tuka tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

domuz avından bahsedilen bir yer okudum . denizlide il özel idaresi teklifi ,çevre orman müdürlüğü onayıyla domuz avı müsadelidir. ayrıca kelle başına çok zarar oluşturduklarından dolayıda 50 ytl verilmektedir. bilginize ... ;tese;kkur

ülkü abi bu pelletlerin pistonlu tüfeklerde kullanılabileceğini sanmıyorum. ama pcplerde baya yıkıcı etki yapar. sürtünmede fazla olur bunda. sürtünme yüzeyi çok fazla. hele diana gibi setleri geniş tüfeklerde baya eziyet li olur diye düşünüyorum. hw pistonlular sever belki ince set olduğu için.

Geriye tek çözüm kalıyor. Aşırı üreyen bu türlerin (Karga, Saksağan, Martı) bir kısmının yakalanıp, kısırlaştırıldıktan sonra doğaya salınması. ;şrofls;.
    Haydi yeşiller, iş başına.....

abi ne gerek varki yeşilci olarak bizler varız ya ;kihhik,

bizde göl kenarına gündoğmadan gider güme denen kamışlarla örtülü görüntü izalasyonu yaparız. gün ışımaya başlar ördekler karamekeler gelmeye başlarlar. birinde gün doğmak üzere iken sıcaktan kendimden geçmiş uyuya kalmışım. bir anda gözlerimi su şapırtıları ile uyandım. birde ne göreyim önüm 5-10 metrede sürüsüne bereket yüzlerce ördek. elimde tarihi sentetien çifte var. horoz yayları gevşek olduğundan don lastiği ile gerdirmiştim. :) fişeklerde kendi imalimiz aynen. neyse yavaşca hedef aldım 40 metre ötedekileri ve tetiğe bastım . ses aynen pıt ve pıt sadece kapsul patlamıştı ;( ... saçmalar sırayla namlu eğimli durduğu için sırayla dökülüyordu ... hepside büyük gürültüyle kaçtılar.. kaçması neysede sosyeteye rezil olmuştum. 100 er metre aralıkla durduğumuz gümelerden diğer arkadaşlara ben varım diye ateşte edemediler ;avci; . artık kulüpte sohbet konusu olmaktan kurtulamazdım. ;#^+. .. başı öne eğik şekilde yarım saatten sonra ağır ağır yürüyerek arabaya giderken arkamdan gelen diğer arkadaşlar tarafından şiddetle kulaklarımın çınladığını hissettim . arabaya bindiğimizde ise ;director; ;director;

bugün yaban tv de yaşlı biri vardı çok güzel konuştu. yivsiz ateşli silahlar sadece avcı olanlara verilsin diyordu. şimdi avcı dedinmi çevreciler ormancılar hemen suratları asılıp kalıyor. yazık . inanın çok yazık . avcılık çevreciliktir. avcılık dostluktur.ben 12 yaşından beri elimde tüfekle dolaşırım. ne özgüvenle alakalı nede korkma çekinmeyle . zevk ve spor.

altı ayda bir sefer bir av vurursun onun muhabbeti aylarca sürer. ava beraber gittiğin arkadaşlarınla o yaptığın masraflar çektiğin eziyetler yanında hatıra kalır. ben bunca yıldır kötü insan olan avcı görmedim. hepside ekmeği suyu içilir insanlar . hep belli yasaklar içinde hareket etmek zorunda kalan hareket kabiliyeti son derece sınırlı insanlar avcılar. ördeğe gideriz en fazla 2-3 ördek tir vurulan . arkası alayıyla gelse tebessüm ederler. çünkü bilirlerki gelecek seneye avlanacak yine birşeyler olsun.

ama gece far avına çıkarsan , dinamitle balık avlarsan, otomatik tüfekle sürü katliamı yaparsan gerçek avcının dostluğunu kaybedersin .

şarjörlü tipinde olup ama toplu olarak şarjörü bulunan walther tipi modellerin , tıpkı pcp lerdeki çalışma sistemi gibi topun içinden pelleti alıp namluya süren mekanizması olan tabanca varmı ? yoksa arada gaz kaçağı küçümsenmeyecek boyutta diye düşünüyorum. bolt action gibi olursa hemen almayı düşünürüm.

arkadaşlar üstadlar sıfırdan eşi olmayan bir kundak düşünüyorum. neler lazım olur? teflondan kundak yapılabilirmi? estetik benim için hiç

önemi yok . gürgenmi cevizmi teflonmu ?

kundağa dürbün kızağı takmayı düşünüyorum. namlu kundağın içinden geçecek . tüfek atus tipi 9mm tek kurşun atmak için

Ülkü abinin o sözü yurt dışından CFX için getirttiği kapalı (sabit basınçlı) GasRam deneyiminden kaynaklıdır, o GasRam sökülemez ve basıncı ayarlanamaz (presli sistem) yapıdadır, oysa HW90 da kullanılan GasRam sökülebilir, hava basılabilir, tamir edilebilir yapıdadır, PCP silahlarda bile tek O Ring ile geçilen yerler bunda çift O Ring ile donatılmış.

peki mustafa abi hw90 tipi silah sabit namlu olsa ufakta bir modifie geçirse en kral havalı olmazmı sizce .? yada böyle bir şey yapabilirmiyiz.? biraz ağırlık artar ama .

hw 90 üzerinde powerline 9*32 vardı . stoper koyduk somun civata ne var ne yok kesti attı. baktık dürbünle arası iyi değil dürbünsüz atalım dedik. basınç azalltıık gez fırladı gitti. sağ kolum baya pazu yaptı sayesinde . ama işçilk yönünden mükemmel .dianayı elime aldımda dedim tamam şimdi aradığım yaylı elimde.70 metreden yağ tenekesine attım . 2 delik görünce tamam dedim tüfek bu. yumuşak doku üzerinde hw90 iyi tahribat yapıyordu. 50 metreden aynı tenekede bazen deliyor bazende delmiyordu.
    mustafa abi biz barışamadık bu tüfekle ama sizin aranız iyi .sizle iyi anlaşıyor ^^