Atikomu adlı kullanıcının mesajları

    Çok istemmeme rağmen aranızda olamadım. İlk üçe giren Kamuran, Göktuğ ve Serdarı tebrik ederim. Üçüde Aqua kulüpten kuru havalı tüp ;,;- aldılar. Gösterdikleri yüksek performans herhalde ondan. ;şrofls;. Ben tüpümü halen almadım ama pazar günü PS'deyim. Selamlar.

    Aynı problemi bende yaşadım, Silahımı Hatsan'a gönderdim tetik grubunu komple değiştirerek geri gönderdiler. Silahınız garanti kapsamında ise hiç kurcalamadan Fabrikaya göndermeniz sanırım en doğru hal tarzı olacaktır.

    Harika!


    Atış ve müsabaka disiplinine bir an önce kavuşmamız için bulunmaz bir firsat diye düşünüyorüm. Müsabaka/ Atış yeri kurallarıyla ilgili Erdem'in çevirisini okudum, birkaç küçük eklemeyle hemen tatbik edebiliriz. Zaten bugünkü müsabakada hemen hemen aynı esaslar dahilinde gerçekleşti. Birkaç önerim olacak;


    1. Atış alanının sol tarafındaki lastikleri 2m kadar geriye alabilirmiyiz?(otopark yeri daralacak ama araçları da sekme tehlikesinden koruruz.)


    2. Sıfırlama yeri yeni kazanacağımız alan olsun.(atış hattında gereksiz gezinmeler ve atıcının dikkatinin dağılması önlenir.)


    3. Tüm atıcılar hazırlıklarını atış alanının sol gerisinde tamalar(bugün uygulanmaya çalışıldı ama yeterli sonuç alınamadı.)


    4. Atış hattında bir atıcı olsun, zamanlı atış yapılsın(5-6 dk. olabilir genelde 15 kişi düşünürsek 75-90 dk. cıvarında bir tur bitebilir.) Atıcının yanında sadece bir kişi (nezaretçi ve/veya gözetmen) olsun.(dikkat dağılması ve karışıklık ve puan hesaplaması için) Hedefler yine üç grup halinde olsun, yalnız atış yapılacak grubun hedefleri kaldırılsın, diğerleri inik olsun.


    5. Kayıt atışları üç yerine iki grup olarak yapılsın.


    6. Atış yerinin etrafına her köşeye konacak ve uzaktan görülecek şekilde dört adet kırmızı flama konsun.Köy çocukları ve çobanlar bölgeden çok sık geçiyor, bu arada onlarıda ikaz etmiş oluruz.


    Değerli Ankara team'deki arkadaşlarımın kıymetli fikirleride(Atış yerine aşina oldukları için) Atış yeri ve müsabaka kurallarının oluşmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bölgesel bütün timlerdeki arkadaşlardan da öneriler bekliyoruz. Belki burada tespit edilen kurallar ileride hem bölge team'lerinin hemde FT Türkiye yarışmaları için kullanılabilir. :thumbup:


    Hepinize İyi Atışlar dilerim.

    Atila bey o zaman forum değil web sitesi olurdu, forumların amacı paylaşılarak gelişimdir, bir kişinin kalkıp tüm silahlar ve bilgileri toplayıp yayınlaması halinde dediğiniz olur oysa forumlarda bu tarz bireysel çabalar ile belkide üreticilerin bile akıl edemediği gelişimler doğmaktadır ve bu inceleme bölümüde buna hizmet etmektedir, bizde forum içinde tesadüfi gelişen kaynak bilgi olabilecek mesajları düzenleyip bu bölüme taşıyoruzki bir kütüphane yapısı kazansın, örneğin www.kemalelitemiz.com kurucusu Kemal bey kendisi Diş Hekimidir ve kurduğu bu sitenin içindeki teknik bilgilerin %99,9 u tamamen yerli yabancı kaynaklardan toparlanma ve derlenmedir, tabiki bu da bir hizmettir ve canlı değildir, oysa Forumların yapısı gereği canlıdırlar ve bu tür bilgiler sabit kalmayıp sürekli üyeler tarafından gelişirler.


    Aslında sizin düşündüğünüz yapının bir başlangıcı forumda mevcuttur ve zaman içinde bu bölüm forum içinden zenginleştirilecektir.


    http://www.airgunturk.com/sila…banca-ayr-nt-l-bilgileri/

    Mustafa bey; yanıtımı geciktirdiğim için öncelikle özür dilerim. Sanırım konu başlıkları ile ilgili isteğim yanlış anlaşıldı.Forum/Web sitesi nin işlevlerinin ayrı olduğu konusunda bende sizinle aynı kanıdayım. Elbette forumlar bilgiye çabuk ulaşma ve tartışarak doğruyu bulma konularında web sitelerinden daha faal ve günceller, ayrıca en önemli esprilerinin ise "tecrübi bilgilerin" payşaılması olayı olduğunu değerlendiriyorum. Benim buradaki isteğim Forumda zaten var olan konu başlıklarının içindeki bilgi dağarcığının doğru yerlere konmasıdır. Bahsettiğiniz kütüphane yapısının bir an önce oluşabilmesi için; Bir iki küçük düzeltme ile silahlar konusunda önemli teknik bilgiler(bakım, ayar, mühimmat bilgisi vb.) ana dizinler ve alt dizinler halinde toplanabilir. Tartıştığımız konuyu incelersek bunun bir silaha yapılan detaylı söküm ve bakım olduğunu görüyoruz. Konu başlığına baktığımızda "Havalı silah modifiye ve incelemeler"e konduğu görülüyor. Bu konu sizinde yukarıda belirttiğiniz "Havalı tüfek ve tabanca ayrıntılı bilgileri" bölümünün ilgili yerine konduğunda bahsedilen kütüphanenin kısa zamanda oluşacağını değerlendiriyorum. Tabii yoğun uğraş içinde yapılan konu tasniflerinde bazen aksaklıklar olabilir ama, biz forum kullanıcıları sizlerin geri besleme faaliyetlerine yardımcı olmak için buradayız. İyi çalışmalar dilerim.

    Kamuran ellerine sağlık, teknik ve eğitici bir çalışma olmuş, tebrikler. Keşke forumda teknik talimname veya başka isimle seçilmiş bir bölüm olsa da içinde her silahın kendine ait bir bölümü olsa ve bu bilgiler buralara konarak güncellemeler yapılsa ne güzel olurdu değilmi? Ayrıca, arandığında da kolayca bulunurdu.

    Arkadaşlar o kompleksin sorumlusu arkadaşımız ayrıca poligonuda kişi başı 5 ytl ye tüm gün kapatabiliriz fakat gidip inceledik ve bize uymayacağı için pekde anlatma luzumu görmedik yani bizim pcp ler orayı dağıtır poligona yazık olur. ;şrofls;. ;şrofls;. pıt pıt atan tabancalar için dizayn edilmiş yani poligon sırt sırta on metre 4 er kulvar var ortada oturma yerleri falan ama dediğim gibi bizim pcp ler haşat eder orayı.

    Senin yazın üzerine, tekrar poligon fotolarından hedef bölgesini inceledim. Açıkçası fotolardan yeterli sonuç alamadım. Yerine görmek gerekir diye düşünüyorum, birde pcp tüfekle deneme yapmak gerek. Tabii sorumlusu izin verirse. Madem kompleks sorumlusu arkadaşınız, gidip görüşmekte yarar var diye düşünüyorum haber verirseniz bende gelirim. Hem fena havalarda atarız hem da havalı tabanca atan arkadaşların belirli aralıklarla buluşma yeri olur. Tabii bu arada Mühye bölgesinden vazgeçme diye bir fikrim yok çünkü orası bu işler için biçilmiş kaftan, bu poligon oraya ancak yağışlı kış günlerinde alternatif olur. Ben henüz Çamlığı görmedim ama orasıda sanırım çok güzel bir yer.

    Erdem Abi, Gazi Üniversitesinin poligonu 10 metre ve sadece tabanca ile atışa izin veriyolar. Birde oraya üye olan Gazi öğrencilerine 5 lira yanlış hatırlamıyosam. Bu 5 liraya 50 dakikalığına pellet ve tabancayıda ordan veriyolar. Yalnız poligon güzel. ;şrofls;.

    Evet arkadaşın yazısında tüfek belirtilmemiş ama biz havalı tüfek müsabakalarını 10 m.den aynı tip poligonlarda yapıyorduk. Birde Cihan bey indirim yaptırmış, tüfekte kullanılabilirmi sorarız.

    Merak etme köksal aynı durumdayım bende. Hatta gelecek c.teside gelemiyeceğim nöbetçiyim. :cursing:


    Gökalp;Cumartesi Köksal'ıda nöbete götür 25 m. poligonda atarsınız. #hims ;avci; Bu arada komşu forumda Cihan bey adında Ankara'lı bir havalı tüfekçi arkadaşımız Gazi Üniversitesi'nde Kapalı havalı Tüfek/tabanca poligonu olduğunu ve 5 Lira ücret karşılığı silah ve mühimmatı sizden olmak üzere faydalanılabileceğini, talep olmazsa yaklaşık 10-15 gün içinde poligonun kapatılabileceğini yazmış, Poligonun fotoğraflarıda var. Ne dersiniz hem atış hemde destek amacıyla 1-2 saatliğine ziyaret edebilirmiyiz?

    11:00 de geldim, kimseyi göremedim. Tek başıma saat 01.00 istikametinden gelen rüzgara karşı hepiniz adına 100 pellet attım ve 13.00 gibi geri döndüm. Hava yağışlı, soğuk ve rüzgarlıydı kısacası atış için pek uygun değildi. Haftaya görüşmek üzere sağlıcakla kalın. x;.z x;.z x;.z