demian08 adlı kullanıcının mesajları

    Yaklaşık 6 aydır problemsiz olarak 155 bar çıkış ayarlı olarak kullanıyorum. Şu ana kadar en ufak bir problem ile karşılaşmadım. Tüpteki basınçtan bağımsız hep aynı çıkış basıncını alıyorum. Aldığım basınçta bu süre zarfında değişmeden sabit kaldı. Gönül rahatlığı ile ravsiye ederim

    Uzun mesafeden kasıt 150 metrenin ötesi ise, tabiki de solid alternatifsizdir. Hem rüzargarlardan pelete göre daha az etkilenir, hem de yüksek BC değerinden ötürü daha az düşüm yapar. 5.5 veya 6.35 tercihi, tüfek gücü, soiid ağırlığı, solid uzunluğu ve solid bc değerine göre karar verilmelidir. Yani sadece çap, seçim için bir kriter değildir.

    ZorakiHP' ye sırf görümtüsünden dolayı uzak duruyordum. Aldım, kullandıktan sonra elimden bırakamıyorum. Zoraki HP yi es geçmeyin derim. Kullandıkça gözünüze daha yakışıklı gelecektir.

    Hocam şahi den girmişsin spotondan çıkmışsın. Şahi mi attın spoton mu orasını pek anlayamadım. Spoton kullandım ben pek okadar da kötü değil.60 70 metrelere atmıştım. Ama şahi atanları görüyoruz maalesef sapanla atsak daha iyi grupman yaparız.

    Hocam, ben faydalı olması açısından tecrübelerimi yazdım. Yazdıklarım gayet açık ve net, neyi anlamadınız onu anlamdım. Sizin için tekrar edeyim o vakit. Şahi bulletleri denediğimi, aralarından düzgünleri seçerek, ve isabet olarak beni olumlu anlamda şaşırttığımı yazdım. Spot on'u ise daha önceden denemiş olduğumu, onun ile ilgili de isabetinden memnun kalmadığımı yazdım. Umarım şimdi daha anlaşılır olmuştur. Varsa hala anlaşılmayan birşey, sorun dilimin döndüğünce açklayayım.

    28 garain şahi bulleti bu hafta sonu denedim. Pelletlerin 3 te birinin şekli bozuk. Aralarından özenle seçtiğim bulletler ile, airranger ile 200 metreden 15.5 cm boyundaki 250 cc lecola şişelerini arka arkaya rahatça vurdum. Normalde Rocket 32 grain atarım. Rockete göre farkı, daha hafif olmasına rağmen, daha kötü BC değerinden olsa gerek, 1 dot daha alttan vurdu. Spoton bullet şimdilik uzak mesafe için pek tercih edilebilecek isabette değiller. Umarım geliştirilir de alternatif bulletlerimiz çoğalır.

    Paylaşımlarınız için teşekkürler. Sonuçları merak ile bekliyorum. 200'den 100 bar'a kadar 18.13 grain pelleti 870-900 fps arası toplamda 100 atış yapar ise kafamdaki tüm soru işaretleri cevaplanmış olacak. Regülatöriü Supernovayı bir kenara bırakarak 1 adet Nova Compact sipariş edeceğim.

    Ben de kendime göre bir düzenek yapmıştım, Daha sonradan Gamo 440'daki kötü tecrübeme istinaden Striiker Edge'de daha dikkati şekilde yay değişimi yaptım. Striker Edge de bahsettiğim kısım çelik olduğundan bir deformasyon ile karşılaşmadım.

    Striker Edge  yay değişimi

    Ben de Sizin gibi aynı durumdan iken bir cesaret yayı değiştirmeye karar verdim. Özellikle dikkatinizi çekmek istediğim husus namlunun gövdeye bağlandığı plastik kısmı, ki yan tarafında tüfeğin kalibresi ve diğer bilgilerin yazan kısım, yayı değiştirirken fazla zorlanmasın. Benim Gamo 440 yayı değiştikten sonra namlusu nerede ise 10 derece aşağı doğru eğildi. Yani yay değiştireyim derken tüfek pert oldu.

    Ayrıntılı bilgi paylaşımı için teşekkürler. Bende Novayı incelemeye aldım, çok yakın zamanda bir adet temin etmeyi düşünüyorum. Deneme yaptığınız model nedir? Novaya göre 100 bar düşüm için 40 atış düşük geldi. Birde merak ettiğim, özellikle 100 metrede çalışırken kaç metreye dürbünü sıfırladınız ve hangi zoom oranını kendinize en iyi tercih olarak belirlediniz. Cevabınız için teşekkürler.

    Benim şahsi kanaatim pcp tüfekleri asıl şekil vermeye zorlayan hava tüpüdür. Yerli üreticerimiz son 2 senedir tombul tüplü alüminyum tüpleri kullanmaya başladı. O yüzdendir ki yeni ve görece şekilsiz tüfekler piyasada boy gösteriyor. Yerli üreticilerimizin bir sonraki aşaması daha hafif ve kibar olan karbon tüpler üzerine şekillendirilmiş, bahsettiğiniz fx impact gibi, tüfekler olacaktır.

    44 gr spotonu geçen pazar gerçekleştirdiğimiz İstanbul Havalı Silah etkinliğinde denedik, Hartsan Hercules de sonuçlar ince mehmet ile kıyaslanamayacak kadar hatta Aksu Avda yeni satışa çıkan 50 gr rocket pelletler kadar iyi. Ben beğendim.

    Arkadasim ne icitmesi rica ederim. Hepimiz ayni taraftayiz ve forumda bilgi ve tecrubelerinizi paylasarak birbirimize destek oluyoruz. Ayni sekilde eger benden de kaynakili bir yanlis anlama ve gerginlik oldu ise Bende kendi adima herkesten ozur dilerim.

    Size hak veriyorum, tamamı ile haksızsınız demedim. Aynı ülkede yaşıyoruz, aynı hobiye sahibiz ve evraklarımız için başvurduğumuz koşullar birbirine benzer.
    Sadece tecrübelerime dayanarak ve önüne de naçizane yazarak bir tavsiyede bulundum. Keşke güllük gülistanlık bir ortamın hakim olduğu ülke koşullarında yaşasaydık da her vatandaş kendi hakkını son damlasına kadar savunabiliyor olsa idi. Fakat mevcut ülke koşullarında devletten yivsiz tüfek alma ve kullanma hakkı talep ediyoruz. Ülkemiz gergin, herkes gergin. Yani bu örneğin bir İsviçre vatandaşının kendi ülkesindeki sakin ortamda, yetkili birimlerden talebinden çok farklı.
    Bu durumda eğer işlerin normal koşullarda yürümesini istiyor isek bir tarafın bir adım geri atması gerek. Polisimiz mevcut durumda bu rahatlıkta değil. O vakit görev bize düşüyor. Dikkat edin, eğilip, bükülür, yalakalık yapalım demiyorum, dediğim sadece bir adım geri, biraz anlayış. Aksi durum hem gereksiz olarak daha da geriliriz hem de olacak iş ya uzar ya da olmaz olur.
    Beni yanlış anlamayın, yazdıklarım Sizi ve davranışlarınızı kritikize etmek değil, fikir ve önerilerim ile duruma katkıda bulunmak.

    • arkadaslar mevzu bahis olan ve muhattabiniz T.C Polis memurlari, herhangi bir ticarethanenin yetkilisi degil. Sizin yasadiginiz sorunlari benzeri ve belkide daha fazlasi benimde basima geldi ve gelmekte. Cozum yukaridaki tavsiyem, anlayis ve saygi.Tavsiyeme uyar veya uymazsiniz o Sizlerin bilecegi bir konu. Davranislarmizin neticesine razi olmak durumunda kaliriz. Ama tekrar ediyorum lutfen konuyu kisisel boyuta tasimayalim, o vakit konu disina cikip karsilikli polemiklere gireriz.

    Konu ile ilgili kendi fikrimi beyan ettim. Katilirsin katilmazsin o Senin bilecegin bir durum. Kendi fikrini beyan etmene saygi duyarim fakat kisisel olarak beni bizzat "okumakta sorununuz ve algıda seçici davrandıgım ile ilgili" yorumun kisisel ve gereksiz. Burada yorum yaparken tanimadigin kisilerin karakterlerini analiz etmektense, konuya yonlenmeni ve yorum yapmani tavsiye ederim.