_ŞaVŞaTLı_ adlı kullanıcının mesajları

    dün misinayı baya uğraştım namluya sokmak için modoretöre takılıyor bu konuda bende bilgi isteyecektim silahımızın namlu temizliğinde takip edeceğimiz yol ve kullanacağımız misina hakkında


    Namlu temizliği yaparken yanınızda mutlaka pipet bulundurun. İlk önce pipeti namlunun ucundan moderatörü geçene kadar sokun.(Ama dikkat edin pipeti namluya kaçırmayın !) Bu sayede misinayı namluya rahatça yollayabilirsiniz. Saygılar

    Sizin orada İtfaiye felan yokmu oradan halledebilirsin.Ama yazdıklarından anladığım kadarı ile sanırım yok.Neyse zaten sözüm tüp doldurtma şansı olmayanlara değil sizinki bir istisna.Ben derede boğulmayın derkende yanlış anlamayın sakın,kimse de art niyet aramasın lütfen, bu bir tabir.Burada hepimiz dostuz..


    Estafurullah Yalçın abi. :) Saygılar

    Arkadaşlar bence mutlaka scuba tüpü alın.En kaliteli silahlara sahipsiniz.Hem tüfeği nemden-korozyondan ,hem kendinizi koruyun hemde zahmetten kurtulun.Nehirden geçip derede boğulmayın bence.Hafta sonu 1000 tane atış yapın doyasıya zevkine varın derim. ;dance; ;dance;Bu arada DRAGER 300 barlık tüp kalite ve ömür bakımından iyi bir seçim. :thumbup: Haa tüp alırsanız her gün için en az 2 kutu da pellet alın.. g;$iAR6 tüfeğin tüp ile dolum süresi:4 sn. ben contayı patlatmayayım diye daha uzun sürede dolduruyorum:10 sn. g;$i Ukala felan demeyin sadece tüp alın bana dua edin diye yapıyorum. ;şrofls;.


    Yalçın abi söylediklerinde çok haklısın. Tüfeğe 2000 TL verdikten sonra 500 TL de scubaya verilir ve derede boğulunmaz. Fakat o scuba boşaldıktan sonra ne olacak? ;kihhik, Bizim burda en yakın dolum yeri Rize'de. Bana 2 saat. 2 haftada bir gidip doldurtup gelmek bana göre pompadan daha zahmetli. Yani ister istemez derede boğuluyor bizim gibi imkanı kısıtlı kişiler. Bu yüzden ayda bir tüpü temizlemek daha mantıklı şuan için.
    Bende bir ara AT44 kullanıyordum. Aynen Kadir abinin dediği gibi boş tüp pompayla rahatlıkla doldurulabiliyordu. AA S410 u ilk aldığımda tüfeğim 100 bar civarında tıslamaya başladı. Tüp tamamen boşalınca pompayla doldurmaya çalıştım. Ama ne yazıkki başarılı olamadım ve tüfeği Yatagun'a gönderdim. Sağolsunlar scuba ile doldurup geri gönderdiler. Mustafa abi yayın daha çok yeni olduğunu ve buyüzden yüksek basınçta tısladığını söyledi. Zamanla 60 bar civarına düşeceğini ve pompayla doldurulabileceğini söyledi. Ama ben yinede cesaret edemiyorum. Eğer dolduramazsam tekrar Yatagun'a göndermem gerekecek. Bundan dolayı böyle bir ricada bulundum. Umarım yardım edecek biri çıkar :whistling:

    ya turan ne önemı var sen sök olmazsa yaylıya gerı dönersin.
    Alttarafı 2.000 tl lik sılah lafımı olur ;şrofls;.


    :!:


    Ben scuba ve pompaya sahip olan AA S410 kullanıcılarından bir ricada bulunmak istiyorum. Eğer bizim gibi imkanları kısıtlı kişiler için bir deneme yapıp bizi aydınlatırlarsa çok memnun oluruz. Tüp tamamen boş haldeyken pompayla deneme yapıp doluyormu dolmuyormu diye burada paylaşırlarsa çok makbule geçer. Eğer doluyorsa ne ala. Dolmuyorsada scuba tüpleri olduğundan dolayı sorunsuz doldurabilirler. Bizim bu imkanımız yok maalesef. Bu denemeyi yapıp bizimle paylaşan olursa bizde ona göre hareket edebiliriz. Bunu özür dileyerek rica ediyorum. Saygılarımla

    tüfegin havasını boşaltıp sökelım dıcem bız temızleyelım yada bakım yapalım dıcem sanırım hava full bitince pompa ile doldurulmuyo. bir care lütfen neyapıcaz bir ton adam var pcp kullanan ve pompayla dolduran


    g;$i;d;


    Hava komple boşaltıldıktan sonra pompayla doldurabileceğimi bilsem hiç düşünmeden ayda bir söker temizlerim tüpü. Ama ya dolduramazsam diye bu işe kalkışamıyorum maalesef ;#^+.

    Dayıma ait olan otomatik av tüfeğinin namlusu hafif çillenmiş. Bunu gidermenin herhangi bir yolu varmıdır acaba? Yoksa yeniden meneviş yaptırmakmı gerekir? Bu konuda bilgiye sahip olanlar yardımcı olurlarsa memnun olurum.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Benim demek istediğim bu değil. Bu artıkılın çapraz olmaması için uygulanan metod. Benim demek istediğim yukarda resimlede gösterdiğim artıkılın düz olup fakat sağda veya solda durması.

    Benimde merak ettiğim, optik merkezlemesi tam ayarlanmış bir dürbün tüfeğe monte edildikten sonra artıkılının namluyu tam ortalaması gerekmezmi? Yani şu şekilde;

    [Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/100214/wncoymad.jpg]

    Bu şekilde birkaç fotoğraf inceledim bazılarında artıkıl ya biraz sağda yada biraz solda duruyor. Bazılarında ise tam ortalanmış vaziyette duruyor. Bu durumlar sıfırlamayı etkilemiyormu acaba?