yasins adlı kullanıcının mesajları

    Konu farklı yerlere gitmiş, kral firmasında çalışan bir personelin sorumsuzluğu sonra imla kuralları :) arkadaşım fabrikadan İdris beyle mi Hakkı beyle mi görüştün ? garantili tüfek gönderimlerinde kargo ücreti ödemiyorsun diye biliyorum. Bundan 5-6 ay öncesine kadar bir çok defa tüfek gönderimi yaptım bırakın kargo parası almayı bir sürü yedek malzemeyi farklı zamanlarda ücretsiz gönderdiler. Emin olun öyle 3-5 kuruşa tenezzül edecek bir firma değil, sizin sorununuz : (şahsi kanaatim) görüştüğünüz kişiyle alakalı

    El emeği göz nuru dedikleri bu olsa gerek bunca emekten sonra insan tetiğe basmaya çekinir namluya sürdükten sonra :) keşke seri üretim yapsanızda piyasaya sürseniz ince mehmet bulletlere benziyor ama onlardan daha pürüzsüz ve düzgün görünüyor elinize emeğinize sağlık

    Ben mod125i vortex sisteme geçirdim fakat öyle aman aman farkı olmadı tepmesi biraz azaldı evet ama kurması, ağırlığı ve dengede durmayışı beni çileden çıkartıyor. Tavsiyem hangisini daha çok kullanıyor ve gönül veriyorsan tercihini ondan yana yapman olacaktır.

    işkenceyi temin ettikten sonra ayak kısmı kişinin hayal gücüne ve temin edebileceği malzeme grubunun genişliğine kalıyor, daha estetik veya değişik şekillerde ayaklar yapılabilir ama her şeyden önce fikir ve uygulama çok iyi tebrik ederim.

    Öncelikle tabikide Alman ırkını bizden üstün tutmuyorum ama yaptıkları iş'te iyiler bununda aksini iddia edemem. Konumuza dönecek olursak yanlış anlaşılmasın benim hiç lw namlulu tüfeğim olmadı :) bende yani öyle aşk meşk davası yok ama kralın tüfeklerinin güzel , namlusunun kötü olduğunu rahatlıkla dile getirebilirim ki zaten hemen hemen herkes aynı fikirde. Elimde hatsan mod125 sniper var ah keşke onun namlusunu krala takabilsem kaç yıllık tüfeğin bir yiv-seti var ki akıllara zarar pelletlere dans ettiriyor resmen :)

    kralın en az 6-7 tane namlusu geçti elime hepside boşluğa düşüyor, daralıyor genişliyor, hatta namlu ağzından uca kadar hiç sürtünmeyeleri bile gördüm jsp 18gr ile test ettim tamamını şu an kullandığım namluda bile namlu ortasında 5-10cm genişleme boşluğa düşme söz konusu ; özet olarak lw namluyla kıyaslanamaz kralın namluları

    Bakın önce şu konuda anlaşalım ayakta desteksiz grupman diye bir şey olmaz desteksiz yapılan her atış atıcının yeteneğine kabiliyetine kalmış bir şeydir hata yapmama ihtimali yoktur her atışı bir öncekinden farklı olacaktır o yüzden tüfeğe ve namluya bu kriterde iyi kötü dememiz yanlış olur.
    ilk namlum 53cm güzeldi evet şuan elimde olanda 53cm güzel ama arada ; 7 tane namlu gelip gitti hepsi 48cm ve hepside çok kötüydü, bt65 40m grupmanı paylaşmışsınız mesajınızda bana gelen namlularla o grupmanı 5m de yapıyordu düşünün artık, bu arada bt65in 40mde böyle bir grupman çıkaracağını düşünmüyorum ya attığı pelletler sorunlu yada silahı eline alan kişi nişan almayı bilmiyor. Konumuza dönecek olursak kral arms namlu hariç herşeyde iddialı olabilir ama kesinlikle namlu söz konusu olunca orta veya ortanın bir tık altındalar. Son olarak namlu projesinin maliyettini yüksek bulduğum için özellikle işleme aşaması ; biraz erteleyeceğim ama namluyu temin edip işleme kısmını kendim de halledebilirim kararsız kaldım :)

    ben profesyonel bir atıcı değilim, kral bullpup ım var.. 55-60 metre arası, ucuz mermilerle oturarak desteksiz 6-7cm lik grupmanları rahat yapıyorum,bu tüfek daha ne yapacakki?

    desteksiz grupmanın bence hiç bir önemi yok çünkü her şekilde sapma olacaktır. ama benim yaptığım abartmıyorum ! 5m grupmanda bile 4-5cm aralık vardı ki uzak mesafeleri düşünün ayrıca tüfekle beraber gelen namlum gerçekten iyiydi 230-270m atışlarında bile başarı sağlamıştık , 30-35m'den kuru sıkı mermisinin ateşleme noktasını vurup patlatıyordum ki videosu da sitede mevcut ama ben hepsi bu ölçüde diye düşünerek moderatör tak sök uğraşmayayım dedim ve ceketli namlu ile değiştirdim namluyu,,, değiştirmez olaydım. fabrika en az 6-7 tane namlu gönderdi bana hepsi birbirinden kötü pelletler namlu ortasında setlerden ayrılıyor boşluğa düşüyor ve namlu ucunda çıkışa 3-4cm kala tekrar oturuyordu. Uzun uğraşlar sonucu eski namlumun ayarında ceketsiz yeni bir namlu bulabildik sonunda ama ben şimdi daha iyisini istiyorum tüfeğimi seviyorum ama namludan kıl kaptım bir kere :)

    lw olmasada hatsanın düzgün şoklu namlularından bir tane buldum 2-3 güne elimde olur. Sonrasında yapılan işlemleri montaj, montaj sonrası atış vs tüm aşamaları resim ve video olarak paylaşırım nasip olursa ; bu arada bu konuda daha önce tecrübe etmiş borbayre hocamızında biraz olsun başını ağrıtacağım :)

    Kral breaker s bullpup kullanıcısı olarak namlu sorunundan bir türlü kurtulamadım tüfeğimin gücünden chrono ölçümlerinden vs memnunum ama gel gelelim namluya, pelleti namluya sürüyorum ilk 25-30cm yivlere çok güzel oturuyor daha sonra pellet boşluğa düşüyor ne namlu ağzında 3-4cm tekrar yivlere oturuyor. şu an kullanmakta olduğum namlu 53cm uçtan moderatör takılanlardan ; forumda daha önce bir kullanıcı at44 lw namlusunu hatırladığım kadarı ile puncher tüfeğine uydurmuş ve takabilmişti ; fabrikadan veya dışarıdan vs. lw namlu temin edip tüfeğime takmak istiyorum. Böyle bir durum söz konusu olabilir mi ? Yani sadece LW namluyu satın alabilirmiyim. Bunun dışında hangi hatsan tüfeğinin namlusunu temin etmeliyim, çok fazla işlem yapmadan hangi tüfeğin namlusunu kendi tüfeğime uygulayabilirim. Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

    Ağırlık konusu ile ilgili tecrübemi paylaşmak isterim. Evet Hercules ağır fakat ağırlık dengesi tufegi kavradiğimiz, tuttuğumuz noktaya çok yakın. Dolayısı ile ağırlığın, o kadar da rahatsız edici bir durum olusturdugunu söylemeyemem. Bana göre en olumsuz kısım, namlu ceketi ki, aynı zamanda moderator görevi görüyor, çok uzun ve namlunun kendisinden destek alıyor. Dolayısı ile namlu ceketine gelecek en ufak dokunuş, zamanla momentum etkisi ile namluyu tutan setiskurlarin gevşemesine sebebiyet veriyor. Yeni çıkan barrage modelinde namlu ceketini hava tupune destekleyerek buna bir çözüm aramaya çalışmışlar gibi.

    Namlu konusuna açıklık getirmeniz açısından namlu lw mi yoksa hatsanın kendi üretimi olan namlumu ? şahsen benim aklımda olup almak istediğim bir tüfek bu konuya açıklık getirirseniz memnun olurum.

    Herculesin namlusunu lw olarak biliyorum, çoğu av bayisinin ilanlarında da lw olarak belirtiliyor zaten, konuya çok vakıf değilim ama elinde bu tüfek olup kullanan kişilerin bu konuyu aydınlatmaları iyi olacaktır.