KOCATURK adlı kullanıcının mesajları

    Tavsiyem üzerine iki can dostum fiyat performans ürünü olan Hatsan Striker Edge sahibi oldu, malum havalarda sıcak hem denize girmek hemde atış ve mangal yapmak maksadı ile ağvaya gittik.
    Atışlarimızı 130 metreden 5 lt pet e ve 120 metreden bira şişeleri ne dürbünsüz offhand olarak gerçekleştirdik fakat Striker Edge 130 metrede 5Lt lik pet e 7-8 atışta 1 isabet sağlıyordu fakat peti delmeyerek bizi hayal kırıklığına uğrattı.
    Daha önceki zamanlarda bu mesafelerde Diana 54 çift taraflı delip geçmişti.
    Bizdeki 2 Striker ve mod 25 süper charger 5.5mm idi , daha sonra 5lt peti 120 metreye çektik ve atışlarımıza devam ettik bir 100 küsur atış yaptıktan sonra kolum yoruldu ve elime mod25 süper charger aldım ve 120 metredeki petin 2 metre üstüne nişan aldım ve ne göreyim 10 -15 atışta 2-3 isabet sağlayabiliyordum , bir havalı tabanca ile ilk defa 120 metrede hedef vurmuştum sevnçli ve gururluydum.
    O gün 4 kutu pellet bitirdik Striker ler için düşüncem değişmedi 140 tl ye alınacak en iyi tüfek lakin iyi bir tüfek değil yani klasik hatsan ; 2 günde pas yapmaya başlıyor, tüfeklerden birinin gezi puntadan attı , diğerinin namluyu kasaya bağlayan vida montaj aşamasında dış kaptırılıp yalama olmuş ve namlu baya bir gevşekti tetik desen rezalet ama ve lakin bu paraya değer !

    Yer yüzünde kuramayacağım yay sitemi yok , mancınık dahil ! Lakin pcp alıp gücü 20ft ye çeksek daha hayırlı olur kanaatindeyim ya da bilmiyorum kafam karışık , moralim bozuk falan filan...

    Stoger oldukça kalın bir tabanca , 50 kadar atış yaptim tutukluga rastlamadım isabet olarak ne iyi ne kötü zevkler ve renkler tarışılmaz lakin taşıma açısından dusunuyorsaniz fiyat performans olarak zig m14 daha taşınabilir bir tabanca estetik olarak da benim daha çok hoşuma gidiyor..

    benim de başıma co2 tabancayla suntaya atarken oldu nedeni ise kendi tespitlerime göre co2 veya kırma namlulu tabancaların güçsüz olduğundan oldu,tüfeklerle pek bir sıkıntı olmadı gamo pba bullet Impact, Gamo raptor ve Gamo rocketin bilyası hariç.bunlar tam geri gelmedi ama sağa sola sekti alaşım olduğundan.hayırlı akşamlar

    Orta güçte yada güçlu tüfeklerde pellet sekmez çünkü içine giremeyecek kadar sağlam bir yere atış yaparsanız pellet paramparça oluyor haliyle sekmiyor yahut dümdüz olur hedefin yakınına düşer...

    Kullandım pek sevmedim , namlusu çok kısa boyutuna göre ağır ve fazla tepiyor beretta 92fs alın çok daha hayırlı olur..

    Bendeki tabancada 5.5 mm lakin 4.5mm olsaydı yeryüzünde sekeceği tahta olmazdı fakat 4.5 mm asla tercih edeceğim bir çap değil. 1 çuval 4.5mm pelletler de elimde kaldı bari oğluma 4.5mm tabanca aliyimda o kullansın..

    Kullandığım bazı pelletler sekip bir yerlerimi acıttı gözlük takmakta fayda var , babamın numaralı gözlüğünü takacağım :) bazı pelletler ise tahtaya girdi elimle çekip çıkartamadım , promagnum genelde giriyor..

    • Elimde bulunan pelletler ile evde 10 metre 5 er atışlık offhand atışlar yaptım, çıkan sonuç pek tatminkar olmamasına rağmen en azından değişik pelletleri tecrube etmiş oldum.
    • KRM FİNALE POİNT 16.20gr pellet, Victory Sport PREMIUM DOME 15.43gr pellete göre daha tutarlıydı elimde JSB 18 gr yada Gamo promagnum olsaydı daha güzel sonuçlar elde edeceğime eminim..
    • [Resim Engellendi: http://i.resimyukle.xyz/IAaW.jpg][Resim Engellendi: http://i.resimyukle.xyz/1NI7.jpg]

    HW 45 in en büyük dez avantajı ters piston çalışmasından dolayı isabetleri nin aşağı çekmesidir bunuda tabancayı yarım kurarak anlayabilirsiniz tabancayı yarım kurduğunuzda 10 metrede 5 -6 cm ust vuracak :) ve üzerinde namlunun bulunduğu tabancanın kurma kapağını kurup kapattığınızda çok sıkı değil biraz oynama yapıyor buda isabeti olumsuz etkiliyor, zaten stabil bir isabete sahip değil !


    HW 45 in olumlu yanları ise ; çok sağlam, boyutuna göre güçlü , tetiği muhteşem, yakışıklı bir model.