Wolwerin adlı kullanıcının mesajları

    Kalibrgun Cricket güç ayar vidası (Hammer Spring Adjuster) almak istiyorum. Satmak isteyen veya nereden temin edebileceği konusunda bilgi verebilecek bir hobidaşımız varsa yardımlarını bekliyorum, teşekkürler

    Eğer sadece savunma amaçlı yivsiz tüfek alınacaksa mümkün olduğunca kısa boylu namlu tercih edilmeli (50-55 cm) 71 cm namlu tercih edilmemelidir.

    Konunun kisaca ozeti olmus yaziniz tesekkurler ev icinde tek kursun kullanmakta sevrotin gibi sekme yapabilir diye dusunuyorum bu nedenle en iyisi gramaji dusuk 6-7 no sacma kullanilabilir belki

    Hatsan Super Nova RG Lw Qe tüfeğinde bir Hilal'de kampanya var set halinde fiyat 1.990 TL sizce alınır mı? Yoksa 2. el ithal bir pcp mi almalıyım hangisini önerirsiniz? Teşekkürler

    Sn: Burak Verekdal video'yu izledim. Sn. Dr.Alparslan yine çok güzel bir çekim yapmış. Video'nun sonunda söylediği gibi non lethal kaucuk fişeklerinde canlılar üzerinde yaralayıcı etkisinin olabileceği yönünde. Zaten video'nun sonunda temsili canlı hedefe atışında tahribat görülüyor.

    Av tufekleri icin non lethal kaucuk mermiler mevcut. Fakat otomatiklerde mekanizmayi kuracak kadar basinclari yok.Link

    Linkteki ses fişeği sizin bahsettiğinizle aynı değil sanırım, bu otomatikte çalışır gibi. 1. ve 2. ye ses fişeği, diğer fişekleri 3, 4, 5 ve 6 ya 24-28 gr 10 numara saçma konulabilir ;))


    http://www.seherav.com/?g=%C3%…gisa=urunler&uid=1559


    [Resim Engellendi: http://www.seherav.com/YuklenenResimler/Ses_Fi%C5%9Fe%C4%9Fi.jpg]

    Sevrotin kesinlikle öldürücü ancak karşınızdaki kişide silah varsa ve canınıza kastediyorsa yakın mesafede (30-40 m gibi) en etkili savunma yöntemidir.


    Bu nedenle en son çaredir diyebiliriz.

    Allah kimseyi karsilastirmasin ama 24-28 gr. 10 numara sacma bence ideali diz altina ates etmek. Dusuk gramajli trap fisegi kullanmayin bildigim kadariyla cogunda kursun sacma kullanilmiyor. Alasimli sert sacma kullanildigindan tahribat biraz daha fazla oluyor.

    Sakat birakacaksan 9 lu sevrotin, filmlerde gordugumuz kadariyla Amerikan polisi suclularla mucadelede en cok servotin kullaniyor.

    Hayır kurusıkı dahi olsa elinizde tabanca görmesi onu korkutmak icin cok zorunda kalmadıkça silah en en son durum olarak yazımda belirttim. Kurusıkıyı adama dogrulttugunuzda ucundaki kapalı oluşunu ve turuncu boyayı fark edecektir zaten. Kurusıkı ses tabancalarinin namlu ucları turuncu boya ile boyalıdir fabrikasyon olarak bu yasalarca zorunlu bir durumdur. Hırsızlar ülkemizde silah taşımazlar yakalanma korkusuyla kaçarlar. Ben guney afrikada da yaşıyorum ve oradaki hırsızlarda silah rastlanan bir durum ve orada gercek silah taşıyoruz. Rabbim herkesi korusun her türlü kötülüklerden.

    PCP gibi güçlü bir tüfeği savunma amaçlı kullanmak için satın almıyoruz zaten (En azından ben öyle düşünüyorum). Savunma amaçlı bende Sarsılmazın 12 cal otomatik var ancak zorda kalmadıkça kullanmak istemem.


    Ancak silah;
    Sahip olmak istediğiniz an olmamasından iyidir bence. Düşünsenize adam evinize girmiş çol çocuk yatıyorsunuz malınızın dışında namusunuz, canınız tehlikede ise ne yapacaksınız!! Kendi adıma konuşuyorum Allah karşılaştırmasın, kendimce karşılaşmamak içinde ne kadar önlem alabiliryorsam almaya çalışıyorum.


    Sonuçta maalesef Türkiyede kanunlar ya yetersiz yada uygulanmıyor, adam hırsızlık yapıyor şikayetçi oluyorsun senden önce karakoldan çıkıveriyor..


    Bu nedenle biz daha böyle çooook yazar, yazar, çizeriz gibime geliyor malesef..
    Saygılar..

    Kuru sıkı ses tabancası tavsiye etmem çünkü siz kurusıkıyı hırsıza doğrultunuz ve tetiğe bastınız ve ondada silah varsa ne olacak abi kusura bakma sadece seni korkutmak istedim bak bu ses tabancası mı diyeceksin!!