Sailor adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar sumatranın yapılış amacı belli, ve bence bunu da fazlasıyla ve hakkıyla da veriyor, sumatra türkiyeye gelmeden yaklaşık 1 sene öncesinden sumatra 2500 500 cc kullanmaya başlayan biri olarak söyleyebileceğim tek olumsuz yönü, evet biraz ağırdır, benim için tek dezavantajıda budur. işin aslını söylemek gerekirse grupmanla falan da işim olmaz, ama yaklşık 80-100 metreden ağaçtaki elmayı hemen hemen her atışta vurabilliyorum bu da bana yetiyor, ayrıca 500 cc lik tüpü ve 13 kademe güç ayarı olması duruma göre atış sayısını da hatırı sayılır şekilde artırmaktadır, orta güçte jsb 18 grain pellet ve tam güce yakın ayarda hn baracuda match 21. grain pellet ile en mükemmel sonuçları elde edersiniz, başka pellet kullanmamanızı isabet açısından şiddetle tavsiye ederim, tarafımdan bizat bulabildiğim tüm pelletler ile teker teker denenmiştir (hatta türkiyede bulunmayan pelletler dahi test edilmiştir). Tüfeğin kalite konusuna gelince yaklaşık 2,5 senedir kullanmaktayım ve şu ana kadar daha en ufak bir arıza yapmadı, kısacası benim için, yapılış amacına, ve bana göre daha iyi ve daha güçlü bir tüfek piyasaya çıkana kadar sumatraya devam..

    Ben Sumatra 2500, 500 cc kullanan birisi olarak, pellet konusunda tam güçte tahribat için samyang pelletleri, uzak mesafelerde grupman veya başka ne amaçla kullanıyorsanız, kesinlikle h&n baracuda match tavsiye ederim, bizzat tarafımdan birçok değişik pellet denenmiş ve orta ve uzak mesafeler için h&n baracuda match'ın harikalar çıkardığı gözlemlenmiştir.

    Tutamadım kendimi bir anımı da ben anlatıcam, ilkokul 1 sınıftan askere gidene kadar kesintisiz bir kuşlastiğim olmuştur, 70 li yıllar normal kauçuk lastiği bulmak çok ama çok zordu, araba teker iç lastiğinden yapardım çoğu zaman kuşlastiğimi, pazarda da satılırdı ama para nerde almaya, ortaokul yıllarında okul harçlığımı biriktirir pazarda bu iş için satılan lastik alır yapardım kuş lastiğimi. Derelerde kurbağa, yollarda kertenkele, ve kuş vurma konusunda tam bir uzmandım diyebilirim. ortaokulda da hep kuş lastiği ile kuş vurma muhabbeti vardı o zamanlar, neyse sanıyorum orta 1 den 2 ye geçtiğim yaz döneminde akraba ziyareti için komşu köye gitmiştim, o köyde okul arkadaşlarım ile karşılaştım, bana ' okulda hep atıp tutuyordun öyle kuş vururum böyle kuş vururum diye, bak işte şu kuru ağacın tepesinde bir kuş var, onu vur da görelim bakalım'' demesinler mi. Kuşa baktım oldukça uzak mesafede, kuş lastiği ile atılan taş oraya ya ulaşır ya ulaşmaz, o kadar uzak yani, o mesafeden kuşlastiği ile vurmak milyonda bir ihtimal, hal böyle olunca kıvırmak için ''Ya arkadaşlar bırakın ne istiyorsunuz küçücük kuştan, vurdurmayın bana bu zararsız kuşu'' dedim, ''Tabi, vuramayacaksın ayak yapıyorsun'' dediler. Bir süre kıvırmak için mazeret aradıktan sonra, Naapalım bari bir şansımı deneyeyim dedim kendi kendime ve cebimden çıkardığım taşların en iyi olanını seçtim ve kuşa atış yaptım. O da ne, taş git sen o mesafeden kuşun sırtına küüüüt, kuş aynen yerde, ve ben hiç bozuntuya vermeden '' iyi halt ettiniz zorla vurdurdunuz kuşu bana'' dedim. O an bütün arkadaşların ağzı bir karış açık kaldı, ama bir milyon kez daha atsam vuramayacağımı hala çok iyi biliyorum, yıllar sonra bile arkadaşlar sorarlar bana '' o kuşu o zaman gerçekten mi vurmuşmuydun yoksa tesadüfen mi vurdun'' diye.. O arkadaşlardan pek sanmıyorum ama eğer bu yazıyı okuyan olursa anlayacaklar tesadüf olduğunu.. ( Bu arada yaş iyice kemale erdi, lise yıllarında yaptığım kuş lastiği çatalımı da hala saklıyorum, oğluma yaptım bir kuş lastiği bu çatalı kullanarak, ama o bu işlerden bihaber,).

    Arkadaşlar, bu tüfeğe Türkiye'de ilk sahip olan ve 2 aydır kullanan bir kişi olarak söyleyebileceğim tek şey tüfeğin bana göre MÜKEMMEL olması, güç ve isabet olarak benim kullanım amacımı yeterince karşılıyor. o kadar ki sahip olduğum diğer 3 adet pcp'mi satım sayılır, Ve yine bana göre tek kusuru biraz ağır olması. diğer siteye videosunu çekip koymuştum. Mustafa bey, sizi ve değerli arkadaşımız Akif beyi bu tüfeği Türkiye'ye getireceğinizden dolayı kutluyorum, Sanıyorum Türkiyedeki fiyatı da bir çok pcp'den uygun olacak. Alacak arkadaşların kesinlikle pişman olmayacaklarını sanıyorum..

    Arkadaşlar, diğer sitede de yazdım ben silahı yaklaşık 1 ay evvel aldım, bir çok marka pcp kullandım ama sumatradan sonra hepsini rafa kaldırdım, biraz estetiği bozuk gibi duruyor fakat güç ve isabet olarak süper hatta süper ötesi birşey, ve 13 kademe güç ayar düğmesi amaca göre ayarlanabilir, av amaçlı aldım ve av için bir ateşli silaha gerek kalmadığını gördüm. kendi adıma pcp olayına artık son noktayı koydum.