demian08 adlı kullanıcının mesajları

    Emeğine sağlık güzel bir çalişma olmuş. 250'den 150 bara atış sayısını 25 den daha az olarak saydım. Normalde atış adedinin bu basınçlar arası 50 civarı olması gerekir. Kaçırdığım veya bilmediğim bir nuans mı var merak ettim.

    Pompa, scuba demisken kendimden bir ornek vereyim. Pompa ile dolduracagim israri ile 74 kilo olarak basladigim hobide bilerek ve kontrollu olarak 90 kiloya ciktim. Agirligimi kullanarak pompa ile hava basmasi daha kolay oluyor diye. Baslangicta hersey cok guzeldi, fakat dogru yolu yani scubayi biraz da gec olsa mecburiyetten kabullenmek zorunda kaldim.Adigim kilolara da artik ihtiyacim yok. Malesef onlar beni terk etmek istemiyorlar. O yuzden yol yakinken scubayi basta kabullenmekte fayda var, bosuna pompada israr etmeyin derim.

    Ben de ayni dusunce ile BT65 almis idim. Fakat sonralari anladim ki hata yapmisim. BT65 daha cok guc odakli bir tufek, ve atis sayisi 2 sarjor ile sinirli. Nacizane tavsiyem atis sayisi fazla, daha kompakt ve Sizi fazla yormayacak baska bir modele yonelmeniz. Hem Hatsan hem de Kral firmasinda bu tip secenekler mevcut.

    aslinda rb ve sb modelindede yapilan ayni. Fakat sb modelinde kurma kolunun icinde hareket ertigi kanal hareketi dusunmeye gerek birakmadan yonlendiriyor. sb de ise boyle bir kanal olmadigi icin hareket siralamasina alismak zaman aliyor.

    rica ederim. Birde unutmadan belirtmek isterim BT 65'de ceket namlu moderatorlu olma durumna gore "qe (quite energy)" olma durumu var. qe ibaresi olan modeller kendinden moderatorlu ve daha sessiz olmalarina ragmen, namlu ucunda arpacik olmadigindan, sadece durbun ile atisa olanak verirler.

    Kodlamalarindanda anlasidigi uzere biri yandan kurma kollu, sb (side bolt), digeri arkadan kurma kollu, rb(rear bolt). BT 65'de her ikisinide kullandim, arkadan kurma kollu olan rb modeli kullanim acisindan bana daha rahat geldi. Ayni kundak ve ayni namlu, ki ikiside elite kundak ve lw namlu demissiniz, oldugu surece rb ve sb arasinda baska bir fark bulunmamakta.

    Hercules 6 lt 300 bar scuba tüp ile 3 kez 170 bardan 250 bara kadar dolduruldugunda Scuba basıncı 260 bara düşer. Akabinde bu basınç ile 170-230 bar arası 3 kez daha dolum yapıp kullanabilirsin. 250-170 bar arası 43 atış ve 230-170 bar arası 30 atış yapabildiğin düşünülürse. Toplamda bu şekilde 219 atış yapabilirsin. Skuba da kalan basınç 230 bar olacaktır. Teorik hesap ekli dosyada olup pratikte denemesi yapılmıştır.

    20 mt sıfırlayıp atış yaptığınızda vuruş noktanız 30- 40 mt aynı ise dürbün namlu paralelliği doğrudur klikleri kullanarak artıkılı hedefe oturtun(gerekiyorsa),Şayet 20 mt diyelim hedefin 2 cm sağını vurdu 40 mt attınız bu kezde 2cm sol vurdu 30 mt attınız tam isabet bu durum namlu ile dürbünün birbirine parelel olmadığı anlamına gelir bu durumda şimleme yapılmalıdır ,sebebi dürbün kanalında veya ayaklarda olabilir.


    Önemli olan her mesafede sağ sol olarak aynı noktayı vurması hedefin sağı veya solu olabilir bunu da klik çevirerek ayarlayın .

    Bahsetmiş olduğunuz gibi sıfırladığımız noktanın önünde ve arkasında ilave hedeflere atış yaparak dürbün ekseni ile pellet düzlemi arasındaki farkın tam olarak hangi hatadan kaynaklandığını anlayabiliyoruz. ekli dosyada üstten birinci çizimde birbirine paralel kaçık eksen olması durumunu, 2. çizimde eksenlerin birbirine göre açı yaptığı durumu ve en son olarak 3. çizimde her iki hatanın bir arada olduğu durumunu resmetmeye çalıştım. dolayısı ile ilk önce yapılacak şey doğru teşhis. tekrardan vermiş olduğunuz bilgi ve yönlendirme için teşekkür ederim.

    20 mt sıfırlayıp atış yaptığınızda vuruş noktanız 30- 40 mt aynı ise dürbün namlu paralelliği doğrudur klikleri kullanarak artıkılı hedefe oturtun(gerekiyorsa),Şayet 20 mt diyelim hedefin 2 cm sağını vurdu 40 mt attınız bu kezde 2cm sol vurdu 30 mt attınız tam isabet bu durum namlu ile dürbünün birbirine parelel olmadığı anlamına gelir bu durumda şimleme yapılmalıdır ,sebebi dürbün kanalında veya ayaklarda olabilir.


    Önemli olan her mesafede sağ sol olarak aynı noktayı vurması hedefin sağı veya solu olabilir bunu da klik çevirerek ayarlayın .

    teşekkürler ederim bilgilendirmeniz için. Öneriniz çok mantıklı ve durumu acikliga kavusturmamda bana yardımcı olacak.

    ray ve namlu ekseni farklı olsa her üç durbun de aynı tarafa kayaması gerekir. dürbünü düzgün bağlayamiyorum desem, her 3 durbun de defalarca söküp takmama rağmen, tek parça durbun ayagi ile, hep bir önceki tarafa attı. aklıma birtek tufek ile beraber verilen durbunlerin hatalı imalat olmasından başka birşey gelmiyor. Yeni ve daha kaliteli bir durbun arayışına girmeden doğru mu düşünüyorum yoksa atladığım bir nokta mi var teyit etmek istedim.

    hatsan striker 22 cal tufegim 3 farklı durbun ile denedim. DurbunlerI ayna vasıtası ile optik merkezlenesini yaptıktan sonra durbunlerI sıra ile 11mm kızaga tek parca ayak ile muntazam şekilde montajını gerçekleştirdim. Hedefi 20 metreye yerlestirdikten sonra başladım atışlara. 1. durbun olan optima 3-12*44 hedefin dikey eksenini tamda olmasi gerektiği gibi hiç ayarsız yakaladı. 2. durbun olan optima 3-9*32 hedefin dışında sağ bir noktayı, 3. dürbün olan Comet 3-9*12 ise tam aksine yine hedefin dışında sol bir noktayı vurdu. Bu arada hedef standart 14x14 cm hedef kagidi. DurbunlerI söküp tekrardan taktığımda vurulan noktalar hiç değişmedi. Bu durumdan ucuz ve nispeten daha az kaliteli olan 3-9*32 durbunlerde optik merkezleme diye birşeyden bahsedilemeyecegi çıkartmında bulunabilir miyim? Yoksa mevcut durum tamamı ile benim acemiligimden mi kaynaklanmakta. Tecrübeli hobidaslarin tavsiye ve önerilerine ihtiyaç duymaktayım. Önerilerde bulunan herkese şimdiden minnet ve teşekkürlerimı sunarım.

    Ağırlık konusu ile ilgili tecrübemi paylaşmak isterim. Evet Hercules ağır fakat ağırlık dengesi tufegi kavradiğimiz, tuttuğumuz noktaya çok yakın. Dolayısı ile ağırlığın, o kadar da rahatsız edici bir durum olusturdugunu söylemeyemem. Bana göre en olumsuz kısım, namlu ceketi ki, aynı zamanda moderator görevi görüyor, çok uzun ve namlunun kendisinden destek alıyor. Dolayısı ile namlu ceketine gelecek en ufak dokunuş, zamanla momentum etkisi ile namluyu tutan setiskurlarin gevşemesine sebebiyet veriyor. Yeni çıkan barrage modelinde namlu ceketini hava tupune destekleyerek buna bir çözüm aramaya çalışmışlar gibi.

    Fiyat, ülke algısı, kalite üçgeninde bence hatsan tamda olması gerektiği çizgide. Daha üst bir kalite ve fiyatlandırmada yurtdışı pazarlarda Türk malı algısı (yanlış anlaşılmasın bu benim katildigim bir fikir değil fakat var olan bir durum) üst sınır çizgisine takılır ve kabul görmez. bu sadece hatsan için değil ülkemizde üretim yapan her yerli marka için geçerlidir.

    Simdi telefonla gorustum bayiinin adi bursa nobetci av bayii. Sahibi Orhan Bey. Kutu icerisinde 50 tane pelletle geliyormus. Kutu fiyatı 50 tl. Markasini sordugumda bir markasi olmadigini soyledi. Fb ta kullanan arkadas mod125te cok verim aldigini soyluyor ancak verimden kastini tam olarak anlayamadim.

    çok teşekkürler bilgi paylaşımınız için. İnternet'ten arattım Bursa Nöbetçi Av diye fakat bir netice elde edemedim. Sizde var mıdır herhangi bir irtibat bilgisi.

    Birde istersen şu açıdan bakalım. Ekonomisinin rakiplerinin bulunduğu ülkelere göre stabilize olmadığı, üretmenin, ihracat yapmanın özveri ve emek gerektirdiği ülkemizden, bu hobi ile ilgilenen dünyadaki herkesin bildiği hatta kullandığı geniş yelpazede ürünler üretmek, bana kalırsa takdiri hak eder. Dünyadaki diğer hobi sitelerine arada bir göz atıyorum inanın ürettiğimiz ürünler hiçte öyle yabana atılacak cinsten değil. Kullanani ve beğeneni ciddi boyutta. Önce Sen, Ben destekleyeceğiz ki ülkemizden güzel ürünler çıkabilmeye devam etsin.