OLUMSUZ adlı kullanıcının mesajları

    s.a flash 101 için makaron uygulamasını detaylı anlatabilir misiniz

    İnternette ısıyla daralan Makaron diye aratırsanız çıkıyor örnek direnç.net diye bir site var güvenli ben alış veriş yaptım sıkıntı olmadı

    Yanlız ölçüye dikkat et namluyu veya tüpü kaplayacaksınız diyelim kumpasla ölçün örnek 13 mm makaronu en az 13 14 olsun en fazlada 15. 16 olsun çünkü çok bol alırsan ısıtma aşamasında kat yapıyor birde sipariş verirken 13mm alacaksanız 13mm yazssın 1.3 mm değil .

    Son birşey susturucuya uygulanınca sesi biraz daha kesiyor hem ssturucu çizilmemiş oluyor

    Ceza için av anında yakalamaya gerek yok. Hangi sosyal kanalda olursa olsun yasak av ile ilgili paylaşımlarda kimliğin belirlenmesi halinde kesinlikle yaptırıma tabi tutuluyorsun. Kurallar çok katı aslında avcıların lisanslarıda elinden alınıyor ve afda yok hayatın boyunca kaçak avcı olursun o kadar katı. Bizim burada karabakkal diyoruz ve eti çok da güzeldir. 🙂 kışın evin bahçesine kadar gelirler. Bilemeyizki adam kendi arsasında köy yerinde vuruyordur avlak alanları baya takipte oluyor aslında. Avlak alanlarında yapıyorsada 1 kaçar 2 kaçar muhakkak yakalanacaktır. Videoda evleride görebiliyorsun arka bahçesinde av yapmış.

    İllaki bu tüfekleri av maksatlı kullananlar vardır yanlış

    büyük şehirlerde yaşayan lar zaten istesede yapamaz en fazla kargaya atar yanlış

    adam almış havalıyı av yapıyor yetmez miş gibi üstüne yayınlıyor

    sonuç bizim gibi hobicilere zararı oluyor devlet havalı ile av yapan birini gördüğü zaman hepimiz zan altında kalacağız kimde havalı varsa oda av yapıyordur ön yargısı olacak sonra istediğimiz kadar biz hobiciyiz diyelim yetkili kişiler yüzümüze bakıp tabi tabi diyecek olay bu.

    Artık bekleyip göreceğiz bu günden 3 yıl sonrası havalı işi nereye varacak ne tür yaptırımlar olacak belirsiz .


    Not.Eğer bu yazı yekliler tarafından okunursa lütfen kurunun yanında yaşıda yakmayın Türkiye'de binlerce havalı kullanıcısı var oran vermek gerekirse yüzde 99 atıcıdır yüzde 1 de çürük elmadır şahsen ben gördüğümü ihbar etmeye korkuyorum topyekün bir zorluk çıkacak diye.

    Birde şöyle bir durum daha var yerli silah şirketleri binlerce işçi çalıştırıyorlar hobicilerin ekonomiye faydası da var + 10 yıl önce bir yaylıyı zor imal eden silah firmaları şuan Ordu'nun bile ihtiyacını karşılayacak silahlar üretiyordur.

    Uzun lafın kısası bizler bu hobiyle uğraştıkça milli gururumuz milli silah sanayisi gelişerek dünya sıralamasında yerlerini alacak buna istinaden ekonomi güçlenecektir.

    İnşallah gaza gelip abartmamışımdır yazdıklarımı inanarak yazdım

    Bu tip insanlar ceza yemeden akılanmazlar. Yerse bile yine aynısını yaparlar. Tarım ve orman bakanlığına ihbar etsekte ceza yedirsek daha hızlı çözüm olur gibi. Anlatmasınıda anlayacak insanlara anlatırız. Burada tek endişelendiğim şeyi, kurallara sadık kalan hobidaşlarımıza zarar gelmesi...

    Benim derdimde bizlerin zarar görmemesi şikayet etsek kendi ayağımıza kurşun sıkmak gibi olacak

    Selamünaleyküm arkadaşlar malum sitede dolaşırken bu videoya denk geldim ve çok üzüldüm sinirlendim yabancı kaynaklarda görüyordum ama türk kaynağı ilk defa denk geldim kendisini uyardım videoyu kaldırmasını istedim bu video bir yetkili tarafından izlenirse bizim hobi baya bir yaptırıma gider bilginiz olsun :cursing:

    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Herkese merhabalar
    Aranıza İstanbul Maltepe'den katılıyorum. 23 yaşımda üniversite öğrencisiyim. Hatsan bt65 .22 cal sahibiyim. Yakın çevrede kimse varsa tanışıp atış yapabiliriz :thumbup:

    Hoşgeldin kardeşim

    Sizin dediğiniz gibi hesap etmeden atış yapabilmek için dürbün namlu arasındaki yükseklik farkının minimum olması ve 50-70 metreden ilk sıfırlama yapılması gerek. Aslında o kadar uzakta bu sefer de saçma hızı düşecektir.

    Yani sizin dediğiniz gibi hesap etmeden sıkabilmek için ya namlu dürbün arasındaki yükseklik ve açı farkı minimum düzeyde olacak ya da inanılmaz hızlı saçmayla uzak mesafeye sıfırlanacak.

    Breaker bullup ta mecburen yüksek ayak kullanılıyor 50 MT sıfırlanırsa belki 70 metrede 1 veya 2 mildot altını vurur diye hesaplıyoruz

    5.5 lukta 30 MT sıfırladığın zaman 70 MT 3de 3 mildot düşüyor

    Mildottan kastım dürbünün artıkıl daki kademeler

    Bir video izlemiştim adamlar ersüs,aksa,Ranger bunları deniyordu ersüs ve Ranger her fişekte sıkışma yaptı ama aksa yapmadı bu videoyu kaldırtmamışlar videoda 4 yıllık falandı her firma kaldırtmıyormu

    Aynı sıkıntıların benzeri hatsan escort df12 modelinde de mevcut. Ürün ne kadar hesaplı ise malzeme ve işçilikten kaynaklı sıkıntılardan özellikle bu mekanizmalarda daha sık yaşanıyor.


    Aklınız bu ürünlerde kaldı ise, uygun bir modeli deneyin. Şahsen ben almazdım, youtube gibi kanallarda bu ürünlerin atış ve denemeleri var. Fakat hiç biri merminin tutukluk yaptığı, sıkıştırdığı yeri yayınlamıyor. Defalarca çekim yapıp en iyi görüntüleri aktarıyor. Bir arkadaşım ile böyle bir ürün denedik olumlu olumsuz yanlarını gösterdik, firma arayarak görütüleri silmez isek dava açacaklarını, firmayı kötülemeye yönelik hareketten maddi ve manevi süreç başlatacaklarını belirtti. O yüzden bu videolara pek kanmayın.


    Son olarak şahsi fikrim böyle bir ürün tercih etmeniz yönünde olacak.

    Yabancı kaynaklardada video var firmalar oradan da kaldırttıyorlarmı acaba çünkü izlediğim bir videoda sürekli takılmadan atıyorlar bende şaşırdım

    Screenshot_2023-02-20-12-40-43-628_com.hawke.chairgun.jpg

    Buda 4.5mm jsb 10.34 grain ile yaklaşık 44 joule ile hesabı ,5.5 mm ile iki katı fark oluyor nerdeyse ,böyle bir artısıda düşmenin az olması 10mt ye sıfırlasan ortalama 70mt ye kadar orta dottan vurulacak ,o kadar güzel bir atış eğrisi ,yani nerdeyse 70mt ye kadar hiç hesap etmeden artıkılın ortasından atış yapıcak ,ama dediğim gibi 5.5 kadar tahribat olmaz,ve zaten arkadaş anladığım kadarı ile bullet atmayı düşünmüyor

    Hocam 2 şarjör fark bana fazla gibi geldi denedinizmi hiç bu tüfeğin ortalama atış sayısı 55 atıştır yani 5.5luğa göre hesaplanır sizin hesaba göre bakarsak 6.35 lik te kabaca hesap edince en fazla 30 atış yapıyor ben bu tüfekte sadece 5.5 luk kullandığım için tam güçte 4 şarjör rahat atıyor.

    Kalibre kişiden kişiye değişir ben bu hobiye 4.5 ile başladım iki üç tüfek eskittikten sonra 5.5 cal ye geçtim ve uzun yıllardır aldığım bütün tüfeklerimi 5.5 cal tercih ettim tahribatı baya fark ediyor hatta şuaralar solid de atıyorum engin sak abi sağolsun 4.5 cal de bildiğim kadarıyla doğru düzgün uygun fiyatlı solid yok engin abide üretmiyor .

    Anladığım kadarıyla bu tip otomatik tüfeklerle 12 cal en doğru seçim verdiği tahrittan çok ürettiği gaz basıncı oda 32,34,36 Gr fişekler tercih edilirse tutukluluk minimum seviyeye iner diye düşünüyorum.

    Birde kullan veya kullanma belli bir periyotlarda bakım şart farkındayım ki erinmem aksine silah bakımı bana keyfi bir iş gibi geliyor

    Birde malum sitede typhon,derya,Barak,capra vs.. markaların bol miktarda atış videoları var

    Ama kral k12 nin pek yok daha doğrusu aydınlatıcı yok yukarıda yazdığım silahların çalışma mantığı hep aynı namlunun dışına giydirme gaz pistonu var.

    Yabancı bir videoda adam typhonn mk12 ile 1000 fişek attı hiç takılmadı tabi videoda takılan yerleri kesmedilerse

    pompayla dolum yapacağım fazla atış sayısından dolayı 4.5mm istiyorum aslında.

    İsabetlilik doğrusallık 4,5 ta daha stabil diyenlerde var. Bilemedim kararsızım hala

    4.5 ile 5.5 luk arasında en fazla 1 jarjör fark olur

    5.5 luk pellet bol bulunur rüzgara karşı daha dirençli

    solid atma ihtimalin olur engin sak solidlerini seviyor tahribat daha yüksek karar senin tabikide

    Ayrıca diyelim atışa gittin 4.5 veya 5.5 fark etmeksizin tüfeği 2 kere veya bilemedin 3 kere doldurman hevesini almaya yetiyor

    Selamünaleyküm arkadaşlar kral k12 jarjörlü bir model var nedendir bilemedim ama malum sitede doğru düzgün tanıtan bir video bulamadım bu tüfeği kullanan sahip olan varmı aramızda.

    Merak ettiğim konu

    1. Tek kurşunlarda veya saçma fişeklerinde tüm gramajlarda takılma yapmadan kullanılıyor mu marka seçiyormu.?


    2. Sorum bildiğim kadarıyla mobil şok yok alev gizleyenli şok var diyorlar nasıl bir sistem oluyor.?


    3. 40-50 metreden saçma dağılımı nasıl.? Tramp atışında da kullanmayı düşünüyorum


    Bu tüfek av maksatlı dan çok savunma amaçlı üretilmiş bir tüfek olduğu söyleniyor ama bu konuyu merak ediyorum


    4. Sizce 20 cal mi yoksa 12 cal mi .?


    Bu tarz jarjörlü bir tüfek almak istemem deki sebep tasarım larını aşırı beğeniyorum sonrası keyfi atışlar ve belki domuz avı