tuka tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

yakında bizimde ocağımıza incir dikmezse iyidir .son ticari ambargo da anlaşma sağlanamazda iş büyürse ????? düşünmek bile istemiyorum bu kış herkeze zor olur .saygılarımla

en çok yaş meyve sebzeden zarar görürüz diyeceğim ama görmeyiz. çünkü bu sene yaş meyve sebze ancak iç tüketime yeter. ben mesela elmacılıkta yaparım.geçen sene 100 tona yakın elma üreten bahçede bu sene sadece 15 ton civarı var.genelde bu böyle.sebebine gelince çiçeklenme döneminde arı faaliyetlerinin olmamasıdır. çekirdeksiz üzüm üretenler biraz sıkıntıya düşebilir. ama sanayi ilişkilerimiz yönünden ilker bey bu konunun içinde o daha iyi bilir.

[Resim Engellendi: http://img10.imageshack.us/img10/4879/putin1.th.jpg][Resim Engellendi: http://img509.imageshack.us/img509/4604/putin2.th.jpg]

putin takdir ettiğim bir insandı taki gürcistana eziyet edene kadar ama neyse onunlada aynı hobileri paylaşıyoruz.
    resim ise;
    Putin, hafta sonunda bir grup bilimadamıyla geziye çıktı. Gezi sırasında bir Amur kaplanı, kendisini görüntüleyen televizyonculara doğru hamle yaptı. Rus basınına göre Putin, o anda kaplanı sakinleştirici silahla vurdu ve televizyoncuların hayatını kurtardı.

konu çok hoş olmuş açıkçası. valla bende bir yaylı sahibi olarak, t12'nin hevesine o kadar geldimki, elimdeki yaylılardan soğudum ;kihhik, eee pcp'yi alırsam ancak uzun vadede alabiliceğim için (parasal olarak) umarım bu süre zarfında bu hevesten soğumam. burdan yetkililere sesleniyorum ;director; ''lütfen 300-500 civarı şöle fx gibi kaliteli bir pcp getirin, yoksa ya hobiden soğuyup tüfek işini külliyen bırakçaz, yada hayattan soğuyup en patlağından bir at-44 aldıktan sonra 300 bar hava basıp silaha sarılcaz ;kihhik,

at-44 adı yakında hacı ya çıkacak bu gidişle tıpkı hacı muratlar,hacı 28 (ericson) gibi yada hakkında fıkralar çıkmaya başlıcak ;kihhik,

54 ü eskiteyim ilk işim gladiatör almak olucak.

yusuf kardeşim , evde diana ile açtığın delikleri yok et bence hemen ;kihhik,
    gladyatör almadan öncede ev eşyalarını demirden yaptır kanepeler filan bank olursa daha iyi olur. harbiden bu sefer evi mafedersin ^^
    sahi dürbün kullanıyorsan arpacığı sök ve arada bir yağla tüfeğini ne olur olmaz yağışta filan araziye çıkıyorsun küflenmesin ;rofl.;

askerde operasyondan önce bir kannas sıfırladım.çatışma çıktı çatışmada kannascı 500 metre civarında kafadan indirince tüm kannaslar elime düştü :rolleyes:
    sıfırlama tekniğim ise hiç mermi atmadan atış alanında hedef kağıdı koyarak çuvallarla destekleyerek, mekanizmayı söktüm. boş kovanında kapsülünü çıkararak mermi yatağına koydum. tam 100 metreden silaha nerdeyse elektrik varmış gibi dokunarak namlu içinden baktım ve artıyı tam oraya getirdim.
    yalnız o silahın setlerine hala aklım almıyor.ve başarılı olduk bu çalışmada. sorun bu silahların dürbünlerinde . sağlam bir dürbün olsa isabetliliği mükemmel derecede.

şimdi o patladığı an pilot önce şöyle yapar :!:
    kartalcinin hava tüpü oldunu anlayınca önce X( böyle
    sonrada ;director; böyle yapar
    şayet içerde polis varsa £tabanxalı$
    ama hostes kartalcinin yakışıklılına dayanamaz :love::love:
    uçaktan inincede ıssız bir adaysa ya ölüm ya mokoko
    havalanı ise ;tufey#+;tuftabV#
    artvin ise :him:s

arkadaşlar şaka bir yana olaya mesleğim itibarıyla baktığımda başa gelmesi muhtemel olay kaza gibi gözüküyor.ferdi kaza yani.
    uğraştımız bir iş hobi ise hobinin asla maliyeti düşünülmez. o zaman hobi olmaktan çıkar. madem kendimize bir oyuncak arıyoruz almışken adam gibi bir alet almamız lazım.hobinin içine edilemesin maksat :)

güçten ziyade birazda zevk meselesi. yaylının zevki ayrı tabi ama gladyatör gibi bir silahla kıyaslamak yanlış olur bence.
    hedefe tekrar atış yapmak için epey mücadele gerekiyor yaylıda ama gladyoda böyle bi sorun yok.hem ayrıca önemli oan stabil atışa gelince önemli bir noktaya değinmek istiyorum
    yaylıda ardı ardına yapılan en az 20 atıştan sonra yay yorulması yani ısınması meydana geliyor buda uzun mesafe atışını azda olsa etkiliyor.

bu tank savar mermisi. zırh delici mermi.uc tarafı tungestem madeniyle yapılmış olup eğilip bükülme olmaz. tanka girdikten sonra arka kanatcıktaki pim faal olur tank içinde patlar.mantık şudur , basınç= kuvvet/ yüzey paydada olan yüzey düştükçe yani sivreldikçe basınç o nispette artar ve deliciliği artar. etrafındaki plastik kanatcıklar namludan çıkınca açılır yere düşer.

bencede hareketli hedefler için red dot daha iyi. hem gözün birini kapama gereğide olmuyor.50 - 70 metreye kadar en basit reddot bile şişe hedeflerinde başarılı. dürbünden iyi demekte yanlış olur . biraz zevk birazda kullanma amacına göre değişir.

şimdi bu işin başlangıcı sonlangıcı olmaz bu iş yapılıyorsa adam gibi bir tüfek alınır atışın tadı çıkarılır sonuç itibari ile hepsinin kullanım amacı hedefi kolaylıkla vurmak bunun içinde en iyisi ve zevklisi tercih edilmeli.

evet kartalcine katılıyorum. neymiş başlangıç filan.sokağa atcak paranız varsa o zaman ayrı . :thumbup: