tuka tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

bileme konusunda hiç bir tecrübemiz yoksa en risk taşımayanı , en ince zımparayı bulup rulo haline sigara kalınlığına getir. bunu çok hafif dokunuşlarla bıçağın çaprazından sür. dikine yaparsan mikro tırtıllar oluşur ve ne kadar keskin olsada hemen körelir. hafif çapraz yaparsan bu sorunu bir nebze çözmüş olursun.
    bu konudada malum bahçedelerde ince ayrık otları oluşur. bunu kesen tırpanın jilet olması gerekir. defalarca denedim hemen köreliyordu. yaşlı bir amca geldi ve bunu o gösterdi . daha uzun süre keskinlik kaybolmadan uzun süre ayrık otlarını biçmeye başladı. ama ıslatıpta yapmak ve birde hafif çamurumsu olması sanırım daha profosyonel olur. buda şimdi aklıma geldi yazdım

bence bıçak bileme işi çok ustalık isteyen bir iştir. bir çok bıçağı bende zamanında bozdum. şimdi ustasımıyım hayır. buradaki püf nokta
    1. bıçağı ihtiyacı olan kadar bilemek fazla doku kaybına neden olmamak.
    2. bıcağın ucu fabrikasyon nasıl açıldıysa aynı açıdan bilemek ki bu oldukça zor iş.
    3.çok ama çok ince bir aşındırıcı ile yapmak. budama makasını dremelle ince ucla yaptım harbiden jilet oldu ama bunu tavsiye etmem. benmkisi sadece fantazi

açılan bıçak körelme yaptıysa bunu eski haline getirmek için orjinalliğini bozup atıyoruz.
    bunun için https://www.airgunturk.com/www.kemalelitemiz.com sitesinde değerli abimizin sanırım tavsiyeleri var. incelemek lazım

biraz önce yatağanlı bir firmaya mail attım. katana kılıcı filanda yapıyorlar.
    - tanto kesimli olmalı. süper bir çelik kalitesi olmalı işçilikten taviz verilmemeli en az vıctorunox çakıların çelik kalitesi olmalı
    -sapı fiber carbondan olmalı bütün çeliğe monte edilmeli
    -bıçağın et kalınlığı olmalı
    vb. gibi site adresimizide verdim. buraya üye olmasını ve taleplere göre işi değerlendirmesini ve site üyelerimizin bu konularda çok hassas ve seçkin kişiler olduğunu v..s..

sanırım buraya üye olduğunda da bu mesajı okur.

istiyorumki selçuklulardan gelen ustalık ve gelenek kaliteye son derece yansıması ve milli sermayemizin epinel,colt stell ve isveç çakıları gibi kalitede öncülük etmesi.

bunu bir yaşadığım bir olayla pazarlamacılığın ne derece önemli olduğunu anlatayım müsadenizle.

sene 1980. valide elime bir tepsi hamur veriyor fırına gidip bunu kilometrelerce uzağa gidip pişirilip getireyim. götürdüm. fırıncıya teslim ettim. bana saat 4 te gel al dedi. saat ise sanırım 2.30. bu arada oradaki mahallenin çocuklarıyla top oynamaya öyle dalmışızki saat olmuş 5 ... hemen koşarak gittim. fırıncının bir dövmediği kaldı. parasını zaten sormuyorsun.

sene 2011 .... her mahallede bir fırıncı .. o tavrı gösterecek bir esnafın bir kaç gün yaşaması bile mümkün değil. neredeyse evlere getiriyorlar. artık biz satıcıyı değil. satıcı bizi bulup bunu pazarlıkla satmak durumunda. kaliteden ödün veren yok oluyor..

artık talepleri tüketici belirliyor. arz eden buna göre hareket etmek zorunda nerdeyse..

tek kurşunda hız olayı mutlaka farkeder ama saçmada hız olayının fazla bir katkısı olmaz. av tüfeklerinde 45 cm kadar kurşun gerekli hızı kazanır. bundan sonrasına gerek yoktur. saçmada da 61 cm den sonrasının gerekli olmadığı yeni anlaşıldı. otomatik yada çiftede saçma hızının çok önemi yoktur. çünkü saçma taneciklerinde bc değeri denen olay olumsuzdur. tüfekten çıkarken birbirine vuran saçmaların yuvarlıkları bozulur. hatta ilk atıştaki basıncın ivmesinden yassılaşırlar. namludan çıkar çıkmazda oluşturdukları rüzgar basıncı birbirlerini iterek açılırlar. 4-8 numara gibi saçmalarda kısa sürede hız kaybederler .

ayrıca bencede elindeki şahine yazık etmişsiniz. yemeyeceğiniz hayvanı vurmayın. gereğinden fazlada vurmayın. bohçacı derler yoksa.

arkadaşlar, biraz yazmayı unuttum desem birazda istediğimiz şekilde olmadığından belkide. atış sahasına gidelim derken benim köyüme geldi. sonrada tayini çıktı tabi.
    sanırım iddialı konuşmamdan karizma yı çizdirme endişesinden olsa gerek köyüme sivil olarak geldi. menderes kenarına gittik. yaklaşık 90 metre iki direk arasından az öndeydik yani. soda şişelerni aldık g3 eline bile almadan gladı aldı eline . bir kaç atıştan sonra şişeleri tek tek indirince tabancasıyla denedi. sanırım fazla vaktide olmadı telefon gelince hemen gitti ama takdir etti. içimde benimde ukde olarak kaldı :(
    polislerle iddiaya girmek istedim ama girmediler .:) zira namını duymuşlar galiba :)

hava kaçırması valfın önündeki contadan oluyor. bunun içinde teflondan aynısını yapın yada matkapa valfı takıp contanın üzerinde döndürün . araya çapak filanda alabiliyor.gözle zor görülür. sipopu alıştırın yani . hemde hiç kaçırmaz .

aslında bir de carbon fiber usatası yetişse iyi olacak. carbon kumaşlar ülkemizde üretilmeye başladı. dışarıdan pahalıya geliyordu şimdi ise daha uygun . bu malzemeden dipcik ve kundak denkçe yapılırsa silah dağılır buna yine bişeycik olmaz.

Bence de kesinlikle s410 ama Mustafa abi senin istediğin zor.Sentetik kundak nasıl olacak ki.?
    Ben satıyorum abi ama mecburiyetten dolayı.yoksa asla satılacak tüfek değil.
    Istersen görüşürüz.
    Saygılar.

ahşabı sevemedim bir türlü. sentetik hem hafif hemde çizilme vb. bir sorunu olmuyor. bana daha tactical geliyor hem. :)

değerli arkadaşlar , gladım 2 senedir sorunsuz kullanıyorum. şükür. yanına bir kuma alayım diye düşündüm durdum araştırdım. yeni model alan evanix,daystate,condor vb. hep aklıma takıldı heveslendim alanlara da 1 kaç ay sonra sordum. objektif olarak olaya bakanların deyişi ise elinde glad varsa macera arama şeklindeydi. yabancı sitelere girdim. en az 50 atışlık bir krono sonucu ve grupman olayı malum silahlarımızın karnesidir. ve airarms ve fx e yine dönüp kaldım. sanırım kuma airarms olacak . illaki kaşınıyoruz ya :)
    malum ne diyeyim fantazi avı yapıyoruz. gladla gerçekten süper sonuçlar aldım. silah dendiğinde bir kez şarjör olacak. tek tek yükleme olayı arazide gitmiyor. yok yüksek hızlı si,lahlar vs.. havalıdan mucize yaratmak fizik kurallarına ters bir olay. 30 atış yap sonra 500 cc tüpe hava basacağım diye kara duman çıkar :) fantazi atışı yapacaklarsa ayrı konu ama bir havalı için 100 metre bile çok lüks bir mesafe. buna rağmen 175 metreden kara şişeleri kıpırdamadan indirebiliyorsam, 90 metreden alakanatşişeleri 3 te 3 kıpırdamasız bırakıyorsa gladımın alnından öpeyim :)
    airarms istiyorum lakin fibercarbon kasalı yada sentetik olmalı. ahşabı sevmiyorum.

nasip olursa yolumuz istanbula düşerse uğrayacağım.

hatta yıllık geleneksel buluşma öneriyorum. sayfayı faceden bir arkadaş açsa etkinlik daveti olarak çok güzel olur. her sene aynı tar,hte olmalı herkes ona göre kendini ayarlamalı. teklif ?

.

Silah taşıyor olmak her zaman gerektiğinde taşımıyor olmaktan iyidir.(Söz alıntıdır. nerden hatırlamıyorum.)Arabamın bagajında her zaman ruhsatlı sp silahımı taşırım.Acilde çalıştığım için şiddet de küfür de gördüm duydum ama bir an olsun arabada tüfeğim oduğu aklıma gelmedi..Ama bir gün birisi beni silahla kovalamaya kalkarsa nereye kaçacağımı iyi biliyorum.

hocam desenize baya bir meslekdaşımız var . bende hacettepe sağlık idaresi mezunuyum .ama sigortacılık yapıyorum

bir defaya mahsus ruhsatsız silahlar kayıt altına alınmalı ve ruhsatsız silah bulunduranlara ağır cezalar verilmeli. Kesinlikle mke tekelinden çıkarılmalı çünkü kazığı devlet eliyle çok fena yiyoruz. ben denizlideyim mesela. silah alma belgemi aldım diyelim ve işim gücüm yok ankaraya gideceğim. mke bu işten elini ayağını çekip sadece silah ithal eden ve satan firmaları sıkı kontrol etmeli.
    Bir ülkede kanunlar o ülkenin örf anane ve kültürel yapısı gözönüne alınarak çıkartılır. AB ye uyum diyoruz. yoook kardeşim biz daha henüz o kültürel yapıya ulaşamadık. eline teneke bira alan iti puştu sabah namazından gelen adamı vurabilirmisin vuramazmısın iddiasına girip kafadan vurup öldürüyorlar. Ruhsatsız silah o kadar çokki akıllara zarar bir durumda. afyon dinar ilçesinde yeni 8 yaşında çocuk vuruldu yine. bahsi geçen o ilçe tam bir teksas tır. Devlet demeliki herkes elindeki ruhsatsız silahı getirsin kayıt altına alalım diyecek şartları uyuyorsa geri vercek yoksa el koyacak. ağır yaptırımlar gelmelidir. ruhsatsız silah demek kaçakçılığın kaynağı demek. çünkü bunlara mermi lazım. tanesini 4 tl den satıyorlar. şimdi üst baş arama muhabbetide savcı kararıyla oluyor. yani polis şüphelendiği birini görcekte savcıya haber verip emir çıkaracak filan. her düğüne bir sivil gönderse bile dünya silah çıkar.
    18 yaş silah alabilir olayına karşıyım. askere gitme şartı aranmalı sadece . isterse 17 yaşında olsun. asker terbiyesi görmesi lazım. bizim milletimiz görgü kültür seviyesi maalesef özellikle kırsal kesimlerde rezil derecede. son derece vahşi ve acımasız tiplemeler var. sanmayınki köylü gariban . bende arazilerim var bakıyorum ve topraktan gelen gelir son derece kolay ve paralıdır. vergisi algısı yoktur. üzerine daha devlet para verir. cahil bir insanda haketmediği parayı kazanır ve sonradan görme olur. buda bu tip yasalar için tehilikelidir. 5000 tl veripte ruhsatsız glock peşinde koşanları bilirim .