Atikomu adlı kullanıcının mesajları

    Mehmet;
    İşlerimin yoğunluğu dolayısıyla foruma yeni girdim ve yazıları okuma fırsatım şimdi oldu. Yarın Serdar'a para gönderiyorum. İnsanlık için belki küçük ama A Takımı için çok büyük olan bu projeye katkısı olan tüm arkadaşlarıma en içten teşekkürlerimi sunuyorum. İyiki varsınız.

    sevgili ateam ben yokken yine yapmışsınız yapacağınızı. erdem sağolsun bu gün telefon etti, onun sayesinde haberim oldu. tebrikler, emeği geçenlerin ellerine sağlık. Olaya maddi manevi katkıda bulunmak boynumuzun borcu. tabii ben hızımı alamadım, malum serde topçuluk da var 200m.lik poligon isteriiiiiiiiiiiiiim. okadar. herkese sevgiler.

    Sevgili arkadaşlar,
    Evet, hızla büyüyoruz, bu da bazı sıkıntıları bereberinde getiriyor. İşe ateşli silah ile başlayıp Ateşli/havalı ile devam eden ve halen havalı silaha gönül vermiş bir atıcı olarak bazı gözlem ve değerlendirmelerimi sizler ile paylaşmak isterim.
    1. Öncelikle İlker kardeşimin daha ilk buluşmadaki gözlemleri beni çok memnun etti. Atış emniyeti ile ilgili hususlarda kendisi ile hemfikirim. Ancak henüz dernekleşme/kulüpleşme aşamasına uzak olduğumuzu sanıyorum. Bunun tartışmasını daha ileri bir tarihe bırakarak yeterli bir atış alanı ile atış emniyet tedbirlerini tartışmamızın uygun olacağını değerlendiriyorum.
    2.Atış alanı:
    PS ; kışın en fazla 10 kişi ile atış ve sosyal faaliyetlerimizi gerçekleştirebileceğimiz bir yer olarak uygun. Ayrıca Yiyecek, içecek imkanı olan ve üşüdüğümüz zaman ısınıp dinlenebileceğimiz bir yer. Sahibi ilgili, personeli de her türlü isteğimizi kırmadan yerine getiren, yardımcı olan bir işletme.
    Yazın ise, hem bize hemde paintball oynamaya gelenlere hizmet veren bir yer. Biz kalabalıklaşıyoruz, piknikçiler bölgeye geliyor, köy halkı ve yöredeki evlere gidip gelenler çoğalıyor, bölgedeki aktivite en üst safhaya çıkıyor. Tüfeklerin gücü arttı buna bağlı olarak menzil arttı. Sonuçta hem atış yerindeki hemde cıvardaki personelin kazara vurulma riski arttı. Takdir edersinizki bu çok emniyetsiz bir durum, allah göstermesin bir kişinin, hayati tehlike oluşacak şekilde kazara vurulması durumunda, hepimizin tüfeğine el konulup balistik inceleme başlatılması bile söz konusu olur.
    a.Atış yerimiz dar bu nedenle iki sıra halinde duruyoruz KURAL" ATIŞ HATTINDA TEK SIRA HALİNDE DURULUR"
    b. Atış yaparken arkadan insanlar, hayvanlar ve araçlar geçiyor sekme veya havaya pellet namludayken tetik düşürme durumunda herhangi birinin yaralanma olasılığı çok fazla.
    c. Hedef hattı, atış hattı ve hazırlık hattının mutlaka oluşturularak buraya sadece atış yapacakların girmesi sağlanmalıdır. Bu hatların gerisine araç sokulmamalaıdır.
    d. Bu konuda Erdem kardeşim güzel bir talimat hazırlamıştı. Kendisinden bu talimatı hepimize yeniden hatırlatmasını ve güncellenecek hususlar var ise düzeltmesini rica ederim. Geçen yıl Field Target yarışmalarında bu konular çok disiplinli bir şekilde uygulanmıştı. Atış/vuruş ağası bile belliydi ;lol;;şrofls;.
    e. İmrahor vadisi bizim için biçilmiş kaftan ve atış faaliyetlerimizi bu bölgenin dışında yapmamız pek olası gözükmüyor. Osman bey,Erdem, Kamuran, Murat, Evren bölgeyi oldukça iyi biliyor, çağırırsanız bende katılırım bölgeyi keşife devam edelim. 15 kişinin yan yana atış yapabileceği, arkasında sütre bulunan, en az 200 m. menzilli bir atış yeri bulalım. Olası yerleri tüm katılımcı arkadaşlarla tartışalım ve karar verelim. Atış yerindeki lojistik faaliyetlere de bir çare buluruz. Ama ne olur biraz hızlı olalım ve bu emniyetsiz durumdan bir an önce kurtulalım.
    f. 1. ve 2. çamlık için bir yorum yapmak istemiyorum evde mebzul miktarda ateşli silahım ve av ruhsatımda var ama ben bu faaliyetin mutlaka yasal poligonlarda yapılması gerektiği kanısındayım. Acil durumlarda, oradan kişiyi hastaneye yetiştirebilmek çok zor, bilmem anlatabiliyormuyum?
    Hepinize sevgiler. ;şrofls;.

    Katıldığım en kalabalık buluşmalardan biriydi. Her şey çok güzeldi ayrıca PS'deki arkadaşların çadır kurmaları ayrı bir incelikti. Ankara Team kabına sığmıyor, gittikçe büyüyoruz. Artık daha geniş ve uzun menzilli, emniyetli alanlara ihtiyacımız olduğu herkesin malumu, bu konuda neler yapılabilir tartışma ve değerlendirme zamanı geldi sanırım. Katılan herkese teşekkürler.

    Kamuran ve Başer'e,


    Kamuran öncelikle ellerine sağlık çok güzel olmuş.


    Gelelim esas konuya bundan benim silahada yapılmazsa iki elim yakanızda f;s;s İkinci çamlığa FIRTINA ile gelirim valla ;,;- masrafı önemli değil, süratle faaliyete geçmesi önemli. Sevgiler.