkadaşlar 30 atış 10 metre nerdeyse tek delik. en ufak bir kayma vs.. yok. elinize sağlık yatagun.

hele dürbün yataklarının sıktıkca açılarak sıkması inceliğide iyi düşünülmüş.

yataguna teşekkürler.

dampa bugün geldi. çok güzel bir ambalaj yapılmış içinde iki adet alyan anahtar birde kaliteli bir yatagun şapkası var. buradan teşekkürlerimi iletirim.

kumpasla önce 20 atış sonrası kızakta kayma olup olmadığını sonrada grupta ayar kaçması olup olmadını bu gece bodrumda test edip sonuçlarına bakacağım. diana 460 katırını bakalım dizginleyebilecekmi ;tacli#