motoman adlı kullanıcının mesajları

    pcp almaya karar vermem baya zor oldu, modele karar verme aşamasında'da baya zorlandım. Güç istiyorum, istikrarlı isabetlilik istiyorum, atış kapasitesi yüksekliği istiyorum, tetik hassasiyeti istiyorum, herşey bir arada olsun istiyorum, x;.z şimdi yeniden sil baştan yapıyorum. Üzerinde çalıştığınız ürüne güvenim sonsuz, merakla beklemekteyim. Hadi artık lütfen dayanıcak takat kalmadı valla ;şrofls;.

    ilkdem26 kardeşim yanlış anlamaya mahal vermemesi için hemen düzelteyim; Yazımı dikkatli okursan benim sorunum, reklama girmemesi için ismini vermediğim, İstanbulda adı çok iyi bilinen bir av bayisinde geçti. Bayideki yetkilinin bişeyden haberi yok. Telefonlada, hesapta fabrikadan biriyle görüştüğünü idda etti ancak bende, görüştüğü kişinin fabrika ile bayi arasında koordinasyon veya malzeme tedariki sağlayan biri olduğu fikri oluştu yapılan konuşmadan.


    Ama şuda varki, daha sonrasında fabrika ile görüştüm görüştüğüm kişi kimdi bilemiyorum ama bilgi vermekten çekinen bir tipti ne zamanki ben tüple ilgili sorunları dile getirdim, işte o zaman derin bir sessizlikten sonra, çokta detaya girmeden bişeyler anlatmaya çalıştı.


    Bu elbetteki tamamen bütçe ile ilgili bir konu. Herkez kendini sıkıntıya sokmadan hobisini icra etmek istiyor, bunuda yaparken piyasa şartlarının getirisi olan rekabetin avantajlarınıda kullanmak istiyor. Elbette en kaliteli olana en uygun fiyata ulaşmayı herkez ister. Ancak hepimizinde iyi bildiği üzere söz daima uçup gider yazılan kalıcı ve bağlayıcıdır. Mustafa beyin belirttiği, faturada "lw namludur" ibaresinin belirtilmesi teklifi yapılsa sanırım buna alınacak cevap olumsuz olacaktır. Ben baya tezcanlı bir tipimdir, herşey hemen olsun isterim ancak bu olayda gelişmeleri izleyip karar vereceğim zararlı çıkmak istemiyorum.

    Dalış eğitmeni bir arkadaşımda mustafa beyin söylediğinin aynısını söylemişti. Scuba tüplerine hava basılırken ısındığından dolayı, 200 bara denk getirebilmek için 30-40 bar kadar fazla hava bastıklarını belli bir süre sonra soğuma gerçekleşince bunun 200 bara düştüğünü belirtmişti.

    Dün en sonunda fırsatını bulup silahı bayide görme şansını yakaladım. Ancak gördüğüm silah üzerindeki tüpün eski tip olduğunu görünce satıcıya silahı almak istediğimi, ancak tüpü yenilenmiş silah istediğimi belirttim. satıcı bu silahlarda hiçbir revizyon yapılmadığını söyledi. Ben ısrarlı bir şekilde olan biteni anlatınca hemen fabrikayla görüşelim diyip telefeonu çevirdi, telefonda konuştuğu kişiye ondaki silahlarda bir değişiklik olup olmadığını sordu karşıdan gelen cevap ilginç, hatsan böyle bir sorunu hiç ama hiç yaşamamış, bu silahlarda böyle bir olay kesinlikle gündeme gelmemiş tüp değişimi falan sözkonusu değilmiş. Oldukça şaşırıp formda yapılan inceleme ve sonucundan bahsedince birde pişkin bi şekilde "formlarda herkez bildiğini konuşur abi gerçeği yansıtıcı değil" cevabı alınca diycek bişi bulamadım. Bunu yapanın İstanbulun ismine herkezin aşina olduğu bir av bayisi olması beni gerçekten üzdü. Konuşmadan ilginç bir enstantane'de, telefonda artık kiminle konuşuyorsa "sendeki silahlarda değişen varmı?" diye soruyor. açıkca belliki görüşülen kişi, fabrika ve bayi arasında başka bir kişi. Dayanamayıp, bu olayı bahtiyar beyin dahi kabullendiği ve gerekli değişimi yaptıklarını, birçok kişiye mevcut tüpü değiştirmenin yanında birde yedek tüp yolladıklarını belirttiğimde, telefonda görüşülen vatandaşın ismini tekrar söyleyip ".........'de zaten bahtiyar beyin yeğeni, bende aynı memleketlileriyim böyle bişi olsa önce bizim haberimiz olur" şeklindeki son cevaptan sonra satıcı artık benimle ilgilenmeyip anlattıklarımı dinlememeye, dükkandaki raflara, vitrinden dışarılara, içerdeki diğer müşterilere bakınmaya başlayınca verilen gizli "terket" mesajını aldım ve o an kendimi cidden anlatılamaz bir şekilde garip hissedip dükkanı hayal kırıklığı içinde terkettim.


    Ben bilinçli bir tüketici olmaya çalışmakla hatalımıyım? İnsan hiç merak edipte boş olduğu bir zamanda sattığı ürünler hakkında ne gibi eleştiriler yapılıyor diye merak edip, inceleyip kendini geliştirmezmi? müşteriye yönlendirici olmazmı? çokmu hayalperestim yoksa ?


    Herşeyden öte müşteri olarak dükkanda bulunuyorum ve inanının, dükkanın içi içeri girdiğinizde para harcamak isteyeceğiniz bir yer ve ben dükkana girişimde çeşitli ürünlerle ilgilenip, kurcalayıp, baya bişeyler alacağımın sinyallerinide vermişim ama maalesef tüm alışveriş hevesim kaçtı gitti.

    Teşekkür ederim



    Gönlümde FX t12 yatıyo ama sanırım bütçe durumundan dolayı bunu tercih edeceğim.


    Anlayabildiğim kadarıyla bunu görsel olarak sadece üzerindeki yazıların konumu ve tüp üzerindeki yassı kanaldan farkedebileceğim. Birde namlu konusu var tabii. Tüpü revize edilmiş olan silahların namlularıdamı revizyolu oluyor yoksa hatsan bunu parti partimi yapıyor?

    Ben halen silahı bulduğum bayiye gidip inceleyemiyorum.


    Eski ve yeni tüpler / kurma kolları arasındaki bariz farklılıkları, neye dikkat etmem gerektiğini belirtebilecek kimse yokmu acaba?

    Herkeze merhaba Ayağımın tozuyla sormak istiyorum


    Az önce telefonla görüştüğüm bir bayi bana ilk parti silahlarda sorun olduğunu ama şu an ellerinde olan silahların yeni olduğunu söylüyor. İnsan bu kadar şeyi okuyunca tabiki bundan emin olmak istiyor. Benim öğrenmek istediğim değişim yapılmış silahla eski tip silah arasındaki farkın nasıl anlaşılacağı ? Kurma kolu ve tüpdeki bariz farklılığı ne şekilde anlayabilirim? Nelere dikkat etmem gerekiyor? Bilgilendirirseniz sevinirim.