guctony adlı kullanıcının mesajları


    Arkadaşlar merhaba.


    T12 dun elime ulaştı. ilerde arazide de kullanma planımda oldugu için tup uzatma aksesuarını da sipariş listeme eklemiştim. Sagolsunlar arayıp tup adaptörünü takılı yollıyalımmı dediler. Sökümü kolaysa tabiki takın dedim. Bilen birisinin yapması ilk sefer için daha dogru bence . Silahı 100 bar havada yukleyip yolllamışlar tekrar teşekkurler. Hemen atışa başladım. Sıra havayı bitirip moderatörü denemek için tup uzatmasını cıkarmaya gelince orada şiştim. Çunku tupun subap kafasını gormek için tupu soktukten sonra geri taktıgımda biraz fazla sıkısım galiba tekrar sokmeye kalktıgımda tupun ön kısmı geldi arka parca govdede takılı kaldı.
    Not: iki tupu birbirinr baglıyan ortada iki tarafı dişli bir aparat var


    su ana kadar sokmek için uygulanan yontemler
    1) tupu cok az gevsetip hafif yana kanırtarak cevirmek genelde işe yarar ama cok ta zorlama şansım olmadıgı için burada işe yaramadı. (2 deneme)
    2) tupun ek yerine kagıt bandı yapıstırıp cevirmece olmayınca daha geniş yuzeye bant yapıştırıp cevirmece gene olmadı (4deneme)
    3) aynı işlemin kalın paket bandı ile yapılması geniş bir yuzeye dagıtarak olmadı (2 deneme)


    şimdide geriye kalan düşünebildigim alternatifler bunlarla ilgili bilen tecrubesine ihtiyacım var cunku gittikce risk faktörünü katlıyor.


    1) tupun sökülen kısmının dişine Locktite surup sıkıp kurumasını beklemek.
    Riskleri dogru loctite'ı urununu kullanmazsan geriye temizlenmesi zor parcacıklar bırakıp gene oldugu yerden açılması . Bir daha hiç açılmaması,


    2) t12'yi sokmek boylece kolaylıkla adaptote ulasmak ve sokmek.
    Riskleri Daha önce hiç sokmedim nasıl sokulur bilmiyorum, Garantinin yanması, bu işlemin Bir işe yaramaması. ( genede en iyi secenek bu gibi gozukuyor cunku oyle yada boyle birgun silahımı sokup takmaya baslıyacagım sadece bu kadar cabuk olmasını beklemiyordum.)


    3)Sırf bu işlem için bir ters diş kılavuz bulup adaptörun agzından içeri sokup cevirerek acmak ( bu kılavız sıkısan vidalar için uretilmiş ozel bir kılavuzdur)
    Riskleri aslında bu da iyi bir secenek ama azda olda talaş utretecektir. Temizlese bile tupun içinde tırtıklanmış bir bolgenin olmasının bilmek iyi deyil bence.


    Arkadaslar Başka önerisi olna yada bu alternatiflerden hangisi sizce dogru yorum yazmak istiyen varsa pek mutlu olurum




     [Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/081217/temp/2yf7kexp.jpg]
     [Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/081217/temp/h7zofk6z.jpg]

    Arkadaşlar


    Biraz geçte olsa ilk kez toplantınıza katıldım. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim hemen beni benimseyip kabul ettiğiniz için. İnşallah haftaya hava guzel olurda birlikte güzel vakit geçiriz. İnşallah Yeni sipariş ettigim T12 de hafta içinde gelir hep beraber açılışını yaparız.


    Herkeze saygılar.