tuka tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

rusyada bir akrabam bu silahı vitrinlerde gördüğünü söyülüyor. sanırım büyük ihtimal getirecek . ozaman istanbula kadar üşenmeden hemen gelirim.bir kaç kişinin elindede görmüş. çalıştırdığı işçilerin elinde. dürbünüyle birlikte ısmarladım alıp getireyim diyor :)

mustafa abimizin yazısına + 14 aynen ( uğurlu rakamımdır) :)

yalnız şu pistonlu silahların gövdesini yani silindir etini oldukça ince ve carbon çeliğinden yapsalar hem boşuna ağırlık taşımamış oluruz.sabit namlularıda ince yapsalar aynı işi gören 2 kg luluk tüfek olur. hatta kundağı da balsa ağacından yapacaklar ( model uçak yapılan ağaç) dahada hafifler.hem sağlam ağaçtır.

söylemek istediğinizi anlıyorum

sıvılarda esneme yoktur. ne kadar basınç uygularsanız uygulayın hacmi değişmez. ama hava öyle değildir. değişik gazlara göre esneme yapısı vardır. bizim için söz konusu olanda soluduğumuz hava. havanın esnemesinden dolayı piston çapı ve namlu çapı çok bariz farklılığından dolayı ani sıkışma olayında bu düşündüğünüz gözardı edilebilir değerlere sahiptir. yani havanın bir anda verilmesinden bahsediyorsunuz. pistonluda neredeyse bir anda değere yakın veriliyor. bunu pcp de düşünürseniz tam düşündüğünüz gibi. bir anda açılan valfle 200 bar basınç , veriliyor. pistonluda buna yakın.

hesap , tüfeği kurma enerjisi ile pellet enerjisini mutlak derecede yakın değere ulaştırma olmalıdır. yoksa olağanüstü birşeyler beklemek boşunadır.

piston harekete geçtiği anda pellette harekete geçmiyor. belli bir basınçtan sonra pellet hareket etmeye başlar. aradaki bu zaman farkını transfer deliği çapıyla ve uzunluğu ile alakalıdır birazda. bu dediğimiz oranı hesaplayarak yapan ancak belli markalardır kanaatindeyim.

ancak olması gereken ise piston son noktasına oturduğunda transfer deliği tam ortada olması türbolansı önleyecektir. ortada olmasında fayda vardır.sabit namluluların bir kısmıda öyledir.burada hesaplanabilirse kurarken harcanan joule ile pelletin joulu birbirbirine yakın olması en verimli tüfeği gösterir. ancak kesinlikle aynı yada yukarı olması fizik kurallarına aykırıdır.

burada transfer deliği hacmi sıkışan havanın bir anda oraya pelletle arasına hapsedilmesiyle pelleti harekete geçirme zamanının ince bir ayarıdır. namlu çapıyla aynı olan bir transfer deliğinde piston henüz tam yapışmadan pelleti harekete geçirir. dar olursa hava tahliyesi zorlaşır ve tetiğe basma ile pelletin fırlaması arasındaki zaman farkı uzar. transfer deliği hacminin sıfır olduğunu düşünürsek piston yapışmadan yine aynı şekilde pellet fırlar.

en ideal yaylı güzel honlanmış bir piston gömleği, pürüzsüz yiw=set kalınlığı (lw namlular gibi), düşük spir oranı, piston hacmi /transfer deliği hacmi/ namlu uzunluğu /yay kalınlığı uzunluğu düzgün orantısı , keçenin mümkünse yumuşak teflon yapısında olması vb...

arkadaşlar şu an için acilen 3*40 yada 2*40 gibi büyütmeli reddot arıyorum . nerde satılır? ve nokta kalitesi olarak neyi tavsiye edersiniz? aldıımmı bir kere almak istiyorum.

aslında ideal olanı bu .lüzumsuz ağırlık ve uzunluktan kurtuluyorsunuz. arabanızdasınız diyelim. tenha yolda giderken baktınız bir suyun içinde şişe yüzüyor. bizim tüfekleri gelde sağa yada sola doğrult bakalım. heyecana kapıldınmı döşemeleri zarar verirsiniz. ama bulbup olursa tabanca gibi ne güzel.

kim yapıyormuş bunu ? T.c. de ustası varmı ki acaba ?

bu 2 kat güçlü kelimesini en çok ben kullanıyorum sebebi daha önceden kullanmış olduğum hw 77 güç modifiyesi yaptığım tüfek ti modifiyesiz 50, 60 metrede modifiyelide max 70 metrede şişe kırarken diana 54 ile 140 metrede kırmamdan dolayı böle bir cümle kullandım hw 77 ile yapılıcak bütün atışları yaptım dizel ile 100 metrede soda şişesi kırıoyor ama normal sartlarda max 70 metre idi ankaranın hava şartalrından dolayı belki hw orda 100 metrede şişe kırabilir ama istanbulda mümkün olamayan bişi artı sıcak ve soğuk havanın hızı etkilediğinide bu pazar günü keşfettik.

+ 1*1=1 ;şrofls;.

isabet konusunda yabancı sitelerde kubbe başlılar övülür hep. ucu sivri olanlar ise isbette nedense en kötü olarak bahsedilir. ne kadar kalite marka varsa uzun menzil konusunda yuvarlak başlıdır.

valla dürbünde takddım pelletin gidişini seyredemedim 100 metrede tetiği çekınce şişe dağılıyor ;tacli#Aslında bu olaya en güzel cevap 100 metre hw ve diana buluşması olur yada başkabir mesafede. ;tacli#

siz zamanı söyleyin yemekler konaklama benden . buluşma denizli .yer kapalı alan . bir uctan bir uca 120 metre.(dikkat edin yusufun hw 77 si vardı ) ;şrofls;.

Arkadaşlar resimdekinin aynısı gelmedi ne yazik ki. Ama özellikleri aynı..
    Sıfırlamasını v.s. sorunsuz yaptım. Cidden çok güzel bir lazer. Gece gözle görülebiliyor çizgi şeklinde ve göz alabildiğine uzanıp gidiyor kilometrelerce ötedeki binaları yemyeşil yapıyor ;şrofls;.

hedefi bulması nasıl? 100 metrede mesela ne kadar büyüme yapıyor? kısacası işe yararmı?

aslında kötü tüfek yok .sizin bu tüfeklerle ne yapmak istediğiniz çok önemli.

1-kimi eline aldığı tüfeğin çok hoş ve konforlu olmasını ister ve siler durur.duvara asar.

2-kimi hedefteki tahribat etkisinden hoşlanır.kimide bunu çok uzak mesafeden.

3-kimi özellik ister, kimide ateşli silaha ulaşmasının zorluğundan dolayı ona yakın olanı tercih eder.

5-kimi modern olanı,kimide modern olanını

6-kimi av yapmak için kimide sadece spor için vb......

7-kimide çok hassas atışlar yapmayı sever

seçimini ona göre yapmalısın.

bu sanırım belli mesafede mesela 30 cm de harbilikle denenebilir. harbi spir sayısına girip çıkarken döner. havalı silahlar hafif mermi kullandığı için sanırım spir sayısının az olmasında fayda var. fizikte bir eğime şu kadar kütle ağırlıkta cisim çıkarırken harcanan güç formülü vardı .eğim arttıkça harcanan güçte artıyor. pellet te ivmeyle hareket kazandığı için çok tur demek hız yavaşlaması demek olur. setlerin derinliği ve sayısı ise ayrı bir konu.ama güçlü bir itici basınç varsaki buda ancak havayla değil barutla olur.o zaman pek fazla dikkate alınmayabilir.

bence en güzel spir oluşması sıfır turdan yani eğimden başlayarak giderek artan oranda bir tur sayısı şeklindedir. frebore denen mermi ve setlerin başlangıç noktası arasındaki boşluğada gerek kalmaz böylelikle. mermi ilk hızlanmasında dönüş yapmadan set izlerini takip edecek.sonrasında ise dönüş artmaya başlayacak. tıpkı arabanı hızlanırken vites büyütülmesi gibi. ama teknoloji buna izin vermez diye düşünüyorum.

hayvanları koruma dernekleri filan var. sanki memlekette insan bittide hayvanları koruyorlar. tamam doğru bir şey korumak kollamak lazım ama ülkemizde 40000 adet başı boş gezen sokak çocuğu varsa öncelikle insan olarak bu çocuklarımıza sahip çıkmak lazım. bazı çevreciler tanırım , bir köpek onlar için insanlardan daha değerlidir. belediye kuduz vakasından dolayı itlaf eder belediyeyi mahkmeye verirler.bir sürü para harcarlar. ama bir insana sahip çıkın yada yardım edin deseniz hayatında böyle birşey yapmamıştır. genellemek yanlış diyeceksiniz. doğrudur. ama aralarındaki istisnaları çıkarırsanız geneli böyle