Kadir bu gidişin sonu yok anlaşılan,hayırlı olsun.
Kazasız belasız kullanmak nasip olsun.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Kadir bu gidişin sonu yok anlaşılan,hayırlı olsun.
Kazasız belasız kullanmak nasip olsun.
Hayırlı olsun,kazasız belasız kullanın.
Kadir Sırada Yatagun imalatı Pcp var galiba. ![]()
100 mt den güzel atışlar yapmışsın,ellerine sağlık.
Mustafa bey,Eser tüfekler ile ilgili yeni bir bilgi varmı acaba.
Peki acaba bu namluların düzeltilmesi ve Yatagunda satışa sunulması ne kadar zaman alabilir.Yani mesela 1 ay falanmı yoksa daha fazlamı sürebilir.Bu konuda fikir yürütebilirmisiniz.Fabrika bu konuda bir bilgi verdimi.
İşte olay budur.
Para kazanmak için tüketiciyi aldatmayan gerçek bir tüccar ve ürettiği üründeki görülen hataları kabul edip,düzeltebilmek için yardım isteyen üretici.
Yatagun & Eser,bu ikilinin başaramayacağı iş olmaz.
Mustafa bey yine dürüstlüğünden ödün vermediğini bizlere gösterdi.Teşekkürler.
![]()
Etmeyin eylemeyin ağalar.Bu dedikleriniz devletin kulağına gidecek,ondan sonra havalıyada ruhsat isteyecekler.Zaten devletimiz nereye vergi uygulasam diye düşünürken,şunun şurasında iki şişe kıracağız diye dünyanın masrafını ettirmeyin.Tamam parası olan için sorun yokta.......
Mesela 17 Agustos depremi sonrası çıkarılan,esas amacı depremzedelere yardım yapmak olan ÖİV yi hatırlayın nedense halen devlet bizden alıyor,inecek derken çıkıyor.
Şu ruhsat işlerini isterseniz birdaha düşünün,gidip rahatça atış yapmak,şişe kırmak varken,niye ruhsatım doldu,yakalanmayayım diye düşüneceksiniz.Şimdi diyelimki havalı tüfekler ruhsata bağlandı,o kaçak avcılar bir daha avlanmayacakmı.Av tüfekleri ortadanmı kaldırılacak.
Bana göre herşey eski seyrinde devam edecek,biz ödediğimiz vergiyle ,başımıza aldığımız belayla kalacağız.
Bakınız benim esas ilgi alanım balıkçılıktır.Yasak zamanda avlanmayın,ağ sermek amatörlüğe aykırı diye bizler forumlarda yırtınırken.Samsun daki tezgahlarda yasak zamanda satılan balıklara kimse dur demiyor.Ama ben aynı yere gidip ağ sersem ümüğümü sıkarlar.
Onun için isterseniz siz ruhsat işini unutun,devlette duymasın millette.Rahat rahat hobimizi yapalım.
Herkese saygılar sunarım.
Evet tüfek gittikçe şekilleniyor,şimdilik olumsuz bir görüş yok.Galiba herkes nefeslerini tuttu,namlu çıkış hızını bekliyor.
Yarın büyük gün. ![]()
Akşamın hayrından sabahın şerri daha iyidir demiş atalarımız.Geç olsun ama temiz olsun.
Aradan kaynama yapmayalım beyler.Meraklılar sıraya girsin bakiim,ilk önce ben merak ettim.
![]()
Şaka bir yana bugün buradaki 2 Eser bayisiyle görüştüm,adamların tüfek hakkında hiç bir bilgileri yok.İnşallah inceleme sonucunda tüm meraklarımız gider.Ben özellikle namlu çıkış hızını ve namlusunu merak ediyorum. ![]()
Haydi hayırlısı olsun bakalım.Düşük bütçelilere hitap edebilecek güzel bir üründür inşallah.
Mesela ben havalı ile avlanmanın yasak olduğunu bu forum sayesinde öğrendim.Kimbilir benim gibi kaç kişide bu şekilde öğrendi.Yasaklar insanlara herzaman daha cazip gelmiştir.Şuna da çok eminimki,avlamıyorum diyen birçok kişi avlıyordur.
Hani şu balıkçılıkta kullanılan tırıvırı illetini forumlarda kullanmıyorum diye bas bas bağıranların çantalarında bir kaç tane görmem gibi geliyor bana.
Ama şu kesin birşeyki,zevk için can almak dinimizce de haram kılınmıştır.Hatta avla ilgili olarak dini bir kitapta vurulan hayvanı en kısa zamanda koşarak yerden alıp,eziyet etmeden kesmelidir diyordu.
Çok değişikve güzel bir yöntem.Paylaşım için teşekkürler.
Gerçektende çok güzeller.Paylaşım için teşekkürler.
Ellerinize sağlık,ahşapla oynamayı çok seven birisi olarak,işçiliğin temiz ve özenli olduğunu gözlemledim.
Bu tarz ince işlemler için el frezesi(dremel) kullanmanız hem daha az zaman,hemde daha daha güzel işler çıkarmanızı sağlayacaktır.Bu işçiliğinizi gördükten sonra eminimki el frezesiyle çalışmanız halinde kundak üzerine motiflerde yapacaksınız.Kolay gelsin.
O mesafeden vurmak göz ister, helal olsun valla.Saygı duyarım.
Yanlış değilsem aynı yerde daha öncede mod 90 la 140 mt. yapmıştınız değilmi.
Bu oyuncaklar çocukluk yıllarımı hatırlattı.O zamanlar bir çubuğa mandalı yapıştırıp,lastiğide ona takarak tabanca yapar ve sokakta oynardık.Ama bizimkiler tek atışlık olurdu.Linki inceledim ve gerçekten harika modeller var.İstendiğinde ahşaptan ne güzel aletlerin yapılabileceği görülüyor. ![]()
Artı kıl yapımında ince saz tellerininde kullanılabileceğini düşünüyorum.
Benim halen tüfeğim olmamasına ve tüfek dürbününün iç yapısını bilmememe rağmen, elim ince işlere çok yatkın olduğundan,yaptıklarınıza bakarak bu öneride bulundum.
Eğer boyamak istersenizde,siyah oje kullanabilirsiniz.