Tekir59 adlı kullanıcının mesajları

    arkadaşlar, forumda okuyorum ve görüyorum ki yüzyüze tanışmışlığın verdiği bir güç ve güzellik var. iki defa plan yapmamıza rağmen buluşup bir efkar dağıtamadık. baharda büyük buluşma olacak(istanbul). diyorum ki bizde araya bir buluşma sıkıştırsak ve oraya 57. alay gibi gitsek. hatta AirGun Türk ailesi toptan 26 nisan c.tesi günü geliboluda yürüsek... bunlar benim ulaşması zor hayallerim.hepinize sagılar ve sevgiler.

    hernekadar tüfek atışı iyi olsada çözemedim ama tabancada felaketim ;(

    tabanca kol doğrultusunda, ( göz-gez ekseni kol ekseninde) baş parmağı sıkmadan üç parmağı kabzeye doğru çek. bileğin kilitlendiğini hisset. tetiği ez. 3 sn bir atış şarjorü boşalt. hedef 15 mt. 1 lt.lik pet şişe olsun. sevincini paylaşırsan bende sevinirim.(yeğenim türkiye şampiyonluğu var. ateş etmeyi ona ben öğrettim. vurmayı bana o öğretti.) saygılar. 8)

    pellet ihtiyacım için veli bey'in sitede gezerken gamo express gördüm. trap ve skeet için diyor. ben uçar avını seviyorum. nokta atışlarından ziyade hareketli ! hedeflere kullanımı nasıl? gördüğüm kadarıyla atıştan sonra av fişeği gibi çıkarılıyor. kullanan arkadaşlar varsa önerirmi? saygılar.

    yaklaşık 1 ay oldu 500 den fazla değişik ağırlıkta pellet attım. ateşli silah gibi. kullandıkça alışıyorsun ve 30-40 metrelerde dürbünsüz isabetli atışlar yapıyorsun. ben dürbün için acele etmiyorum. patrıot ta benim gördüğüm olumsuzluk, bu güçlü silah birkaç binlik atıştan sonra arka yay stoperini silindire bağlayan pim yuvasını genişletiyor. bu sadece bendede olabilir. kurma ve tetik mek. hiç sorun yaşamadım. kucakladığınızda mübarek sanki alman mauseri gibi. havalı silah sadece isabetlilik ve kalite deyip güç aramayanlara bilgisayar oyunu tavsiye ederim. bu silah aşırı güçlü ( ve arttırılabilir) ödenen miktarı iki kez ödeyen kundak ve mekanizma,40 metrelerde tatmin edici isabet... saygılar

    patrıot'u alır almaz kauçuklu gres yağladım ve bir kardeşimin montaj resimlerinden de faydalandım. yaklaşık 500 atıştan sonra emniyet mandalını da üzerinde taşıyan bloğu silindire bağlayan pim sol kısımdan yatağını bollaştırdı. acaba montaj anında bir hata mı yaptım? arka yay tutucunun oyuk kısmının üste veya yana gelmesi farkedermi? piston yayının bitim noktaları düz o nedenle dönük takılma sorunu olmaz sanırım. atışta silahı gevşek tutmuyorum. önceleri acaba omuzda gevşek kalıp sarsıntıdan olabilirmi dedim ama aşınma tek tarafta. pim sağ yanda kundak ahşabına dayanıyor.patrıot sahibi olanlar lütfen bunları şikayet algılamasın.uygun pelletle uzun mesafelerdeki etkisi akıla zarar.bu olumsuzluk sadece bende olabilir.saygılar..

    Polat bey,güzel fikir. eski altınova yolu eski şaraphane iskelesi yanı buluşma yeri için uygun.geniş bir alan araçlar için. oradan doğruca altınova, kumbağ devam. çamlığı geçince yol biraz bozuk yavaş gitmek gerekiyor. ama manzara o sarsıntıya değer.

    maalesef foto, video eklemeyi beceremiyorum. gideceğimiz yer kumbağ çamlığının içinden yaklş.3-4 km ilerisi denizi kuşbakışı görüyor.piknik için de çok uygun.zamanı geldiğinde saati belirleyip şarap fab.buluşma çok uygun.en uygun yer için bu gün tekrar keşif yapacağım.tek dileğim 17 gün sonra havanın kuru ve güneşli olması.görüşmek dileği ile...

    yöneticimiz, moderatörümüz, büyüklerimiz katılıyor.tekirdağ grubu titreyin!.şimdiden buluşalım ve organizasyonu hazır edelim.hava uygun olursa ;tese;kkur ne ala.olmazsa en azından sonraki buluşmayı rahat planlarız.ben her gün akşama kadar end. mesl.motor bl.deyim.


    katılacak bütün arkadaşların başımız üstünde yeri var. pcp si olanlar rahat olsun 5 tane 12 lt dolu dalış tüpü hazır.

    10 şubat okullar tatil. bu da ben emircani ve hasanfuat ın uygun olduğu anlamına gelir.belirttiğiniz gibi koşullar uygun olursa ben ve oğlum bu buluşmadan mutluluk duyarız.anlaşırsak ben buradaki arkadaşları götürebilirim.selamlar

    emircani kardeşimle geçen pazar onun gelememesi yüzünden buluşamadık. hasanfuatı da alıp sizlerle görüşmeye götürecektim. kısmet ileriye. dün oğlumla kumbağ çamlığı ilersinde (yaklaşık 3 km) atışa gittik. göz-gez-arpacık o kadar oluyor. yer biraz meyilli ama 50 mt. den uzak atış bile yapılabilir. altında çeşme var. hedef yeri doğal set. iyi havalarda erken gidilmezse piknikçilerden yer bulunmaz.ayrıca buradan t.dağdaki komşularıma sitem ediyorum. konu silah olunca akan su durmalı .saygılar, selamlar.

    Ayrıca bu yay tutucular,HW77/97 ve diana Mod54 350 mağnum gibi piston içinden milli tetik tutuculu ise plastik türevli (şayet güçlü yay kullanılıyorsa çelik üzeri plastik geçme) ,gamo , hatsan gibi piston kenarından tetik tutuculu modellerde ise çelik üzeri plastik geçme olmalıdır,neden plastik türevi sorusunun yanıtı ise yay boşaldığında oluşan titreşimi absorbe ederek ses oluşumunu engellemek.



    güçlü bir havalı ile ilk 200 küsur pellet ve hala alışamadım. yukarda verdiğiniz bilgileri okurken motor supap sisteminde yüksek devirlerde oluşan titreşimleri yenmek için iç içe iki adet, ters sarımlı ve farklı çapta yay kullanılır. bu yöntem pistondan kurmalı (patrıot gibi) silahlarda kullanılsa fayda sağlarmı. böyle bir deney yaptıysanız sonuçları bizimle paylaşırmısınız. saygılar