KOCATURK adlı kullanıcının mesajları

    Diana da kullandım , hatsanda kullandım ve hatsan bundan 10 sene önceki hatsan değil. Hastanın namluları diana nın namlularından daha kötü değil .
    Kullanmadığım marka yaylı ve pcp kalmadı beni yanlış anlamayın lakin at sahibine göre kişner, atışlarım oldukça iyidir, zamanında diana 54 ile 153 metrede dürbünsüz şişe kırma, 50 metreden tek dal sigara vurma ve grupman videoları yayınlamıştım lakin hemen hemen aynı atışları edge ilede yapabiliyorum.. ama siz belki yapamazsınız bir şey diyemem.

    Evet bu işlere başlarken yani 20 sene evvel bende sizin gibi düşünüyordum..
    Her kesin fikri , görüşü, beklentisi farklıdır.
    Diana 54'ün teknolojisinden bahsedilmiş, diana 54 bir uzay mekiği değil yaylı pistonlu bir tüfek ve üzerinde sadece tepme absorbe kızaklı sistem eklenmiş bu kadar , dağ tepe değil yani..2300 -2500 tl vereceksem bir pcp alırım 54 ü 2 ye katlar 9 la çarparım...
    54 , striker edgeden iyi bir tüfek olduğu tartışmasız lakin ne kadar iyi fiyatıkadar iyimi bence değil, sizce olabilir saygı duyarım ve striker edge ile kıyaslarım nedenlerini yukarıda belirtmiş idim ve şunu söylemeliyim ki kaliteden işçilikten bahsedersek diana weihrauch HW ile kıyaslanamayacak kadar düşük kalitede bir tüfek, bunlardan bahsedecek olursak: plastik aksamları , çabuk paslanması ,söküp takılmasının hw ler kadar kolay olmaması, tetik kalitesi ve isabet oranı olarak sıralayabiliriz..


    Son olarak sunu belirtelim bu gün 1000 TL verip alacağız bir PCP en kral yaylı tüfeklerden çok daha iyi olacaktır gerek güç gerek isabet gerekse seri atış..

    Hatsan striker edge alın gücü aynı isabeti iyi , kundak kırmaz 160 TL fiyatı var diana 54 kullanıp satmış biri olarak bende bu tüfeği alacağım.. Diana 54 daha farklı katagoride olsada arada 2300 TL fark var bu 2300 TL farkı öderseniz elde edecekleriniz :+20m/s hız, sarsıntı olmaması nedeni ile soda şişenin param parça oluşunu dürbünde açık ve net izlemek+ biraz daha isabet olacaktır tüfeğinizin ağırlığıda 2kg artacak .
    Yaylı tüfekler ile kabul edilebilir isabetli menzil max 100 metredir ve striker edge bu mesafede sorun çıkarmaz..
    1000 lerce TL vereceğiniz yaylı tüfeklerin ise tek artısı isabetinin biraz daha iyi olmasıdır ! Gerek var dersenizde sizin bileceğiniz iş.

    Hiç bir zaman kurma kurma kolunu çekili bırakmayın ! Periyodik bakım derken 1 kutu pellet attıktan sonra namluyu havalı tüfek harbisi ile temizleyin... Tüfeği ambalajından açıp ilk kullanımda mutlaka namlu temziliğini yapmış olmanız lazımdı çünkü namlu içi yağlıdır ve temizlik yapmadan atış yaparsanız yiv set minimum ölçülerde zarar görmeye başlar !