Blackboy 55 'in yazdığı aletler kesinlikle doğru. en fazla çalıştığım alet balık sırtı eğe. bir dahaki kundağı yaparken resimlerim.
Eee usta bende kendi çapımda boş durmuyorum tabiiki,o aletlerde elimden hiç düşmüyor. ![]()
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Blackboy 55 'in yazdığı aletler kesinlikle doğru. en fazla çalıştığım alet balık sırtı eğe. bir dahaki kundağı yaparken resimlerim.
Eee usta bende kendi çapımda boş durmuyorum tabiiki,o aletlerde elimden hiç düşmüyor. ![]()
Hayırlı olsun,Kadire rakip çıktı. ![]()
musait olan yerde var (arka balkon havada ısınıyor) zamanda var allaha şükür listeyi not aldım. hazırlar başlarım ilk başda hangi ağaçdan yapmamı tavsiye edersiniz. hangi tür ağaç hem kullanılacak bir kabza olur hemde kolay yyontulur yani hiç değilse güzl bir sonuç çıkartabilirsemkullanırım belki diye düşünüyorum.
Bana göre eğer kullanmayı da düşünürseniz kayın ile başlayabilirsiniz.Ama fırınlanmış kuru olanından bulun.
gerçekden şahane sanat eseri gibi severek yapılmış bende kundak yapmayı sixden aldıgım gazla kafaya koymuş bulunuyorum ilk başda bu işe dandik ağaçla başlamak yontmayı öğrenmek isityorum daha sonra elim alışdıkça ceviz ağacına geçerim bendekide merak işde kafaya koydum heves ettim ille yapacam diyom şimdi sizin pro yeteneğinize güvenerek bu işlemleri hangi letlerle bıçak vede törpülerle yaptnız tavsiye ediceğiniz alet edevat varmı dremel almak istiyorum dremel marka olan iyimidi hangi dremeli tavsiye edersiniz. saygılar tecrubesi olan herkeze ricam lütfen please helpme
Sana lazım olan aletler:
1-Keskin bir iskarpile takımı ,ama oluklu olanı olmazsa olmaz.
2-Ağaç tokmak
3-Balıksırtı ve düz agaç törpüsü
4-Çeşitli kalınlıklarda zımpara ve tabiiki zımpara takozu
5-İnce işler için kumpas
6-Delikleri delmek için matkap ve çeşitli uçlar
7-Dremel denilen el frezesi (olsada olur,olmasada)
Vee en gerekli olanı müsait bir yer ve bu uğraşa harcamak için zaman.
Haydi kolay gelsin. ![]()
Hayırlı olsun,kazasız belasız kullanın. ![]()
Kalite kontrol ile alakalı kısa bir anımı paylaşmak istedim.
Samsunda elektrik malzemeleri üreten bir fabrikadan direkt satış müdürü vasıtasıyla 3 adet simit floresan aldım.Eve gittim ve takarken kaçak oluştu çarpıldım.Neyseki meslekten dolayı alışkınlıktanmıdır bilmem fazla etkilenmeden yırttım.Daha sonra diğerlerinide monte ettim,fakat 2 tanesi çalışmadı.Tekrar söküp fabrikaya geri götürdüm ve satış müdürüyle görüşüp test maksatlı kalite kontrol odasına gittik.
İşin garibi bundan sonra başladı.
Gerçekten dediğim gibi çıktılar birinde hem kaçak var,birisi hiç çalışmıyor.
Müdür elemana oradan başka lamba alıp denemesini istiyor fakat eleman birtürlü denileni yapamıyordu.Sonunda müdür elemana kızdı ve kenara itekleyip 2 adet floresanın kontrolünü kendisi yapıp teslim etti ve yapılandan dolayıda özür diledi.
Müdürün odasına yöneldiğimizde aklıma ilk gelen acaba bu eleman kimin akrabası ki orada en önemli yerde çalıştırıyorlar oldu. (Umarım artık çalışmıyordur)
Şimdi buradada hizmet güzeldi fakat ya elektrik kaçağından zarar görseydim veya başkası görmüşse bunun sorumlusu kim olacak fabrikamı yoksa son kontrolcumü.
Hatsan servisinden bende yararlandım ve gerçekten mutluluk vericiydi.O yüzden keşke Hatsanın imalatıda servisi kadar mükemmel olsa demekten başka diyeceğim yok.
Belki seçiminizin dışında ama Yokohama kullanıyorum.Hem yumuşak ve yol tutuşu güzel,hemde fren mesafesi kısa ve kaydırmıyor.
bayiden aldım samsun su başından atlasta felan yok bundan ve resimlerini cekecegim bu akşam insallah videoda cekmeyi düşünüyorum bu gün kuzene verdim dürbün ayarı yapacaktı cagırdı gittim bi on dakika bi deneyeyim dedim üveyk bilirsiniz 35 m civarı tek atış iyiydi vurdum
![]()
Tolga av pazarından almışsın,anladım.Zaten Eserin 2 bayisi var Samsunda,diğeride Atakumda Çiftçi av.
Ama havalı tüfekle avlanmak yasak,bunada dikkat edersin inşallah.
eser es 2002 magnum 4.5 m aldım daha bugün atısları hatsan mod 125 e yakın etkili fiyatıda uygun 125 tl ye mal oldu kılıf hediyeli birde 20 tl ye braker 4x20 mdürbün aldım eseri almamda en büyük etken 40 yıldır silah ustası olan dayımın verdiği referans olmustur
Hemşerim foruma hoşgeldin, tüfeğin hayırlı olsun.Samsunda bayidenmi yoksa internettenmi aldın.
Birde arkadaşın dediği gibi grupman yapıp fotolarını paylaşırsan sevinirim.Zira bu tüfek hakkında fazla bir bilgimiz yok.
Hayırlı olsun,güle güle kullanın.
Hayırlı olsun,güle güle kullan.Laminenin orjinal hali gerçekten güzel duruyormuş.
Ben Blow tabancamda Daisy markayı kullanırken ucuz diye Jet marka alıp denedim ve aynı performansı yakaladım.Bu demek değilki Daisy kötü,Jet iyi bir pelettir.Jet Sadece tabancamın sevdiği bir marka oldu.
Şimdi ise mod 125 te Gamo promagnum kullanıyorum,atışlarım gayet güzel isabetliler.Ama benim kullandıklarım orjinal Gamo imiş.Diğer markaları kullanmadığım için bilmiyorum ama benim tüfek Gamoyu sevdi.
Hayırlı olsun,bir grupman çalışması yaparsanız isabetlilik konusunda bizleride bilgilendirirsiniz.
Özellikleri benziyor fakat benim kullandığım normal plastik bidonda ve şırıngaya çekip öylece sıkardım.
Hatta bazı sorunlu müşterilerin fakslarının üstünüde silikon yağlı bez ile silince yeni gibi parlar ve sorunsuz teslim ederdim. ![]()
Şimdi aklıma geldi, yıllar evvel bazı fotokopi makinelerinin fırın ünitelerindeki keçeye silikon yağı sürerdik.
Bu yağın özelliği hem sıcağa karşı dayanıklı olması hemde çok fazla kaygan olmasıydı ki yaklaşık 180 derecede kurumazdı.Hatta elimize değdikten sonra yıkasak da belli bir süre kayganlığını muhafaza ederdi.
Üstelikte litrelik ambalajlarda ve çok pahalı olmayan bir üründü.Şimdilerde pek kullanılmıyor ama araştırılırsa bulunabilir.Genelde Ankaradan veya İstanbuldan getirtirdik.
Bana göre bu silikon yağıda peletleri yağlamakta kullanılabilir ve mükemmelde sonuç verir. ![]()
Peki sizlerin kullandığı silikon esaslı yağda benim dediğim gibi kaygan ve ısıya dayanıklı bir yağmıdır. ![]()
Benim 125 in contasıda çatladı,dün fabrikayı aradım ve az öncede contalar elime ulaştı.
İsterseniz fabrikayla bir görüşün.
Hayırlı olsun,kazasız belasız kullanın. ![]()
Elinize sağlık,güzel bir çalışma olmuş.Tebrikler. ![]()
Demekki siz isterseniz Bullpup ta yapabilirsiniz,isterseniz onuda bir düşünün.Sonuçta Ruslar bizden çok akıllı değil.