yasbi06 adlı kullanıcının mesajları

    mod 125 yaynı kullanabilirsin bende kullanmıştım fakat istedigin gibi randıman alamassın on onbeş atış sorası tüfek yine güç kaybediyor ayrıca yayın sertliğinden dolayı tetik tertibatı hasar görür yani tetik tırnagi bozubilir,benim başıma gelmişti.Kurarken dikkatli olmalısın.saygılar

    Sayın akyol1 arkadaşım inanırmısın yağmurlardan dolayı araziye gıdipte atış yapamadım yağmur olmadıgı zamanlardada işimden dolayı gidemedim ilk fırsatta deneyecegim sizinle paylaşırım saygılar :) :)

    tamam madem takip ediyorlar benim demek istediğim yurt dışında özel havalı tüfekler ile adamlar safari yapıyorlar domuz ayı gibi büyük hayvanları avlıyorlar.Tabiiki okadar büyük calibre silahlar ruhsat ister, bitakım formaliteler ister, fakat en azından o kalite ve güçte 6,35 tüfek üretsinler.Formdaki çoğu arkadaşın bende dahil en az iki üç tane havalı silahı var neden?çünkü acaba diger marka tüfek daha mı güçlü, daha mı istikrarlı diye Buda maddi yönden insanları sarsıyor.Neden yabancı marka silahlara bu kadar para verelim.bir tane tüfeğimiz olsun adam gibi olsun.Sevgiler.

    Ya arkadaşlar türkiyede bir kaç çeşit yerli malı havalı silah yapan fabrika var bu fabrikada çalışan insanlar hiç bu gibi formları takip etmiyorlarmı? veya formdaki arkadaşların fabrikada çalışan hiç arkadaşıları yokmu.Hemen hemen herkes havalı silahta güç ve istikrar arıyor silah aldığında güç oluyor istikrar olmuyor,yada istikrar oluyor güç olmuyor.Sonra da motifiye işlemlerine başlıyor nasıl güçlendiririz veya istikrar sağlarız.Şimdi merak ettiğim farikada çalışan insanlar mademki bu işi biliyorlar ve her türlü alet edevat var niçin kendileri için veya arkadaşları için bu şekilde özel tüfek üretmiyorlar? yasalarmı izin vermiyor.veya bu gibi kurumlarda çalışan insanlar çıkıpta arkadaşlar silahlarınızı motifiye edipte orjinalini bozmayın bundan başka gücü artmaz veya artırılamaz demiyorlar.

    Bu silahın hiç bir şekilde gücü artmaz,çünkü ben her olasılıgı denedim kalın yay taktım olmadı,piston agırlıgını degiştirdim olmadı,trasfer deliğini genişlettim yine olmadı


    en sonunda silah tabiiki aynen çöpe ;rofl.; ;rofl.; ;rofl.; şunu anladımki hiç bir aletin orjinalini bozmamak en iyisi o şekilde kalması. size tavsiyem tüfek o şekilde kalsın.fabrikadaki bu işin üstatları her parçanın milimetrik hesabını kitabını ölçüp ona göre yapıyorlar.Bu benim kendi yorumum.

    evet arkadaşlar tüfeği söktüm keçede ve oring contasında hiç problem yok yalnız zorla takdıgım mod 125 yayı üçte bir oranında kısalmış belkide bu yüzden olabilir diye bende orjinal yayını tekrar taktım. tahtayı delip geçmesede enazından pelletler sekmiyor girip içinde kalıyor.ilginizden dolayı teşekkürler.

    Arkadaşla yardımlarınız için teşekkürler.Dediğiniz gibi tüfeği söküp keçesini felan tekrar kontrol ediyim.Belki keçe aşınmış olabilir.Birde webgezgin arkadaşımın sorusuna cevap vereyim .İsabetlilik konusunda diana, hw, gibi olmasada on metre atışları fena değil .1TL gibi gurupman yapabiliyorsun.Daha uzak mesafelerde deneyemedim.İnşallah ilk fırsatta deneyecegim ozaman sizinle paylaşırım.

    değerli form arkadaşlarım size bir sorum olacak tüfeğimin keçesini ve yayını değiştirdim birde yeşil kauccuk gres yagı uyguladım ilk on onbeş atışlarım dizellemeden dolayı bir cm tahtayı deldi fakat daha sonraki atışlarım yarım milim iz yapıp pelletler sekmeye başladı keçesini ve yayını değiştirdiğim halde neden gücü düştü anlamadım.bunun sebebi ne olabilir. Ring contasındada problem yok çünkü namludan üfleyip kontrol ettim.Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.Teşekkürler.(bu arada degiştirdiğim yay mod 125in yayı onu kullandım sebeb bu olabilirmi. :him:s )

    arkadaşlar retay marka havalı tüfeğim gücü azaldı galiba piston keçesinden kaçırıyor.Fakat birtürlü sökemedim çünkü pistonu çıkarmak için arkada bulunan pimleri göremedim.hatsanı söküp keçesini değiştirebiliyordum.retayı olan arkadaşlar var ise nasıl söküleceğini resimli olarak gösterebilirmi.teşekkürler