guctony adlı kullanıcının mesajları

    Bende aynı fikirdeyim


    Demek ki öncelikle 6.35 yada daha yüksek daha yüksek çaplardan bahsediyoruz. Bence 7.65 üst limit olacaktır. ve belkide onemli olan capı buyutmek ama dediğiniz gibi pelleti küçüktutmak ki bence artık pellete çekirdek demek daha dogru olacak bu durumda. Acaba sabot diye de tabir edebilecegimiz sert yapıda ama çevresini plastik yada teflon tarzı bir malzeme ile kaplayacagımız yivlere zarar vermeyecek bir cekirdek yeterli olabilecektir buyuk ihtimalle. Birde bronz alaşımlar da cok cazip olabilir. Düşünebildigim kadarıyla kurşun dışında yeterli kadar yuksek özgül ağırlığa sahip ikinici en iyi tercih bronz alaşım olacaktır.
    "Bronz özgül ağırlıgı 8.850" "Kurşun özgül ağırlık 11.320" yani bronz ile atış stabilitesi için gerekli agırlıgı ve belkide dogru bir alaşımla yivlere zarar vermiyecek bir yüzey elde edilebilinir. Bu durumda aslında hesabını yapılabilir bir noktaya geliyoruz ama benim bilgim yeterli deyil. Yani elimizde 6.35 cap bronz cekirdek var. Bronza tahmini bir agırlık verirsek hesap bu birleşkeyi 1300 ila 1500 fps ta cıkartacak hava basınç ve miktarını hesaplamaya kalıyor.


    Yardım edebilecek varmı....
    Chair gun'da hayali bir tufek yaratarak modellemeyi denecegim. Ama burada bir başka önemli etkende devreye giriyor namlu boyu....


    saygılar

    Herkeze merhabalar



    Merak ediyorum bir walter lothar namlunun dayanabilecegi maksimum atış hava basıncı ne kadar olabilir. Aslında merak ettiğim butun teknik kısıtlamaları bir kenara bırakırsak rüya bir PCP ile elde edilebilecek maksimum etkili atış mesafesi nedir. Elde edilebilecek maksimum mesafe için gerekli ideal basınç, pellet çapı yada tipi nedir ne olabilir sizce........


    Bu başlığı bizim meslekte beyin fırtınası dediğimiz olur olmaz herşeyin konuşulduğu bir başlık olarak düşünün. Ama başlığın amacı aslında Mesleki tecrübelerimin söylediği bişi. Bence ileride bugun hayal ettigimiz özellikler gerçek olacak çünkü batı geliştirdigi hiç bir ürünü piyasası tükenene kadar geliştirmez değiştirmez. Bu bir çeşit satış politikası. Merak ettigim 5 yıl sonra acaba nasıl bir teknoloji ve limitlerle karşılaşacagız. Atış serbest


    Herkese saygılar

    Göndermeyi hiç istemiyor içim.
    Herhangi bir guvensizlikten deyil sadece insan ister istemez bir bag kuruyor ve mekanik işlemleri de kendisi yapmak istiyor havalı tüfegi ile. Hem el alışkanlıgıda elde etmek lazım bence.

    selamlar



    Hatsanımın kurma kolunu kırdığımı malümünuz biliyorsunuz. elim alışsın diye ve havalı tüfek mekanizmalarını daha iyi algılamak için HAtsan AT44 dü dagıtıp geri toplayacagım. Kurma kolunu siparişle teminedebilecegim bir yer biliyormusunuz. Yoksa direk fabrikadanmı istemek yeterli olur.


    Saygılar herkeze

    Dip not olarak


    Belirli bir değerden sonra enerjinin aynı zamanda uzun mesafe istikrarı içinde gerekli olduğunu düşünebilirmiyiz. Uzun mesafe kapasitesi silahın atış gucu ve pelletin stabilitesine bağlı oldugunu düşünürsek nekadar guc ve nekadar agırlık okadar uzun mesafe istikrarı demek bence. Burada bilinmeyen faktör mesafe uzadıkca pelletin çizdigi egrinin inişe geçtigi noktadaki istikrarı. sanırım buda ağır ama cok ağır olmayan pelletlerle dengelenebilcek birşey

    Aslında konu sadece teröristle savaş açısından baksak bencede kimse 7.62'nin neden tercih edildiginin mantıgını tartışmaz.
    Ama işin bide şu yönü var kısa vadeli bir avantaj için Türk askerinin cok uzun vadeli savaşım kabiliyetini belirliyecek bir karar acaba dogrumu.
    Yani demek istedigim terörle savaş oyle yada böyle birgün bitecek kaldı ki varsayımsal olarak Türk ordusu 600.000 asker bunun yarısı silah taşısa 300.000 tüfek eder. Peki doguda aktif çatışmaya katılacak miktar bana sorsanız 50.000-60.000 geçmez. Bölgesek bir zaferin ileride cıkabilecek topyekün bir savaşa ihtiyaç olarak üstün gelmesi bence pek mantıklı deyil.
    İleride birgün terörist gibi 6000-10000 kişilik bir güçle deyilde atıyorum 200.000 kişilik bir orduyla karşılaşırsak 5.56 nın hem hafiflik hem şarşör miktarı hemde bir yaralıyı iki kişi taşır mantıgı ile galip gelecegi bence kesin. 80 mermilik bir 5.56 yükü ile 80 mermilik bir 7.65 yükünün kıyas kabul edecegini sanmıyorum.


    Onun için bence karma ekipman bile daha iyi bir alternatif.


    Herkese saygılar

    Arkadaşlar


    Bir yanlış bilgilendirme yaptıgım için düzeltme hakkımı kullanmak istiyorum. Daha önceki gönderilerimde tecrubesizligime de degindigim için anlayışla karşılarsınız.
    Dun bahsetigim renk farklılıgının pas olması teknik olarak mumkun deyil cunku T12 lerimizin govdesi aluminyum ki bu super bişi pas diye bir endişem kalmadı böylece.
    Bu konuyla ilgili Katresudan hemen benle temasa geçip anlayışlı bir şeklide beni aydınlattıkları için teşekkurler. Çünkü heyecanımı ve tecrübesizligimi mazur görürseniz sizleri yanlış bilgilendirmek en son yapmak istiyecegim şey. Bu aluminyum olayı silahın hafifligini bir kere daha açıklamış oldu bana.


    Tekrar kusura bakmayın ama zaten AirGun Türkün benim gibi çaylakları aydınlatmak için var sanıyorum.


    Ayrıca bu "oyuncak" super bişi daha 50 pellet attım ve 25 adetinin durbun sıfırlamaya gittigini duşunsekte geri kalan 25 adette 5 adet bullseye'ım var. Ki bu bana anca marifet atıcıda deyil "oyucakta" dedirdiyor.


    Herkeze iyi atışlar.


    Not: govdeyi mıknatıs ile kontrol ettim evet gercekten aluminyum. Beni yanıltan kurma kolunun calıstıgı yatagın dokusu oldu buyuk ihtimalla cunku malzemeyi demir olarak dusşunmemin sebebi oraya attıgım ilk bakıştır

    Pas eser miktarda subab dişlerine işlemiş durumda. sıfır bir tufek için ciddi bir sorun neyseki gerekli tedbirleri aldım. en azından dikkat edersem ilerlemiyecegini biliyorum.


    Valla dedigim gibi Biligisizlikle cesaret gelir. Ama genede meslegim icabı bir makinaya baktıgımda yaa ben bunu sokerimde toplarımda deme cesaretini buluyorum kendimde. Açıkçası Sokmek sorun deyil benim için ama Sıfır paketinden cıkmış bir makinayı sökmek tabiki üzücü. Daha ilk geceden herşeyi yaşamak gibi bişi. Pek gizemi kalmadı anlıyacagınız. Ama silahın az öz ve basite indirggenmiş yapısını taktir etmedim deyil. Kesinlikle gereksiz her detaydan arındırılmış bir sistem. Bu genelde uzun vadede sorunlara yol acar ama 2 yıl dayansın yeter.


    Bu arada ara uzatma parcasının subab yatagının dibine deyilde hava tupunun açıktaki ucuna takılsaydı bu kadar sorun yaşıyacagımızı sanmıyorum. Bir daha uzatmayı taktıgımda ön uca takacagım. Birde sokmesemde namlunun sökülme mantıgından anladıgım kadarıyla cok kolay bir sekilde Namlu degiştirmek mumkun. Acaba 65 cm Walter namlusu kolay tedarik edilirmi yada uzun namlu FX T12 ile uyumlu bulunabilinirmi..


    Herkeze iyi atışlar . Cumartesi görüşürüz

    Arkadaşlar merhaba


    Nikon tüfek dürbünlerle ilgisi tecrubesi olan varmı acaba.
    Fx T12 ile stüfek olayını en az iki yıl için bitiridigim için sıra Dürbün işine geldi.
    Yakın arkadaşım olan bir fotoğraf mağazası sahibi ile temasa geçtim ve önceden de bildigim için nikonlarla ilgili şansımız varmı onu sordum. Dostum Nikon temsilcisi ile temasa geçti ve eger 20 adetlik tek bir model için anlaşma yapılırsa %30 kapora karşılıgı sipariş açabileceklerini söyledi. "20 adet için"
    bunun uzerine sizinle temasa geçiyorum aşşagıda 4 nikon belirledim temel olarak benim ihtiyaclarımı ön görerek.
    Birincisi Nikon sizce nasıldır. ikincisi bir içlerinden hangisini tercih ederdiniz üçüncüsü içlerinden hangisini almak isterdiniz.


    Saygılar



    Tercih 1
    http://www.swfa.com/pc-6980-22…ch-x-30mm-riflescope.aspx
    tercih 2
    Bunun getirtmenin mumukun olacagını sanmıyorum
    http://www.swfa.com/pc-7378-90…ngefinder-riflescope.aspx
    tercih 3
    http://www.swfa.com/pc-6833-22…-prostaff-riflescope.aspx

    Mutlu son


    Ama bir bedeli oldu tabiki. Kundagın vidası kundaktan ayrılırken beraberinde sevgili kudak parcalarından aldı biraz. Eh ne diyecez buda bizimkinin nazarı olur inşallah.


     [Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/081217/temp/vr8ahnb9.jpg]
     [Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/081217/temp/jeb2kcc5.jpg]
    Birde sarı subabı adaptörden cıkardıkmı tamamdır.


    Bu aslında en zoru olacak gibi birşeyleri deforme etmeden cıkarmak

    Sol dişle sokme ikici aşamada basarısız.


    Sol diş aradaki cift taraflı adaptör parcasının soktu sadece. Demekki bayagı bir sıkmısım subab yatagını istemeden


     [Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/081217/temp/obmfxd7p.jpg]


     [Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/081217/temp/ktjuvr8p.jpg]


     [Resim Engellendi: http://s10b.directupload.net/images/081217/temp/3akt4i5z.jpg]


    kundagı sokmek için alltaki tek aden alyan vida yeterlimi

    cevap için teşekkurler


    Bu arada aynı kafada oldugumuzu farketmişsin bu durumda hafta sonunda kadar bu sorunu halletmezsem,hatta bugun halletmezsem catlıyacagımı da bilirsiniz.


    Bu akşam benim moderatörü takıp atış yapmam lazım yoksa kurşun fazlalıgından deyil azlıgından komaya girebilirim #hims


    sol diş kılavuz secenegi agır basmaya basladı fotorafı ekte


     [Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/081217/temp/gbygeovf.jpg]


     [Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/081217/temp/g5ieofmp.jpg]