tuka adlı kullanıcının mesajları

    bugün suda kendi halinde yüzen kara bir şişe vardı mesafe 40 metre . tek atış şişe çırpınarak dağıldı :) sonra bu mübarek şişeler bizi görmesin diye saklandık. yanımdaki arkadaş yaklaşık 50 metreye çifte ile atış yaptı ve uçan şişe 100-120 metre ileriye kondu.bende ona hassiiie layn dedim :) sonra 460 la hafif bir top atışı ile 10-15 cm yukarısına ve oda çapıt olunca bizim arkadaş bana mal mal baktı. onları al gel biri senin dedim. suda sığ tabiki. bizimki epey yoruldu alıp gelesiye karnına kadar suda dondu. 2 atış 2 adet şişe. hemen sordu nerden aldın leyn bunu die . bende adana seyhandan dedim. :D çıkış noktası bıldırcın yumurtası kadar açılmış.


    eee nede olsa asil kral değilmi 460 .

    illaki hw97 olacak 5.5 mm olarak güçlü diyorsan bende şunu açıkca ve net söylerim diana mod 460 magnum.güç+isabet. ama hw97 deki işçiliiği malzeme kalitesi dersen o kadar değil. attını indirsin dedinmi kral bu sınıfta diana 460 magnum.

    1.Nesil Patriotun yiv-set kombinasyonu,birebir Diana namluları ile aynı,yani %15 yiv ve %85 set şeklinde,böyle olunca benim Diana Mod54 ile eski orijinal namlulu halinde yaptığım orijinal Prometheus pelletlerle yaptığım atışlarda isabetlilikte hiç bir sorun yaşamadım,70 metre 100 metre atışlarında,silah modifiyeli halinde sadece namlu içine plastik sıvanması yaşandı,onuda her 15 - 20 atışta harbiliyor ve temizliyordum.Şayet siz orijinal Prometheus pellet sipariş etmişseniz,özellikle sarı renkli hafif olanın,düşme yapmaksızın hedefi nasıl bulduğuna şahit olacaksınız.

    site kayboldu gitti nihayet geldi :) bu pellet nerede satılıyor? ayrıca birde beeman pelletin ucu çukur olanı arıyorum ama t.c. de bulamıyorum.bildiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz yer varmı?

    460 bana baya sıkıcı geldi.yaw arada bir attını kaçırsana mübarek tüfek. her attın iniyor. bende anlamadım nasıl iştir. :)


    50 metreden tenekeyi tek taraflı deliyor diğer taraftan çıkmak üzere kalıyor.bira şişelerini 50-60 metreden patlatıyor. küçük hareketli şişeler vardı attım hareketsiz aynen yere. :) sıfırlamayı dürbünde tek çıt sesine kadar hatasız yaptım.bunun pelleti airarms galiba. gamo promagnum ,expender denedim normal ama airarms daha güzel düşüyor. hele baracuda pek gelmiyor buna.atarken belli ediyor zaten.yay ve keçe zorlanıyor gibi geldi . yeşil başlı şişelerde deneyeceğim .bakalım etkisiz hale gelecekmi? ;rofl.; bu arada veli beyin ilgisine buradan teşekkür ediyorum.


    diana mod 460 5.5 mm modifie eden varsa en güzel modifie nasıl yapılıyor? yay ? ve keçe olarak .maccari yaylar bunun orjinalinden dahamı iyidir? paylaşımlarınızı bekliyorum.

    silah bugün geldi . denedim sonuç fena değil 5.5 mm de airarms pelletler 10 metrede 1cm yada kısa gruplar yapıyor.güç yönünden iyi ama çok iyi değil.hw 90 bir adım önde güçte. dürbün olayını stoper olmadan kesin ve kalıcı bir şekilde hallettim hemde evladiyelik olarak.


    460 kızağı ayrıca olduğu için kızağın başlangıç noktasına dürbünün 3. ayağını 30 derece yan getirip ön tarafta kızağa dayadım. ve olay bitti. kesinlikle tavsiye ederim bu tür kızakları olan silahlar için. stoperden daha dayanıklı ve stabil oldu. yan tarafına boru izolesinde kullanılan süngerimsi maddeyide kesip kızgın iğneyle delikler açıp kundağın sağ ön tarafına çift taraflı bantla yapıştırınca süper oldu .şimdi isabetli atışlardan canlı şişelerin :) kaçma şansı kalmadı artık :)

    çin malı olarak tanırsam tek kingston tanırım.gerisi ne elimize aldıysak dağılıyor. bugün oğlana aldığım 5. beybilet.oa kırıldı. bizim çocuklumuzda aldığımız oyuncaklar bile halen duruyor.çin malları çıktı evimiz hurda oyuncaklarla doldu.


    ön yargılı davranıyor olabilirim belki ama bunların tüfekleride namlusuda inşaat demirini aratmaz diye düşünüyorum. çin malı hiç birşeyi evime sokmamaya yemin etmek üzreyim. bu adamlarda beyin yok galiba.herşeyleri taklit.bu ne demek oluyor? bence resmen hırsızlık bu.!

    bildiğimiz azot gazı yani nitrojen gazının bizleri yakından ilgilendirdiğini düşünüyorum.


    özellik olarak ; ani basınç değişimleri esnasında minimum ısınma ve soğumanın olması. durağanlığını ve kararlılığını koruması esnekliğinden bir şey kaybetmemesi. özellikle yarış arabaları lastiğinde kullanılması ve neden olarak ta ısınmanın az olmasıki buda içinde nem olmamasından dolayı hemen ısınma ve soğuma yapmaması.lastik patlasa bile ani olarak büyük molekül olduğu için hemen inmemesi.


    hw 90 a C02 ve gayet memnunum ama azotun daha verimli olacağını düşünüyorum.içinde atmosfer gazı basılmış olsa belli yoğunlukta nemi içinde muhafaza edecek ve karıncalanma riski olacaktı.ve ani basınç düşmesi ve değişiminde meydana gelen ısınma ve soğumalar içindeki nemi suya dönüştürme olabilirdi.


    pcp ler içinde , her yapılan atışta meydana gelen soğuma ,içindeki nemin yoğunlaşarak suya dönüşmesi durumunu ortaya çıkarabilir. atmosfer gazında zaten %78 azot gerisi oksijen vs.. nem. bu konu hakkında , gazların teoben sistemli ve pcp silah tüpleri üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri paylaşabiliriz.

    sahi dikkatimi çeken bir olay daha . hw90 gasram içi şimdi co2 ile dolu. enteresan bir durum var. kurma eskisi kadar sert değil ama deliciliği aynı nerdeyse. daha önce 2.5 cm çam tahtayı tekrar denedim. deldi geçti 6-10 metreden.co2 daha esnek bir gazmı nasıl ? 100-150 pelletten sonra herkese tavsiye edebilirim. normal havayla esneklik ve gücü biraz değişik galiba.

    işte bu kadar basit.pompam yok diyenlere ve co2 tüfek kullananlarda da bu aparatla bağlanabilir.sonunda hw 90 işini gördü ve gayet memnunum .isabet olayında gamo promagnum kullanıyorum ama expenderda fena değil. şimdi içindeki o ring contaların arasına yeşil gresi doldurdum.hava kaçağı olayı vardı ve kesildi. içindeki ağırlıkı sökmüştüm denemeden tekrar taktım.onunda yivli tornavide ile içinde rahat hareket etmesini kontrol amacı ile ileri geri yaptım.yağı yiyince hareketi kolaylaştı.


    bu tüp bende ne zamandır duruyordu denemekte fayda var diyerek ucuna içine giren parçayı yaptırdım.arka sibob yerinden de girişi takınca vanayı açtım hemen doldurdu.piston anında yerine oturdu. atışlarıda fena değil. önceki kadar sert olmasada gayet iyi. grupları toplamasına şaşırdım.

    airgunturk.com/attachment/807/arkadaşlar pompa almadan hava basma sorununu hallettim.yani pompaya gerek yok.doldurdum.ve denedim.biraz daha kolay kuruluyor.dizel etkisi yoktu. 2 cm tahtayı deldi ve geçti.10 metreden dürbünsüz 1 cm lik gruplar yaptım. paıntball tüpü ucuna tornacıya düzen yaptırdım.tüpün içinden paso açtırdım.orjinalinalinde yok çünkü.tüpü açar açmaz 1 sn de doldu.olurmu olmazmı derken hoşuma gitti. zannedersem 20 bar civarı basınç var bunda tahmini tabiki.

    yaklaşık alalı bir hafta oldu. edindiğim deneyimler
    1- isabetlilik 20 metrede bile gamo promagnumla ve expenderla sağlıklı grup oluşturmuyor
    2-gücüne ve yaptığı hedefteki tahribata diyecek bişey yok 10 numara.
    3-kurma güçlüğü elbette zayıf vücuda sahip arkadaşlar için tavsiye edilmeyebilir.
    4-kurarken belli noktadan sonra ve kurulunca gaz kaçağı sesleri gelmeye başladı.henüz daha 100 pellet anca atıldı.
    5-dürbün takmak için kesinlikle dampa mount gerekli.stoper bile iş görmüyor.dağıtıyor.
    burda tartışacağımız bence en önemli teknik noktası, neden isabetlilik konusunda zaafı var. diğer silahlarımda böyle bişey yok. crosman ns 1200 gibi dandik dedikleri tüfekle bile 15 metreden pelleti bile destekli atışta vurabilirsiniz. grup bile oluşturmuyor.aynı delikten nerdeyse.
    hw 90 isabetlilik zaafının sebebleri olarak;
    1-anlık basıncın yüksek olmasından pellet deforme olabilirmi?namlu çıkışı hava şoku yada namlu içinde şişme gibi
    2-kurarkenki güçlükten dolayı namludaki mikromm lik bükülmedenmi?
    3-tetiğe basıldığı an, pistonun hafif olmasından geri esneme gibi bir durumun olması yada piston dibe vurduğunda pelletin henüz namluyu terketmemiş olmasından dolayı hedefi sarsıntıdan dolayı şaşırması olabilirmi? bu konu şu yönden aklımı karıştırdı. hw 95 ler hw 90 la aynı ama namlu kısa. namlu kısalsa sorun çözülebilirmi?
    aynı sorun bende değil başka bir arkadaştanda şikayetler geldi.


    tecrübeleriniz ve paylaşım için, şimdiden teşekkürler...

    hw ile bugün açık arazideydim. ortalık buz du. aynı anda yanımda crosman n s 1200 de vardı. 50 metreye cep telefonu büyüklüğünde bir şişe koydum hw 90 ile 5-6 atış yaptım ıska X( ...valla şu anda kollarım terk oldu :cursing: sıfırlama yapmak için 50 pellette harcadım önceden.ve bu konudada ciddi uzmanımdır.crosman 5.5 düz başlı pellet vardı elimde çünkü başka bulamadım


    neyse crosman ns 1200 ile gamoraptor pellet ve crosman pellet koydum.... netice olarak reddot ile nerdeyse her atışta isabet :D şişe yerinden dans ediyor.hw yi bırakıp crosmanı alınca sanki tüy gibi geldi.en iyisi ben bu oyuncağı modifiye edeyim daha bozulmadı ama . .. 600 pellet yedi.tık yok.


    bu iş canımı sıkmaya başladı şimdiden ..

    Geçen sene bende de hw 90 vardı ve 3 ay kullandıktan sonra sattım.Son derece berbat bir silah...Bir kere kurması son derece zor ve mermi seçiyor.Bendeki 22. cal idi.Kullanacağın mermiler hunter ve baracuda olur.Başka mermi kabul etmiyor.Silahı her şekilde test ettim.Hunterla bile gurupmanı iyi değildi.Bence almakla hata etmişsin...Ve haklı olduğumu kullandıkça göreceksin...

    moralim bozuldu yaw. yaklaşık 30 mermi attım.çam tahtadan çıkmak üzere kalıyor.10 metreden deneyebildim.çünkü akşam akşam ani karar oldu.isabetliliği gez ve gözlerinde ki alternetif seçim yapabilme ,yani ''gözün diktörtgen ,kare , v gibi seçenekleri olması, gezinde çeşitli hassasiyette olması sonradan keşfettim.biraz kurması zor ama ,fazla ses yapmaması,geri tepmesinin olmayışı hassas tetik baya hoşuma gitti.yaylılarda en çok sevmedim olayda yay yorulması muhabbetidir.ama tabiki artıları var.grupları da 10 metreden tahtaya denedim delikler birbirine deyiyordu nerdeyse.tabi akşam akşam kaşındık yani.cebimizde sıkışmış paralar varmış :( .

    sağol çok teşekkür ederim. bu tüfekle şişe avına çıkcam .videoda hazır olcak.şişe çok memlekette .iznide çıktı. bakalım devirebilecekmi?

    yaw bu şişeler yerine başka bişey yazmıştım gibi geliyo ama şişe olmuş bunlar ;( ^^

    hw90 bugün aldım.oda çok samimi dostum av bayii ile çay içiyorduk. elimde bundan var dedi.inceledim baktım hoşuma gitti. toptancı gelince hayır diyemedim.


    test; 5 metreden ince mehmet kalın kuşe kitabı 235 sh. ( dizel )


    ince mehmet dizelsiz 196 sh dizelsiz enson yırttığı sh göre değerlendirdim


    5 metreden crosman pellet aynı kitap 194 sh. tepme ve ses yok. crosman ns 1200 den sonraki ikinci oldu yıllar sonrası. elinde olan arkadaşlar varsa incelikleri konusunda tavsiye bekiliyorum. herkese selamlar.benide sonunda bu işe tekrar hasta ettiniz ya ^^ ^^

    bu konu benimde çok ilgimi çekiyor bir yolunu düşünüyorum bende 7.65 ruhsatlı silahım var elimde baya bir boş kovan var
    bunları tekrar dolum yapmayı düşündüm ! çekirdeği kalıpla filan halledebilirim fakat üzerindeki gömleği nasıl yapacağım eskiden mermi çekirdeğinin üzerine yaldız denilen teneke sobalara sürülen boyayı sürerlermiş bunuda hallettiğimizi var sayalım kapsülün temini zor kapsül sorununu çözebilsem dolum işini hallederim diye düşünüyorum,bu konularda bilgisi olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum saygılar

    hiç deneme tavsiye etmem.. bu konuda hoş olmayan tecrübelerimiz oldu.orjinal den şaşma derim.

    şöyle hızı en az 150 m sn olan co2 tabancalardan yokmu? bildiğim kadarıyla cp 88 en iyilerinden.modifiyeli filan olmuyormu?


    mustafa beyin sw si vardı galiba .sw mi iyi yoksa cp 88 mi hız ve isabetlilik yönünden ? mustafa abi cevap bekliyoruz? biraz detay verirseniz sevinirim bende daisy ve crosman var ikisinide yedek parça olarak kullancam.