Atikomu adlı kullanıcının mesajları

    Köksal yeni tüfeğin tekrar hayırlı olsun. Acilen kullanacağın pelleti tespit etmelisin. Ben, 97K'yı aldığımda önce Gamo promagnum ve prohunter pellet kullandım ama çok verim alamadım, daha sonra FX pellete döndüm şimdi çok memnunum. Dikkatine g;$i

    Togay yeterli iletişim kuramadık herhalde. İnşallah başka bir Ankara ziyaretinde görüşürüz. Atışı soğuk, sohbeti sıcak bir gündü. Ankara Team olumsuz hava koşullarında bile her türlü görevi yerine getirebileceğini ispat etti. Hepinize teşekkürler.


    R. Atilla Mutafoğlu

    ya arkadaşlar biraz önce dürbün sıfırlamaya gittim hava rüzgarsızken bi ayarlayım dedim 2 tüpün ikisinide bitirdim de geldim neden mi ?


    baştan 30 metreye diktim hedef kağıdını atış yaptım 10 tane falan sıfırladım sonra 50 metreye diktim paralax ı da 50 ye aldım fakat sapıtmaya başladı atışlar.sorunu acaba paralax la oynayınca ayar kaçıyomu yada kullandığım saçma gamo pro mach ondan dolayı mı sapıtıyo anlamadım gitti.tüfek at44wx combo dürbünde yanında gelen 3-12*44 optima


    Sizin probleminizi dört başlıkta tartışmak gerekir.


    1. Sıfırlama mesafesi: Havalı silahların ilk sıfırlama mesafesi 10 yarda(9.1 m.)dir. silah önce yanca daha sonra yükselişce sıfırlanır. 10 yarda da sıfırlanmasının nedeni bu mesafedeki mermi yoluyla 50 yarda(45 m.)nın mermi yolunun benzer olmasıdır. Bu kurallara uyarsanız daha sağlıklı ve hızlı bir sıfırlama yapabilirsiniz.


    2. Kullanılan Pellet cinsi: Bende AT44wX10 kullanıcısıyım baştan Gamo pro magnum kullandım, 10 metrede problem çıkmadı ama 50 m.de dağılma fazlalaştı. Yalnış anlaşılmak istemem ama FX pellet kullandım isabet yüzdesi bayağı arttı. Sizin promatch pelletleriniz genelde 10 müsabakalarında kullanılan pelletlerdir. 50m.de sapma yapabilir.


    3. Hava Tüpünüzün basıncı: 200 değil 180 bardan itibaren stabil atış yapıldığı sadece benim değil, birçok arkadaşında katıldığı bir tespit. Buda bir dolumda yaklaşık 30 atıma denk geliyor. Emperto tarafından Kronograf ile yapılan denemelerde birbirine yakın atış değerleri çıktı. önerim 180 bar basınçla başlayarak yaklaşık 30 pelletle bitecek bir sıfırlama yapmanız.


    4. Dürbün: Tüfekle gelen optima dürbünde bende de sıfırlama esnasında sorun yarattı. Yükseliş vidası ile düzeltme yaptığımda yan ayarlarıda bozuldu. Diğer arkadaşlarında yazılarını okursanız bu konuda şikayetler var. Bozulma olsa bile mutlaka üç pelletlik gruplarla atın ve oluşan üçgenin orta vuruş noktasına göre önce yanca düzeltme verin ve üçlü bir grup daha atın yan ayarınız istediğiniz gibi düzelmiş ise yükseliş ayarına geçin.


    Yukarıda belirttiğim dört konuyu uygun şekilde değerlendiriseniz atış başarınız yükselecektir. Hemen hergün fırsat buldukça arkadaşların dğerelendirmelerini okuyorum ve çok faydalı olduğu kanaatindeyim. Tüfeklerimiz kötü değil(ki benim tüfeğim arıza yaptı şu anda serviste buna rağmen memnunum) yeterki onları iyi tanıyalım ve sevelim. Başarılar.

    Birden fazla pelletin namluya girmesini önleyen tırnağa benzer bir düzenek var sanırım o eğildi herhalde, birde tetik düşmüyor. Fabrika ile görüştüm, hemen gönderin yapalım dediler, üst kademeye sevk ettik. #hims mevlam kayıra! ;avci; Pazartesi günü göndereceklerini söylediler. Tam istediğim gibi sıfırlamış ve tetiğinide ayarlamıştım, ne yapalım moral bozmaya gerek yok. Niyetim bu pcp'yi son gücüne kadar kullanmak. Nema problema!!!!! Cumartesi günü 97K ile geleceğim, bu tüfeğede bayılıyorum ama nazarım değecek diye de korkuyorum. ;keyf; Selamlar.


    R.Atilla Mutafoğlu

    Kamuran kardeşim;


    Yeni öğrendim, geçmiş olsun. Yalnız bugünlerde fazla soğuğa(araziye) çıkma daha bize lazımsın. :love: kendine iyi bak özellikle ayaklarını üşütme, o ağrının ne olduğunu biliyorum, amannnnnnn dikkat. X]#+,

    Togay kardeş hoş geldiniz, hafta içinde evde atış yaparken tüfeğim arızalandı, Hatsan'a gönderdim. Ama cumartesi günü Kamuran bey'den aldığım HW 97K ile geleceğim inşallah. Atış alanına yakın bir yerde işim vardı, haberim olsaydı hemen gelirdim hepinize selamlar. ;şrofls;.

    Çolakoğlu'nun başına gelen üç pelletin namluya sürülmesi olayı bugün benimde başıma geldi. Dolu şarjörü tüfeğe taktım şarjör kilitleme düğmesini kapattım, kurma kolunu kurdum ve kapattım, emniyeti açtım ve tetiği çekmeme rağmen tetik düşmedi, aynı işlemi iki kez daha tekrarlamama rağmen tetik yine düşmedi, bu arada namluya da üç adet pellet sürülmüş oldu.


    1.Pirinç harbiyi namludan sokarak harbi namlu içinde iken tüfeği yerden yaklaşık 10 cm. kaldırarak hafif hafif yere vurdum, harbi çekiç görevi yaparak pelletleri(FX Pellet kullanmıştım, yumuşak oldukları için çık kolay çıktılar.) çıkardı. Pirinç veya aluminyum harbi kullanarak namluya zarar vermeden pelletleri çıkarabilirsiniz.


    2.Sanırım AT 44W' Tf.lerde birden fazla pelletin namluya sürülmesini önleyen düzenek çok sıhhatli çalışmıyor. Benim silahımda bu sistem çalışsa idi tetik düşmeyince şarjörü döndürüp ikinci pelleti namlu hizasına getiremezdi.


    3. Tüfeği boşalttıktan sonra Kurma kolunu üç, dört kez geriye çekip silahı kurmaya çalışmama rağmen sadece bir kez pellet itici pirinç silindir ucu gözükmeyecek şekilde kilitlendi.


    4. Tüfeğimi aldığımdan beri yaklaşık 500 pellet attım ve tetik kurma tertibatı ile birden fazla pellet yüklenmesini önleyen tertibatta arıza meydana geldi. Şu anda tüfeğim 10'lu şarjörü koyduktan sonra sadece bir adet pellet atıyor ve arızaya geçiyor. Yarın Fabrikanın bakım servisi ile irtibata geçerek neler yapılabilir öğrenmeye çalışacağım. Bu arada bazı deneyimlerimi sizlerle paylaşmak isterim.


    a. Görünüşü çok güzel, kabzesi ince ve çok güzel kavranıyor.


    b. 180 Bara kadar doldurmak sanırım atışın istikrarı bakımından daha iyi olacak.


    c. Tüfek yeni olduğu için parçalar birbirine alışana kadar şimdilik 30-40 istikrarlı atış yapabiliyor.


    e. Tüfekle verilen dürbünün; yükseliş ayar vidası ile ayar yapılırken yan ayarı bozuluyor, biraz sabırla toparlanıyor.


    f. Fabrika ayarlı tetik çok sert, güzel bir ayarla sizi tatmin edecek hale getirilebilir.


    g. Başlangıçta Gamo promagnum pellet kullandım, şimdi FX'e geçtim. FX'ler daha istikrarlı.


    Konu ile ilgili teknik yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    Sevgili arkadaşlarım hepinize iyi pazarlar, Mustafa bey izninizle bir kaç sorum olacak;


    1. PCP silahların temizlik,koruma yağları ve o ringlere zarar vermeyecek şekilde gres kullanılımında tavsiye edilen yağlar nelerdir?


    2. Malum AT-44W'leri yeni aldık, pompalarında nem yuvaları mevcutmu? (Gözle yaptığım kontrolda hava tahliye vidasının arkasında pek birşey göremedim.)


    3.Subapların çalışma yüzeylerinde korozyona engel olan sentetik bazlı (molycote111) gres yağları o ringlere zarar verirmi?


    4. AT-44'ün Kullanım Kılavuzunda namlunun kesinlikle yağlanmaması isteniyor. Ateşli silahlardan bildiğimiz; namlu, karıncalanma ve korozyona karşı önce solvent tipi yağla silinir sonra atışa kadar korunması için koruyucu yağla yağlanır. Atıştan önce ise içinde hiç yağ kalmayacak şekilde silinirki atış esnasında namluda HALKAVİLİK MEYDANA GELMESİN. Havalı silahlarda da neden aynı mantık uygulanmıyor merak ettim. Sonuçta iyi kurulanmış namluda, pelletin yumuşak olduğu için halkavilik yapamayacağını değerlendiriyorum.


    İyi çalışmala dilerim.


    R. Atilla MUTAFOĞLU

    Çok güzel bir çalışma tebrikler. Bende Daisy powerline tabancamın sağ ve sol kabzelerini cevizden yapmıştım. İşlenmesi kolay bir ağaç değildi. Bende de Dremel vardı fakat çok etkili olmadı. Balık sırtı ağaç törpüsü işi biraz kolaylatmıştı. Neler yaşadığınızı tahmin edebiliyorum. Yinede yapım zamanınız oldukça kısa sayılır. Tekrar tebrikler, diğer çalışmalarınızı da görmek isteriz.


    R. Atilla Mutafoğlu


    Hayırlı olsun, güle güle kullanın benim silahlarda geldi. Şimdilik fena değil gibi duruyorlar. Bende 10 m. sıfırlamasını yarın evde yapacağım. Bir aksilik olmaz ise 3 Ocak buluşmasında buluşur, Ankara Team'deki arkadaşlarla beraber atış yaparak performanslarını hep beraber görebiliriz.


    R. Atilla MUTAFOĞLU