tuka adlı kullanıcının mesajları

    22 clb leri geçtik diyelim. 7.65 ve 9mm içinde en iyi isabetliliği olan hangisi sizce? çok sitede okudum bu olayı.ciddi isabet sorunu var bu silahlarda.


    mesela, havalı silahlarda sabit namlumu kırmamı derken,havalı silah gibi konforlu silahlarda bile bu sorun yaşanırken sürgüsü namlusu birçok yeri atış esnasında oynayan tabancadan çok beklememek gerek. parabellum tipliler biraz hoşuma gitti ama satılmıyor galiba. toplulara gaz kaçağı ve emniyet sorunu olayından biraz daha geri duruyorum.


    sizce sorunsuz ve isabet sorunu olmayan şarjörlüler hangisi? ismini namını duyup yada test ettiğiniz?

    NumberZ0ne Oguz'un tespitleri doğru,ama tüm yaylı silahlar için geçerli değil,Örneğin bir Diana yada Weihrauch gibi silahların namluları olsun mekaniği olsun böyle bir rodaj süresine ihtiyaç duymazlar,daha öncede bahsettiğim gibi,yay gücünü kaybeder,ekstra yağlar yok olurken silah stabilleşir (hoplayıp zıplamaz)


    Fakat konu Hatsan yada benzeri yerli silah sanayimizin üretimleri olduğunda,durum oldukça farklılaşır . . .

    abi harbiden öyle. geçenlerde hatsan 125 elime geçti 6 aylık filan 20 kutu atılmış. kurarken atarken senfoni orkestrası gibi değişik metalik sesler geliyor. ^^

    Nightstalker o kalite ve fiyattan beklenmeyecek derecede isabetli benim anladığım bu bağlamda benzeri berettadan da ama tabi beretta çok daha kaliteli bir üretim ve almanya da imal edilmiş(mutlaka bir artısı var bunun tabi).Ben bunu aslında revolution un gündeme girdiği dönemde nispeten oldukça ucuz bir alternatif gibi gördüğümden gönderdim.Türkiye de yok herhalde.

    aslında gariban pcp si ;kihhik, . ama isabetlilik gerçekten mükemmel. co2 havalı tabanca alınacağına bunu tavsiye ederim.hem daha güçlü hafif ve isabetli.çok hafif olduğu için ayakta atışlarda da titreme yapmıyor ve attını vuruyor. 170 m sn deniyor ama ortalama stabilitesi 150 m sn civarı tahmin ediyorum. 40 metre için gayet zevkli silah. pellet olarakta yine kubbe başlı crosmanlar çok ideal.

    eskiden serum kauçuklarından sapan yapardık. 6 lık bakır telleri u şeklinde kıvırır kalın kauçuk sapanlarla atardık.olağanüstü bir güç vardı. çok daha sonraları bir kilo şarjevitin ( fişeklerde 9 lu derler) alıp ava çıkmaya başladık. buda gayet etkili idi. yabancılar bunu profosyonel manada kullanıyor ama ülkemizde yok galiba. aslında hızı ölçülebilse havalı silahlara yakın bir hız olabilir diyorum. hemde öldürücü bir etkiye sahip. çok av yaptık bununla.

    videosuna baktım da amatör işi gibi ama yanında pompasıda var eşantiyon.cazip yönü orası.

    bu silah ilk çıktığında alanlardan biri benim .Ankara dışkapı taraflarında. ama sükutu hayale uğradım. top tam olarak namlu ucuna sıfırlama gelmediğinden pelletleri ezerek çıkartıyor. hedefe de doğru gitmiyor. sonradan daisy bb atan aldım o bile bundan çok daha isabetli. ama crosmanın valfı daisyden çok daha kaliteli gaz kaçırmıyor.

    Bunun tek çaresi alın Mustafa Serdar arkadaşımdan benim gibi bir spriral hortum, bağlayın scubayı doğrudan tüpe. Canınız sıkılana kadar stabil atış yapın. Garanti veririm sabahtan akşama kadar aynı noktayı vurur, canınız sıkılır hedefte yazı yazmaya kalkarsınız.

    abi tüfekle birlikte sırtta tüp taşımak karizmaya aykırı düşer. ;confused;

    ben sigortacıyım pmden mesaj atarmısın detayını hemde ilgili şirketinlede .yardımcı olabilirsem sevinirim.geçmiş olsun


    pm den plaka, araç sahibi t.c. no, hasar dosya numarası ,poliçe no

    Şöyle bir silah hayal ediyorum .


    silah pcp .ama pcp de stabil olma özelliği regüle ne kadarda olsa fizik kurallarına bir şekilde 100 bardan sonra yenik düşüyor.


    silah pcp olacak tüp 100 cm3 geçmeyecek yani 20 stabil atması yeterli. ufalan tüp kısmına ise pump tüfeklerin pompasının daha çapı küçük olanı ve sağlam olanı olacak. 20 atış yaptıkmı pompasına dayanacaksın. yani ayrı pompa ,tüp vs.. taşıma derdin olmayacak. yani yarı pnömatik yarı pcp melezi gibi. sizce mümkün olurmu böyle bir tüfek?

    şimdi pcp de dürbünü sıfırladık ve 100 metre atışında gayet iyiyiz diyelim. en iyi stabil atışı sağlayan yani en iyi regüle sistemine sahip pcp sizce hangisi? bende düşünüyorum alacağım fakat 15-20 yapıp sonrasında düşme yapması dürbün artısının belli atışlardan sonra yukarı kaldırıp atmak pek cazip gelmiyor. bu konuda en başarılı silah galiba gladyatör gibi görüyorum ama henüz ben bunu aldım deyip yoruma açılmış değil.

    bizim buralarda yatağan denen kasabada bıçaklar yapılır. elde dövme ile yapılan bıçakları kolay kolay köreltemezsiniz. ve çakılarınıda gösterişli çin malı çakılara asla değişmem. sapı kemiktir. biledin zaman jilet gibi olur.

    dediğin gibi işe şayet ben g3 kullanmayı tercih ederim dağda gezerken asker olsam

    g.3 mü ? #hims askerde bulunması gereken en son silah. ağır hantal. menzil sorunlu. kibar.tutukluk yapmaya meyilli. ben komandoydum. taşımak hamallıktı. elimize keleş alırdık arada kuş gibi gelirdi.