yasins adlı kullanıcının mesajları

    kapak resmindeki topuz baş gibi resimdekilerle sanki uymuşmuyor ; ayrıca benim fikrim ; pelletlerin tipleri hiç hoşuma gitmedi jsb'lerin pürüzsüz yüzeyine alıştıktan sonra bunlar bi tuhaf geldi :)

    teşekkür ederim, bir soralım bakalım, bu gün atışa gittim de hakikaten yaylının tepmsi ile isabet ettirmek zor oluyor, daha önceden yani 7-8 yıl öncesi daha kolay kuruyordum sanki, şimdi biraz yoruyor ve sanki daha ağır geldi, yaşlanıyorum mu yoksa antremansızlık, belkide mod 25 alıştım da bu mu zor geliyor anlamadım :) .

    kurarken namlunun gövdeden ayrıldığı kısımda büyük düz uçlu bir vida var onu çok sıkıyorlar bende de aynı sorun vardı az biraz gevşettim onu kurmadaki sorun düzeldi bilgin olsun abi :) düzeltme= vortex taktırdın veya bakıma yolladığını düşünerek yaptım yorumu fabrikadan bu şekilde gelen tüfeklerde oluyor bu tip sıkıntılar vidaları dibine kadar sıkıyorlar.

    Evet arkdaşlar indesing programında istediğim bir şekilde retical çizdim. miltodların arası 1.5 mm . Birde 2 miltotun kesişim yerlerinede soktalar koydum 2. resim bunu gösteriyor. resimde büyük olduğuna bakmayın aslında 15mm çapında bu resim. bunu trasfer kağıdına çıkaracağım. ve onuda ütü yardımı ile cama baskı yapacağım. sonrası dürbüne takmak.

    bence ikiside çok iyi ama soldakini tercih ederim ben olsam :)

    • Mod 125 için demek gerekirse bakımdan ilk çıktığında çok yağladıklarından dolayı üstünde vortexte olsa bişey durmuyor anca dizelleme olayı gidince oldukça stabil hale geliyor ben 1 yıl boyunca kullandım en ufak bi sorun yaşamadım ve atışa gidemeyeceğim zamana denk getirip keyfi olarak bakıma gönderdim ve oldukça memnunum ancak bu aralar dizellemeyle uğraşıyorum.

    haklı olabilirsin tüfeğin her yerinden yağ akıyordu ilk geldiğinde, gücüne bi şey diyemem ama ağırlığı ve geri tepmesi bana bıkkınlık getirdi 70-80m için yeterli ; sırf bu tüfeğe inat daha uzun menzil atışlarını da sevdiğim için pcp ye geçtim sarıp sarmaladım koydum bi kenara müsait bi zamanımda satacağım

    bende aynı sorunu kral'ın pompasında yaşadım hemen geri iade edip tüp'e döndüm yoksa eziyetin bini bin para :S

    bence bir tek orta merceğin üzerine yapmalısın baskıyı camdı harici mercekti vs ilave edersen sapma görüntü bozukluğu vs olabilir unutmadan baskı yapacağın format çok ince çizgi ve detaylara sahip olmalı sadece + şeklinde olursa uğraşırsın yine ama farklı formatlarda daha detaylı düşünüyorsan bence işin içinden çıkamazsın. zoom yapan merceğin üstüne yaparsan da aşağı yukarı sağa sola hareket ettiremezsin bu düşünceyi kafandan atabilirsin :) çok tecrübem yok tecrübeli arkadaşlar yanlışım varsa düzeltirler.

    ben tam bilgi sahibi değilim fakat mod 125le beraber verilen optima dürbünün daha önce içini açıp zımba yayı ile güçlendirme yaptım ; mercek üzerine aynen dediğin gibi baskı yapılmış hareket eden artı kıl değil merceği tutan boru sonuçta oraya ne koyarsan koy ama böyle hassas bir işi bireyselde yapabilirmiyiz bence çok zor denemek lazım ! unutmadan optima dürbünler boğaz dibinden vida yönüne çevrilince açılıyor bildiğim kadarıyla internetten video vs izleyip dürbünü kesip biçmeyin boş yere bilginiz olsun :)

    aynı sorun bende de vardı dolum ucundaki 2 oringe sıvı gres yağı sıktım abartmadan sonra bezle sildim güzelce çok çok ince bir tabaka bıraktım üzerinde sorun ortadan kalktı

    namlu tutucuyu söktum durbun kizagini gevsettim sonra kizagi tam namluya ortaladim acmisken tetigide yumusattim tetik mesafesini dusurdum yani :) daha sonra namlu tutucuyu taktim ama yine kaydi daha sonra tutucuyu hafif esneterek namluyu tekrar kizaga ortaladim ve alyanlarini siktim. Optik merkezlemeyi tekrar yapip durbunu takarak 15 20 atisi 7-8m de beyaz bir kagida yaptim ve hic birinde saga sola kayma olmadi balkona ciktim 50 60m mesafede bir insaat alani var oraya attim yine kayma olmadi sanirim basardim bu sefer :D hersey icin tesekkur ederim ilgilendiniz boş birakmadiniz hayirli bayramlar cümleten.

    kundagi soktum tesekkur ederim ben kiyamadim plastik oldugu icin siz soyleyince mantigini cozdum olayin yanliz metehan namluyu ortalarken namluylami oynamam gerekiyor yoksa kizakla oynayarkmi yapmam gerekiyor kizagi tutan bir tane alyan var onu gevsetim ortalamak daha mantikli degilmi ?