carnivore adlı kullanıcının mesajları

    Teşekkürler Jar,
    Elbetteki Türkiye'de çok yetenekli kişiler var. Fakat her iş gibi bu da arz talep meselesi olduğu için muscle car talebi yoksa arz edecek kişiler de kendini tanıtamıyor. Örneğin airbrushta çok güzel hazırlanış araçlar görmüştüm. Hatta neredeyse "true fire" üstadı Mike Lavalee ile kıyaslanabilecek güzellikte. İmkan ve talep meselesi işte...
    İki araç da çok güzel hazırlanmış, fakat ilki bana hiç çekici gelmiyor. Drag yarışlarına ilgim olsa dikkatimi çekerdi. Fakat eleanor şahane olmuş. Hep sahip olmak istediğim bir araç. Sahibi kazasız belasız kullanır inşallah (maşallah diyim :) )

    Kaç metre derken tam olarak ne öğrenmek istiyorsunuz, anlayamadım.
    Üzerindeki rakamların anlamlarını soruyorsanız, ilk iki rakam dürbünün büyütme gücünü gösteriyor. Verdiğiniz örnekten gidersek en az üç, en fazla dokuz kat olmak üzere büyütme yapabiliyor, 50 ise dürbünün mercek çapı.


    Yaylı tüfeğiniz varsa 40-44den büyük çaplı dürbün tavsiye edilmiyor, titreşimden dolayı ömrü kısa oluyor. Ama gazlı veya pcp türü bir tüfeğe sahipseniz daha büyük çaplı kullanabilirsiniz. Tabi her iki durumda da dampa tabir edilen darbe emici parçayı kullanmak daha sağlıklı


    Yurt dışı alışverişlerle ilgili çok sayıda konu var forumda, aklınızdaki soruların çoğunun cevabını bulabilirsiniz.
    Kısaca değinmek gerekirse, dürbünü Avrupa dan almak daha sağlıklı. Amerikadan sipariş verilen dürbünlerde gümrükte problem yaşanabiliyormuş (problemsiz de gelme ihtimali var). İlk önce satıcıyla Türkiye'ye gönderip göndermediğini konuşmak gerek, sonra satıcıya paket üstüne 100 dolar veya euro altında ve sporting goods türü bir bilgi yazmasını istemek gerekir.

    Foose cok yetenekli biri, inanılmaz çizim ve tasarım kabiliyeti var.
    Yenilediği arabalar bir şahesere dönüşüyor.
    Keşke Türkiye'de daha çok "muscle car" görebilsek :whistling:

    Tüp için üstadlar gerekli bilgiyi vermiş zaten.


    Ama güvenlik için bir kez daha uyarayım. Sakın bunu düşünmeyin. Zaten giysi üstünden deriye geçmez bile belki. (düşüncesi bile kötü ama) caydırıcı olması için gözüne nişan almanız gerek, o adrenalinle ne kadar isabetli atış yapabilirsiniz o da ayrı. Zaten kötü niyetli biri "boş" gelmez, sizdeki tabancayı görünce mazallah ne varsa üstünde saydırır size.


    Bırakın ne alacaksa alsın, canınıza birşey olmasın. Çok çok güvenlik için bir şey istiyorsanız caydırıcı olarak biber gazı alabilirsiniz.

    RedDot lar daha çok hareketli hedefleri vurmak için, mesela paintball oyununda.


    ama eger ki, amacımız hedef üzerinde ince atış yapmaksa katlanıp dürbün almak daha mantıklı. cunku normal RedDot lar hem yakınlaştırma yapmıyor (yakınlatıranlarsa pahalı) hem de nokta hedefi kapatabiliyor.

    Yatağanların ağır olması, delme için dezavantaj
    Katanaların ucların yatay biçimde kesik olmasının bir nedeni de, ileri atılımlar delici zarar verebilmek
    Özellikle kaburga kemiklerinin arasından iç organlara zarar vermek için böyle bir özelliği de var. Hem kesme hem delme için mükemmel bir silah


    Mustafa Bey söyleyince aklıma geldi. Bir silah görmüştüm televizyonda. "T" şeklinde bir orakımsı kılıç düşünün. Düşey çizgi tutma yeri, sağ çizgi çok kısa (belki de yok), sol çizginin iç kesimi keskin ve göydeyle yaklaşık 105 derece bir açısı vardı. Düşmana vurup kendinize doğru çektiğinizi zaman, aynı zamanda kesip parçalanmasını sağlıyordu

    Cok güzel yazmışsınız, sadece +1 diyebilirim


    (Fakat sanırım2. videoda bahsettiğim belgeselin adı başka bir şeydi. Shaolin rahiplerinden, rus dövüş sanatına, sokak dövüşüne, tayland sopa dövüşüne kadar çok çeşitli stilleri tanıtmıştı. Sunucu üstünde her bölüm aynı yarım palto gibi bir şey vardı :) )

    iki şeritli yolda, audi gibi bir arcı (ki audinin de top sport modellerinden biri) ikiye bölecek kadar hız yapmak...


    İnşallah ölüm olmamıştır, ama görülen o ki yaralanma olmasa bile iç kanamadan kurtulmaları mümkün değil gibi gözüküyor. Aslında biraz daha şanslı olsalardı yolun agaçlı tarafına değilde, tarla-arazi tarafına taklalarla -belki- kurtulabilirlerdi.


    Hepimizi Allah korusun

    bu kadar katana severi bulmuşken başka videolar da paylaşayım


    katana vs 9mm

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    katana vs arrow

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    (ikinci videonun yayınlandıgı belegeselin adını hatırlayan, rastgelen var mı? national geographicte bir kac ay haftasonları yayınlanmıştı. Dünyanın dört bir yanındaki dövüş sanatlarını gösteriyordu. Çok güzel bir programdı. hele qi qong göstrerisi yapan biri vardı ki inanaılmazdı )

    Benim dürbün ölçüleri ile ilgili bir sorum olacaktı.


    4x20 gibi iki rakamlı dürbünlerde dediğiniz gibi ilki büyütme gücünü ikincisi ise mercek capını gösteriyor.


    Peki 6-24x50 gibi ölçülerdeki dürbünün özellikleri 6 büyütme gücü, 24 ön mercek 50 arka mercek çapı şeklinde midir, rakamların ifade ettikleir bu mudur?


    Coğunuz için basit bir soru belki ama ne zamandır soracaktım, fırsat olmadı, teşekkürler