hem sana hem tavşana üzüldüm vallah ben kıyamam o hayvana
Evet bende kıyamazdım. Keşke kesmeyi aklınıza koymasaydınız. Hem tavşan hayatını sürdürürdü hem parmağınız hastanelik olmazdı. Ama olan olmuş
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
hem sana hem tavşana üzüldüm vallah ben kıyamam o hayvana
Evet bende kıyamazdım. Keşke kesmeyi aklınıza koymasaydınız. Hem tavşan hayatını sürdürürdü hem parmağınız hastanelik olmazdı. Ama olan olmuş
Ayrıca bir ufak eklemede ben yapayım. At44 leriin çekici ileride olduğundan dolayı tüpü dışarıda doldursanız bile takma esnasında sideleveri kaldırmanız gerekecek. Yoksa tüp bağlantı yerindeki dişleri kavramıyor ve tüp boşa dönüp duruyor. Ayrıca tüpü tüfek üzerinde doldurmak için tüfeğinizi kurmanıza gerk yoktu. Sadece sidelever i tüfeğe 90 derece açı yapacak kadar kaldırmanız kafi.Tam geriye çekip çekici kurmak gerekmiyor.
Teşekkür ederim. Bidahaki sefer dediğiniz gibi yapacam. Saygılar
Silahın valfinin tüp tarafında yay vardır ve tüp boşkende valf kapalıdır (prensipte ve FX ler bu şekildedir) diğer PCP silahlarda tüpte hava yok iken ve silah kurulu değilken çekiç yayı normalden uzundur ve çekice yaptığı baskı valfin yay baskısını yendiği için silahınız kurulu değilkende valf açık kalır, hava kaçırması normaldir.
Açıklamanız için teşekkür ederim Mustafa Bey.
Tüp boşalınca valf aslında açık kalmıyor ama tüpü tüfeğe taktığında valf iğnesi arkasında karşı bir basınç olmadığı için çekiç valfi açıyordur. Tüpü tüfek kuruluyken doldurmak istemiyorsan en güzeli tüpü tüfeğe takmadan 50bar civarına kadar doldurup sonrasını tüfek üzerinde doldurmak olur.
Bilgi için çok teşekkür ederim. Bu çok işime yarayacak. Hayırlı forumlar
Teşekkürler. Dediğim gibi tüp tam boşalınca sanırım valf açık kalıyor. Tüfeği kurdum ve 100 bara kadar doldurdum sonra ateş ettim ve tekrar doldurmayı denedim. Şuan dolum yapılıyor problem yok.
Arkadaşlar tüfeğimin tüpünü boşaltım aparatıyla komple boşalttım. Tüpü söküp içini kontrol edecektim ama sonra vazgeçtim. Tekrar yerine taktım pompalamaya başladım fakat bastığım hava namlu ucundan çıkıyor. Sanırım valf açık vaziyette. Kurma kolunu çektim. Tekrar bastım bu şekilde basılıyor. Sizce tüfek kurulu vaziyette pompalasam bir sorun olurmu?
Abi çok hızlı gidiyorsun. Sen bu gidişle 1-2 ay sonrada Daystate AirRanger getirtirsin
Hayırlı uğurlu olsun abi. Kazasız belasız atışlar
Hayırlı olsun abi. Evanixede yakışmış ![]()
Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız atışlar
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Hatsan yaylılarının en iyisi ![]()
Cevaplar için teşekkür ederim. Gamo 4.16.50 veya tasko 4.16.50 alacağım. En az 16 büyütme olsun istiyorum.
6 -24 X 50 tavsiye ederim gün gelir lazım olur 24 zoom
ama bu sefer dikkat et önceki gibi talihsizlik yaşamazsın umarım
İnşallah abi. Alabileceğim dürbün tasko. Bunun 6-24-50 sini alsam işimi görürmü? Paralaxı nasıldır acaba?
Arkadaşlar bu iki dürbün arasında kaldım. AT44WX10 da kullanacağım. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Aslında 6 -24 X 50 yi düşünüyorum ama yakın mesafelerde yani 10 m falan problem çıkarırmı? Yani 6 büyütmeden başladığı için 10 m yi bulanıkmı gösterir? Saygılar
Neden forumdaki ikinci el at44 lere bakmıyorsun
Mustafa Bey inanın böyle bir problem çıkacağını bilseydim ikinci el alırdım.
Hepinize teşekkür ederim. Onlar eminimki yazdıklarımı okumuşlardır. İnşallah bundan sonra böyle bir hata yapmazlar
Geçmiş olsun.
İmkanınız varsa, biraz zorlayıp daha iyi bir tüfek alın bence.
Teşekkür ederim. Evet çok düşündüm. Fx T12 hoşuma gidiyor. Ama o kadar para vermem şu an için imkansız. Şimdilik bu bana yeter. İnşallah ilerde bizimde bir gladyatörümüz olur ![]()
Sıkıntı yaşamana üzüldüm Turan.İnşallah istediğin gibi tüfeğini alırsın.
İnşallah kardeşim.
Üzücü bir durum gerçekten. Geçmiş olsun. Ciddi yerlerden alışveriş yapmak gerek. Forum kurallarına aykırı olup olmadığını bilmiyorum ama bu tutumu sergiliyen yeri de yazarsanız alışveriş yapacak arkadaşlara alışveri yerleri tercihlerinde kılavuzluk edeceği kanaatindeyim. Selamlar
Aslında haklısınız. Ama ben onlar kadar düşüncesiz değilim. Onları burada karalamak istemiyorum. Onlarda dürüst olsunlar ve bu tutumu bir daha sergilemesinler. Yaşadığım bu olaydan şu dersi aldım: Güvenilir olarak bildiğimiz kişilere pekte güvenmemeliyiz. Netten alışveriş yapacak olan arkadaşlar iyice araştırın sonra pişman olmayın. Saygılarımla
Dürbün göreceli tercih. Bencede dampa ayaksız tüfeğin üstünde sağlam tutmak mümkün değil. Selamlar
+1000 Kesinlikle dampa ayak şart. Dürbün olarak http://www.yatagun.com.tr/detay.asp?Gamo_Tüfek%20Dürbün=&ID=286 güzel bir seçim olabilir bence.
Yok hava bitmedi. Keşke hava bitseydi. Pompa şokundan sonra birde tüfek şoku yaşadım. Sıfır olarak almış olduğum tüfek kullanılmış çıktı. Tüfeği almadan önce mağazayı aradım ve ''Ben vitrinde beklemiş mal istemem, benim tüfeğim kutusunda sıfır olacak'' dedim. Adamlarda tamam dediler. Tüfek geldi kutuyu açtım ve şok oldum. Tüfeğin tüpünde yer yer pas vardı. Bir tanesi çok derin olmak üzere bir sürü çizik vardı. Aldığım yeri aradım ve tüfeği aynen geri yolladım. Çok ayıp ettiler, kendilerine hiç yakıştıramadım ama neyse. Bugün paramı geri aldım. Nasip olursa tekrar almayı düşünüyorum. İlk alışverişte herşey ters gitti. Umarım ikincisi yolunda gider ve bir problem çıkmaz.