tuka tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

AH hw 90 ah neler çektirdi bana tüfeği aldım 15 gün uyuyamadım çünkü bi çuval para karşılığında 10 metrede darmadağın grup yapan sağa sola çeken bir tüfek almıştım gece sinirimden kalkıp dolaşıyordum.

ah ah yarama bastın yaw. sanki kurarken namlu yay gibi esniyordu. garip bir teknoloji. onun hatası gasram kısmının kısa ve sert olması. bende ilk aldığımda bir kutu pellet harcamıştım sadece sıfırlamaya ;avci; sonuç yine sıfır .
    kurmadaki o sertliği güce yansıtamıyordu. gasramı boşaltıp özel paıntbal tüpü alıp dolum aparatı bile yaptırmıştım. pompaya para vermeyelim diye . o tüfekte mühendislik hatası var. ama işçilik olarak yaylı cinsinde tek tabi.buda onu havalı tüfek olarak kullanmaya yetmiyor. insanı kanser ediyor.
    4.5 kullanan arkadaşlar var ise onlar attımızı vuruyoruz diyorlarsa o zaman kesin hata namlu esnemesidir. 4.5 ta namlu daha kalın oluyor tabiki.

yaylılarda en sevmediğim olay yayın zamanla yıpranmasıdır.
    elimde hw90 vardı sattım tabi. aslında bu tüfek sabit namlu olsa harbiden diyorum üzerine su döken yaylı bir daha çıkmaz diyorum.
    tetik sistemi mükemmel.gas ram sistemi mükemmel. birde sabit namlu olsa diyecek yok .
    hani diyorum ikisini evlendirsek güzel bir melez olurmu ?

öncelikle bilgisayara bağlanabilen yada sonradan modifede edilebilecek güçlü bir teleskop arıyorum.
    yapacağım ise 4 km ötedeki bahçeyi gözetleme altına alabilmek yani bir nevi güvenlik teleskopu.
    bu konuda nasıl bir ürün tavsiye edersiniz? pek anlamam ama acil lazım.

yivsiz silah için mümkün olmaz. diyelimki yapıldı o zaman hassas yapılamaz. mermi çapı çeşitli markalara göre yapı ve çap farklılığı olduğundan ya namluyu yada silenceri parçalar. üretilen büyük basıncı (12 lik için) absorbe edecek silencer ise çok kocaman kaba bir şey olur.yani dünyada üretilen bu şekil bir şey duymadım görmedim.ama bir atımlık diyorsan kocaman bir pet şişeyi(8-10 lt lik ) içini metal talaşı ile doldurup ortadan bir delikli boru olabilir belki ;kihhik,

katılmıyorum.bazıları için estetik de öneml.

tabi bu birazda zevk meselesi ama ben tekniğe önem veririm.şekli şemali hiç önemli değil. tahta kundak vs.. boşa ağırlk kanımca. bir evanix türü ile araziye çıksan ortalık terör meselesi yüzünden teyakkuzda zaten . güvenlik güçleri elinde evanix türü silahla dur deseler, ateşl silah olmadığını anlatasıya insanın morali bozulur. ama bir fx le dur deseler . dersinki abü , bak bu tüp ateşli silahta olmaz . ;avci;

şimdi arkadaşlar motorsılk denen motor katkı maddesini havalı silahın namlu içine ve hareket eden tüm parçalara yedirerek sürtünmeyi azaltmak gibi bir çalışma yapmak istiyorum.önce hareket eden aksamları söküp namluda dahil olmak üzere .namluyu adam akıllı harbiile temizledikten sonra bir ucunu tıkayıp namluyu 50 c kadar ısıtıp içinde bir kaç saat bekletmeyi düşünüyorum. aynı işlemi piston gömleğinede uyguladıktan sonra
    ne olacak ? namlu içi ve piston içi çelikten 40kat daha mukavemetli bir karbon tabakasıyla kaplanmış olacak ve sürtünme oldukça azalacak .böylelikle kuvvetin büyük bir kısmı sürtünmeye değil enerjiye dönüşmüş olacak diye düşünüyorum. ayrıca namlu ömrü de artar diye tahmin ediyorum. bu uygulamayı üstadların onayına ve görüşlerine açıyorum. elimde hız ölçen aletler olsa deneyimleri yazacağım ancak yok. şimdi sipariş veriyorum sonuçtan ilerki zamanlarda sizleri bilgilendiririm.
    aşağıdaki kısım ise alıntıdır;

Motor Sılk Boron CLS Bond metallerde sürtünme katsayısını 0.01âe düşüren bu buluşun ürünüdür.
    Ham maddesi Bor madenidir.DÜNYA REZERVİNİN %70 Nİ ELİNDEN BULUNDURAN VE BİR ÇOK MADDEDE KULLANILAN BOR ELEMNETİ İLK DEFA BU ÜRÜNDE KULLANILMIŞTIR. Motor Sılk Bor madeni işleterek üretilen dünyadaki tek üründür.
    Motor Sılk yağ katkısı değildir.YAĞ DEĞİŞTİRMEDEN ETKİLENMEZ.Metal katkı ürünüdür.
    Dünyada üretilen tüm yağ katkı maddelerinden 40 kat daha etkilidir .Sıvı olarak Borik Asit halinde bulunan ürün metalle karşılaşınca,kimyasal reaksiyon geçirir; Borik asit halinden katı hale geçerek Boroksitâe dönüşür.Ve metal yüzeylerdeki aşınma çiziklerine dolgu yaparak metallere nüfuz eder.Boroksitâin özelliği: Dünyada bilinen en sert element elmastır,Boroksit elmastan daha sağlam ve güçlü bir yapıya sahiptir.Bu özelliğinden dolayı metallerde yüzey kalitesini ve mukavemeti çok yüksek oranda arttırır.Ürünün içerisinde bulunan 0.2 mikron küçüklükteki bor partikülleri çalışan iki metal arasında bilye görevi görerek raylı bir sistem oluşturur, işte bu sayede metallerde sürtünme katsayısını 0.01âe düşürür.
    ONAY VE BELGELER
    Dünyada alanında API belgesine,EPA belgesine,ABS sertifikasına sahip tek üründür.NASAânın onayladığı ve kullandığı teknolojidir.
    FAYDALARI
    Sürtünmeyi yok ettiği için aşınmayı %98 daha aza indirir.Sürtünmeye harcadığı enerjiyi tasarruf dönüştürür.
    % 10 yakıt tasarrufu sağlar.
    Kompresyon kaçaklarını önlediği için yağ eksiltmeleri azaltır.Egsozdan duman salınımını azaltır.

Bor madeni ısıyı 10-15 oC kadar kendi bünyesinde absorbe eder ve metallere yansıtmaz. Böylece harareti önler.Aşınmayı azalttığı ve ısıyı dengelediği için madeni yağın kirlenmesini engeller ve ömrünü uzatır.
    Ürün sıvı halde yağın içinde kalmadığı için yağ değişimlerinde yağla birlikte boşalmaz. Metallerde Boroksit olarak kalır böylece yağ değişimlerinden etkilenmez.

yapmak pek mesele olmaz ama bunu yapmak ateşli silah yapmakla aynı şey 7mm lik bir canavar bu 5,10 kalası ikiye bölüyor ve tam otomatik 30 mermi kapasiteli pek yasal bişi olmaz yapanın ve ya yaptıranın başı ciddi derde girebilir burası türkiye sonuçta amerika değil.

böyle bişey ülkemize girse eminim hemen akşam bakanlar kurulu toplanır içişleri genelgeyle hemen yasaklar toplatırlar. ne bilem yasağı ve yasaklamayı çok seven ülkeyiz.

beyin fırtınası en aşırı görüşlerin alanen açıklanmasıdır.

benim istediğim pcp de , özellik olarak 40 grainlik 22 cal pelletleri 500 m sn atmalıdır.
    mekanizma ise şöyle olmalıdır. 200 barlık bir tüp altında metan gazı içeren ayrı bir tüp.
    tetiğe bastınız .
    sırasıyla
    tetiğe basıldı valfın ilk açılma noktasında önce metan gazı boşaldı valf çekicinin vurduğu mil daha hareket halindeyken normal hava hemen ardından hava çıkar çıkmaz valf manyetoyu devreye soktu ve manyetolu ufak bir buji ateşleme yaptı ve saliseler içinde metan ve hava karışımı patladı ve mermi yanan gaz basıncı ve hava basıncı ile yüksek hız edildi . burada tek kusur olarak görülebilecek yer ise hava ve yanıcı gazın patlama yapmadan önceki hareketi esnasında pelletin hareket etmesidir. bunuda prototipi kabaca mevcut olan belli basınctan sonra açılan küçük bir hazne kısmıdır.manyeto yerine yüklü bir kondansatör tarafından buji
    ateşlenebilir. o zamanda güçlü batarya gerekir. oda ağırlık teşkil eder.
    meydana gelen basınçtan tıpkı revoların mekanizması gibi ikinci mermiyi aldı .ama toplu şarjörden değil şerit mekanizmadan. şerit mekanizmada üstten tambur şarjörlü ve en az 5 metre . full otomatik.
    nasıl bir silah oldu ? yarı ateşli yarı havalı. benim yılladır üzerinde hep kafa yorduğum olay bu. hatta metan gazını kontrollu patlatmak üzerine deneyimlerimde oldu.
    burada demek sitediğim en az 7.65 tabanca mermisinin joulesi kadar enerji elde etmek. havanın gücü bence fx lere yada evanixlere kadar. daha ötesi çok hantal zahmetli ve masraflı. benim fırtınam bu sizlerinki?

geçen sene idi galiba türk askerlerine ait bir siperde azıcık bir kazı sonucu yaklaşık 5-10 cm bir çok kovan bulduk. çapları değişik türde 3 çeşit denk geldi. kiminde arapca kiminde ingilizce yazı vardı ardında.
    şimdi burada merak ettiğim husus ise mavzer dediğimiz aslında mauser olan kurtuluş savaşının meşhur tüfeği ve rusların yine k28 denen vasily nin kullandığı o dönemlerde takdir edilen tüfek. bunların en eski teknoloji ile nasıl yapıldığı , kurtuluş savaşında kullanılan tüfeklerin atış hassasiyeti,mermi hızı yiv set oranları gibi bilgi alabileceğimiz arkadaşlarımızdan paylaşım istiyorum bunu neden soruyorum derseniz? acemi birliğinde samsunda idim . bölük komutanı eski bir mauser getirtti atış sahasına . g-3 ile futbol topu büyüklüğündeki taşa atış yaptı mermiler sekti gitti. aynı taşa eski tüfekle (bolt actionlu) atış yaptı acayip bir ses ve taş yumurta gibi gibi dağıldı gitti. sonrada dedi bakın işte eski tüfek farkı :wacko: