tuka tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

ford fiesat 1.4 tdi şiddetle tavsiye ederim. nedenmi?
    bugün denedim 210 km de 26 ytl ortalama hız 110 km saat
    çok atik . hızlı çekişli ve 2. eli diğerlerine göre iyi.

yaw silahların aşkına bakıyorumda , polis akademisinde takıl böri diye biri vardı hepimiz aynı onun gibiyiz. 2. bölümde olsa gerek silahlara sarılıp onları bırakmak istemiyor.sonrada ona diyorlar sana daha cicisini alırız bırak diyorlar ;lol;

aslında bence 5.5 mm yani 22 cal havalı silahlar için en ideal kalibredir. 6.35 yerine 22 cal pellet ağırlığı artırılarak solid pelletlerle hız artırılması yeterli olacaktır.
    şimdi şöyle düşünelim. abd ve çoğu ülkeler nerdeyse 1950 den bu yana 5.56 nato mermisi kullanmaktadırlar . yani 22 cal. ama hız olarak 7.62 çapındaki mermiden daha hızlı yapması bu calibreyi popüler hale getirmiş. neden ? çünkü taşıması kolay nokta hedef vurmada daha başarılı. 1200 m sn hızla insana çarpan mermi ilk 100 metrede 40 cm çapında ne var ne yok şok etkisiyle yok ediyor. yani elimizdeki 22 cal üzerinde çalışmak lazım. mustafa serdar beyin en son çalışması buna örnektir.

The content cannot be displayed because it is no longer available.
    1969 senesinde aldığım diana model 25 i bundan 10 sene evvel bu hale getirdim şu var ki namluyu kestikten sonra transfer deliğini küçültün daha iyi atıyor

o zaman şöyle bir anafikir çıkarabilirmiyiz? küçük tranfer deliği kısa namluda ,geniş te uzun namluda verimli olur gibi :whistling:

av fişeği atan tüfeklerde merminin max hıza ulaşması 35 cm dir diye biliyorum. bence hızı etkilemez ama silahı kurmada yeterli basınç oluşturamayabilir bu yüzdende 2. fişeği alırken sorun çıkarabilir. o zamanda barut hakkını artırman gerekir buna bağlı olarakta çok ses yapar.

evanix tabancaların iki modeli arasındaki cidden anlayabilmiş değilim. 100 usd fark olduğuna mutlaka teknolojik bir üstünlük renegadeye göre vardır diye düşünyorum. boyutları aynı. fiyatı ve özellikleri farklı

sn.hgfdsa merhaba,
    benim kullanmakta olduğum browning yarım otomatik 12 cal.evolve gold silahımda orjinal dürbün kanalları mevcut.hedefe atacağımda bazen dürbün kullanıyorum.bunda kullandığım dürbünde çin malı 3x9x32 olmasına rağmen bu güne kadar herhangi bir olumsuzluk görmedim.dürbünü ayarladıktan sonra defalarca söküp takmama rağmen sıfır noktasında da atışa engel olacak kadar bir sapma olmadı.havalı tüfeklerde bilhassa patriot,diana mod.52-54 v.s gibilerde darbe çift taraflı olarak meydana geliyor.fakat ateşli silahlarda darbe tek taraflı diye biliyorum.ben olayı bu sebebe bağlıyorum.yanlışım varsa elbet üstadlar düzeltecektir.ateşli silahların genel menzili 50-60mt olmasına rağmen bazı özel fişeklerle 100 mt kadar atış yapılabiliyor.yivsiz ateşli silahlarda çok büyük değerlere sahip dürbünede gerek olmıyacağını düşünüyorum.3x9 gibi bir dürbün hertürlü işinizi görecektir.fakat geniş açılı bir dürbün kullanırsanızda hedefi dürbün içinde daha rahat görüp takip edebilirsiniz.iyi atışlar.hunter2

peki 50 metre grupları havalı tüfeğe göre nasıl? şöyle diyelim.soda şişesini 50 metreden rahat vurabiliyormusunuz?

abi 2 adet kötü tarafı bence, şase berbat.aşırı kaba . ve nişangah kısmı yok.yani dürbünsüz kullanma yok.
    bundan bir tane alsak ahşap kısmı biley taşına tutarak inceltsek fena olmaz :)

ülkü abi atışı gücü isabetliliği nasıldır? iki model var. renegade ve hunter olarak. hunter 10 atışta bitiyor diğeri 20 . fiyatttada 100 usd gibi fark var. yani bu modeller diana ile aynı güce sahipmidir?

kabza kısmı çok hantal renegade modeli fena değil özellik olarak. 20 atış stabil yapıyorsa ama hızı nerde olur onuda bilmek lazım fena değil.
    carbon malzemeden yapılıp şase kısmı daha sade olsa bence havalı tabanca cinsinde süper bir şey.

evet +1

güzel bir paylaşım olmuş.benim bir pcp tüfekte aradığım tüp hacmidir. en az 400 cc olmalı. ahşap kundak vs.. çok önemli değil .yaptığı iş önemli. havalı silahlarda bence pcp lerde boşa ağırlık teşkil eden bir unsur olmamalı ahşap kundak gibi. dipcikte tüp olunca tüfeğin her yeri işe yarar hale geliyor. gladyatör ve revo modelleri bu yönden havalı silahta nerdeyse son nokta gibi. pahalı demeye hakkımız yok çünkü değeri öyle. mustafa abi ve ekibine 1 yılı geçen süredir gaz veren bizleriz. maddi imkanlar düzelsin hemen düşünüyorum. isviçreliler ince mekanikte usta adamlar.kalitesiz ve sorunlu malı asla piyasaya sürmezler.

insanoğlu yaratılışın esrarını kurcalama gayreti içinde buna kötü demek yanlış olur. insan bu dünyaya hakim ise refah seviyesini artırma çoğalan insanların ortaya çıkardığı problemleri bir şekilde çözmek zorundadır.yapılan o deney fiyasko olmayacaktır. yoksa 10 milyar usd yi kimse çöpe atmak istemez. ama tek gördüğüm tehlike ise bu tür deneylerden alınan ilhamla olağünüstü silahların yapılmasıdır. nükleer enerji en baştan insanlık refahı için düşünülmüş ama maalesef japonyada kitle imhası yapılmıştır. şu andada halen büyük rizktir. arnold swazenger in bir filminde aliminyum halkaları ışık hızına yakın atan silahın peşinde idi . buna benzer şeylerin olmaması ümidiyle ..yoksa batıda insaf acıma yoktur. çıkar adına çok insan feda edilebilir zihniyetinde insanlardır.yaptıkları sömürge sistemleri ve afrikayı mahveden düzenleri halen işlemektedir.afrika bu dünyanın en iyi toprağına sahip ve en aç insanlar olması her tarafın ingilizlerin çay bahçeleri ile dolu olması ve elmasların içinde yaşayıp açlıktan ölmeleri gibi.