proteam adlı kullanıcının mesajları

    İyi cesaret de merak ettiğim hedefliğin arkasında bir tharibat oldu mu? pellet delip evdeki eşyaya zara verebilir :) birde evde kullanmak pelletin evde sektiği için Allah korusun tehlikeli dikkatli olun.

    Vatan bu pisliklerden arınacaksa, bu iş bittiğinde millet eskiye dönüp komşusunun derdine ortak olmaya başlayacaksa, selam verecekse . Birbirinden korkup aman uzak durayım demeyecekse,
    Ülkemiz çocukluğumdaki gibi insanların birbirine saygı duyduğu, ve güvenindiği bir yer olacaksa. ohal benim için ülkemin güzel günleri için feda edilmiş bir 3 ay veya fazlası olucak. hoşgeldin ohal :)

    evet arkdaşlar sıfırlama işide tamam.Dürbün eskisinden daha iyi ayarlanıyor.sadece çizimi daha kaliteli çıkartmanın yollarını arayacağım. Sıfırlamayaı başardığıma sevinmişken. bu şerefsizce yapılan darbe girişimini öğrendim.Milletimizin şehitler için başı sağolsun. Allah milletimizi var etsin. Tüm TÜRKİYEYE GEÇMİŞ ve BİRDAHA OLMASIN dileklerimi sunuyorum

    Tebrikler. Gerçekten kısa zamanda bu işi büyük oranda başardınız. Umarım merkezleme ve isabeti de istediğiniz gibi olur.
    Aslında üstünden çıkan eski artıkılın düz kısımlarına dotlar çizilip takılsa bile gayet iş görür gibi. Minimum çaba ve masrafla bu yapılabilir gibi geliyor.

    üzgünüm ama üstünde çıkar artıkıla çizim yapamazsınız. kalemi dokunduğuzda sağlam kalması bir mucize tül gibi bişey o :)

    reticale ulaşınca hemen onunde çember bir somun var. yapıştırmışlar onu anladığım fabrikada artıkıl montajındaki eleman koyuyo merkezliyo yapıstırıcı şey ile o somunu kitliyo. normalde retical o somunun baskısıyla tutuyor. elinde optima 3-9x32 olanların retical capı 20mm görünen kısmı 18mm onu ölçtük. birde 3-9x44aoe ler var onlara bakacağım daha. isteyen şunu yapabilir. 20mm conta olur pul olur. ama dışduvarı maximum 2mm olcak. üzerine misina veya 0,22 telle çalışabilir. plexiye çıktı alıp keser kullanır. veya transfer kağıdı aydınger kağıdına çıktı alıp.(eğer rakam felan yazacaksa ayna çıktısını alması lazım.) camın üstüne kor ütü ile minumum 5 dakka buharsız olarak ütüler ve çıktının cama çıkmasını sağlar o camı koyar. tabi. baskı nekadar kaliteli aktarılır bilemem. vel hasılı kelam. test atışlarını bir yapayım. acele etmeyiniz. Dürbün güzel sıfırlanırsa hiç korkmayın optimalaron açın içini :)

    seri üretime ne zaman geçiyorsun

    20mm çapında cam kesmeyi beceren bir camcı ve 2mm cam bulunca :) arkdaşlar şakası bir yana. lazerle plexi kesen yerler var. hatta plexsini üstüne lazerle buğulama da yapabiliyorlar. ama makinayı çalıştırma parası 100 tl diyorlar. istersen 1 tane al istersen 100 tane. tek bir kişi için değmez maliyet. plexi ne kadar ince olursa görüntü okdar az flulaşır :)

    valla helal olsun, açıkçası pek umutlu değildim ama gerçekten çok güzel olmuş,burada bir çok arkadaş için artıkılın kopması halinde dürbün nasıl tamir edilir için güzel bir örnek oldu, sadece merak ettim görüntü de bir miktar bozulma oldu mu.

    %5 bile değil ama bozulmayı 3-9x32 optima kendi yapıyor aslında hiç bişi yokken yani artıkılı koymadn da 9 zoomda bişi görün müyor. öncden plexiye suç atıyordum ama artıkılı çıakrıp baktım aynı. görüntüde öyle çok göze batacak bir şey yapmadı. cam olsa daha iyi olurdu tabi.

    üstad vortex pistonunda sıkıntı olabilir. orjinal vortexlerde pistonun içine hava basılabiliyor ve daha güçlü oluyor diye biliyorum. belkide sizinkide böyle birşeyolabilir. bende de 125 sbiper vortex var 80 ilouum sağ elimle kırmam 1 saniye sürüyor. sıfır silahta rodaj var amam o yayda olur. havayı iten piston ve ucundaki teflon tıpada olur. siz bence fabrikayla bir görüşün.