tuka tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

mustafa abi , fxler geldiğinde size zahmet bana çağrı bir atıverin. bazen net başında olamıyorum.istanbula kadar gelip elime alıp karpuz gibi seçmeyi istiyorum.
    hangisinden tok ses gelirse onu alacağım:) hani karpuzlar azalmadan diyorum :thumbup:

ateşli silahlarda bu hız artıran faktörler içinde yer alıyor. ama havalı silahta hava kaçağı durumu olmazsa kısmen faydası olur diye düşünüyorum.
    barutun yanması yeni tip barutlarla daha ani oluyor ama havabasıncı önce sıkıştırılıp sonra genleşiyor.ilk anda havanın büyük bir kısmının kesinlikle kaçmaması gerekiyor. büyük bir ustalıkla yapılırsa faydalı olabilir diye düşünüyorum.
    mesela kartalcinin mod 54 dünden başlayalım ve izlenim ve tecrübeleri bize anlatsın bizde yapalım :)
    http://www.kemalelitemiz.com/archives/categ…i-tufek-namlusu

bu adreste bu konu detaylıca işlenmiş.

Hatta Ülkü abinin tabiriyle "Tüf Tüf namlusu" diyebiliriz, çünkü namluya pelleti sürdüğünüzde ağzınızla üflediğinizde pellet namluyu terkedebiliyor
    abi bu kadarda kaba işcilik olmaz yavv.. ;rofl.;#hims

şuna kısaca tv anten borusuda diyebiliriz. havalı silah çocukluktan ruhumuzda olduğu için kamış yerine daha modern ,aliminyum anten borusu kullanırdık. ;rofl.;

mustafa abi ve değerli modetörler haddim olmadan bir soru da benden olsun,

100 metreye sıfırlanmış bir tüfek ile 45 c açıyla bir tepedeki aynı mesafeye ateş edersek hedefin neresinden vururuz?
    altmı?
    üstmü?
    değişmezmi?
    ve neden ?
    ( nasıl olsa gazoz sahibini buldu ) :)

Yerden 2 metre yükseklikte 2 tane silahı aynı hedefe nişan alsak ve bu iki silahın kalibreleride aynı olsun, güçleri farklı olsun, güçlü olana 30 grains pellet yerleştirelim, güçsüz olana 10 grains pellet yerleştirelim, mermi dizaynlarıda aynı olsun, ama bu iki silah bu mermileri aynı namlu çıkış hızında göndersin,

Soru : 50 metredeki hedefi 10 grains pellet 12 den vurduğunu var sayarsak, 30 grains olan pellet kaç mm alta vurur.

30 grain üste vurur .hesabını yapmadım ama ağır mermi hava sürtünmesinden daha az etkilenir uzun mesafede ;(
    abi şimdi gazoz işi bir yanada şuna bir kutu airarms pellet desek :rolleyes:

son şıktır cevabı;
    şimdi şöyle namluyu su terazisi ile birlikte mermi gidişini dengeleyip havaalını gibi düz bir yerde atış yaparsak, merminin namludan çıktığı an ile tam namlu girişine bir bilya aynı anda düşüşe geçse , mermi ile bilya aynı anda yere düşer. ama silah çok güçlüdür uzağa gider ama aynı anda yere düşer.

gazoz gelsin mi ^^

işin güzelliği burda zaten. reklamı yapılmayan anlatılmayan mala herkes şüpheyle bakar. kimsenin çöpe atılacak parası yok. mustafa serdar abimiz sağolsun bir tüfek tavsiye etti aldım ve çok memnunum .
    işe elbette bilen ustalardan birinin sahip çıkması gerek . aynen katılıyorum.
    +86

tam olarak bitsin aynından bir daha yapıp yapılmışını ustalara göndercem. ustalar bunu daha da geliştirir eminim . sitemize has dolum aparatı olur. resimlerini de köyümde çiftilk evinde şu an yayınlarım .bu sorunda kökten çözülmüş olur.
    l

bakın şimdi ilker bey ve hızlı ( hakan beye ) duyrulur;
    patent acizaneye aittir:)

buzdolabı motoru alıyoruz. sıfır değil tabiki. ama çalışan olsun yeter. tepesini spiralle dikkatlice kesiyoruz. içini görünce diyceksinizki bu ne işçilik.çünkü onlar bozulmamak üzere imal edilmiştir. burda gerisi çok ince bir işçiliğe geliyor oda hakan ustamızın işi. piston kısmı sökülüyor vebulabildimiz en büyük dizel motor enjektörünü o kısma uptade yapıyoruz . bunu becerdikten sonra ise sıra siboblara geliyor. nispeten tornada yapılmış bozuk para gibi çok düzgün pulları ufaltarak yerine ufaltılmış yuvaya takıyoruz.
    ince boru çıkışlarını bakır kaynaklarla güçlendirince aparat takılan yerlerde monte ediliyor ve ses yapmayan ve bozulmayan 250 bara banamısın demeyen bir pompamız oluyor. aracada 12 volttan220 ye çıkaran ufak hazır satılan 500 watlık güç kaynağı alıncada her zaman yanımızda olan bir pompa oluyor.
    diyceksinizki sen yaptınmı ? henüz pcp tüfekim yok ama bunu aşa yukarı hazırladım. ilaçlama makinalarında bulunan ölçüm aleti 150 bara gösteriyor. elledi geçti şimdilik . motor sesi biraz değişti .ama eminim süper bir şey olacak. şimdilik özetini vereyim. yağlama sistemide var bu motorlarda kalite bir yağda koydunuzmu evladiyelik bir pompanız olur