aliihsanercan adlı kullanıcının mesajları

    merhaba arkadaşlar. benim de kafama takılan sorular var. bir türlü tercih yapamadım. revo ile gladyatör arasında. birçoğunuzun tercihinize ve paranıza bağlı dediğinizi duyar gibiyim. paradan yana sorun yok g;$i üstadlarım siz ne dersiniz. fikrinize ihtiyacım var. ?(

    merhaba arkadaşlar,ben tasko 6*32 tüfek dürbünü hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.bu dürbünü kullanan veya deneyimi olanlar varmı?herkese saygı ve selamlar


    ender kardeş bende tasko3-9x40 var ben gayet memnunum ama bir konu var oda senin kullanacaın tüfek.ağır tepmeli pistonlu bir tüfekte kullanacaksan işin zor hemen dağılır.dampa ayak şart.ama şu da var.astarı yüzünü geçer.dampa ayak 150 ytl dürbün veli katrancıda var 75 ytl.ben bu dürbünü crosman 2100 de kullanıyorum.çok memnunum. ışıklı, mildotlu.umarım yararlı olmuştur.

    Kadir inşallah gelirim revo ile.burada hakan bey de var.seninle tanışmış.onunla bugün atışa gideceğiz.o diana mod 54 aldı onu deneyeceğiz.ben daha sonta sana pm den ulaşırım

    sideprensi bugün bende mustafa abinin yanındaydım manavgatta.aynı tü feği gördüm inceledim ama hiç beğenmedim. namluyu çok kısa yapmışlar.tetik altın renkli falan. ama kundak baya güzel görünüyordu.senin dediğin gibi o paraya o tüfek alınmaz.

    benim 4,20 mt. üzerinde 15 beygir yamaha motor bulunan fiberim var her hafta balığa çıkarım. bundan 1.5 ay evvel her gittiğimde 4-5 kg mercan yakaldığım yere geçtiğimiz pazar dittim. sadece 2 balık yakaladım. o da biri fangri yavrusu biride hannos. daha sonra 220 mt. derin suya gittim. sadece 1 adet mandagöz mercanı tuttum. yani diyeceğim şu: balıkların av verme mevsimleri vardır.kefal de aynı.şu mevsim balıkların yumurtaya başladığı zamandır. yeme çok fazla rağbet etmezler.bu hiç yemeyecek anlamına da gelmiyor. eğer o saate denk gelirsen normal bir zamanmış gibi avınızı yapabilirsiniz. kuzenim manavgat ırmağına gidiyor bazen. normal ekmek, mantarlı kamışla okadar fazla kefal yakalıyor ki anlatamam. bide balıkların alıştıkları yem önemli.gazipaşa da orkinos çiftlikleri var.orkinosları balıkla besliyorlar. limana her zaman balık yüklü kamyonlar gelir.bu kamyonları boşaltırken, denize balık parçaları dökülüyor. kefaller de balığa alışıyor.ekmek atıyorsun dönüp bakmıyor. ama sardalya balığını sarma olarak atıyorsun.2-3 kg kefal yakalıyorsun.aynı şey manavgat ırmağı etrafındaki alabalık çiftlikleri içinde geçerli. kefali balık sarmayla yakalıyorlar. arkadaşım 5,7 kg kefal yakaladı. herkese rast gele.

    Arkadaşlar merhaba.ben de fx kervanına binip o güzel diyarlara gitmek istiyorum.ama o güzel diyarlara giderken önümü bazı olumsuzlukların kestiğini görüyorum. olumsuzluklar da fx'lerin, özellikle benim istediğim revonun ağırlığı. baktım 3,6 kg.bi de buna dürbün yaklaşık 4 kg olacak. benim daha önce kullandığım 125 gibi.ayakta atış yapmak imkansız gibi bi şeydi.ama merak ettiğim bi şey var.acaba fx mühendisleri ağırlık merkezi denen şeyi ayarlayıp güzel bi kullanım sağlamışlar mıdır? ne derdiniz?

    selamlar Ali hocam.. bu hafta sonuna kadar Antalyadayım, nasip olursa önümüzdeki hafta sonuna doğru Alanyada, görüşür, tanışırız inşallah.. 1077 modelini tercih ediş sebebim aslında malum birtakım özelliklerinden dolayı, seri atış özelliği bunların başında.. seri ve de hızlı nişan alıp 25 metre içindeki 5-10cm çapındaki farklı hedeflere atış yapabilir miyim diye düşünüyorum da, o yüzden acaba red dot aparatı bu konu da kullanan arkadaşlardan yorum almak istedim; işini görmez derseniz 3-9*32 lik bir dürbün alıp takıcaz artık.


    inşallah görüşürüz.bana pm ya da msn den ulaşabilirsiniz. belki alanya takımını da biz oluştururuz. ne dersin?

    bana kalırsa 1077 yerine 2100 tercih et.ben kullanıyorum çok memnunum. biliyorsundur 1077 co2 ile çalışan bir sisteme sahip.ek masraf.tabi bu benim düşüncelerim.ama2100 kas gücü, masrafın yok, hatta kolların kuvvetlenir.
    gelelim dürbün meselesine: 2100 ve 1077 geri tepmesiz tüfeklerdir. en kötü dürbüne bile zarar vermez. dürbünün hedefi büyütme özelliği vardır.ama red dotun böyle bir özelliği yoktur. red dot hareketli hedefler için çok kullanılan bir alettir. mesela 40 metre uzaklıktaki bir hedef için atış yapacaksın. dürbün bu uzaklığı doğal olarak yakınlaştırarak hedefi daha iyi görmeni sağlayacak. ama red dot gözünle o uzaklıktan nasıl görüyorsan sana öyle gösterecektir.
    umarım yararlı olmuştur.

    ben H&N finale match ve yanılmıyorsam crosman match saçma aldım. arsındaki fark bariz bir şekilde ortadaydı. yani kalite.atışlarda baktım crosman bir alta bir üste gidiyor.kafası esince de ortadan vuruyor. ama H&N öyle değil istikrarlı yeter ki atış esnasında tüfeği titretme.

    legolas bana sorduysan ben oring takmadım.takmaya çalıştım ama cesaret edemedim.çünkü milin üzerinde inceltme yapmak lazım.oringi taktım ama kızağın üzerinde rahat yürümedi hareketi zorlaştırdı.o yüzden uğraşmadım.ama hava kaçağı az da olda oluyor. tüfeği kurup atış yapınca pellet koyduğumuz kapak basınçtan dolayı birazcık (2-3 mm) geri kayıyor. tüfeği söktükten sonra namluyu elime aldım.namlu içersine pellet yüklediğimiz mili soktum.namlu ucundan üfledim.hava kaçırdığını gördüm. sonra oringli olarak denedim hiç bir şekilde kaçırmadığını gördüm. ama ben yaptım mı? hayır yapamadım.elimden gelmedi.

    namluyu gövdeye bağlayan kısım alyan cıvatalı heralde 3,12 alyan anahtarı ile sökülüyor.namuluyu çıkarıp sıvı conta yapman gerekiyor.2.resminde görülen delik havanın sıkışıp namluya transfer edildiği bölüm. havanın çok kaçmasını engellemek için namluya bağlı olan parçanın üzerinde çapak varsa o çapakları zımpara ile temizle.sonra oraya sıvı conta uygula.biraz bekle.conta kurusun.ondan sonra montaja başla. kolay gelsin.


    modifiyeden sonra ben aynı finale match saçmalarını kullandım hiç değişmedi.aynı performans devam etti.tüfeği topladıktan sonra sen de bi dene belki senin tüfek de promagnumda daha iyi sonuç verir.

    ya engin ben de hocamın yardımıyla tüfeği modifiye ettim.gücünde az da olsa fark etti ama senin dediğin gibi 6 pompayla 40 metrelerden imkansız. benim tüfek senin dediğini yapamıyor.ancak 10 metreden falan daha yeni atılmış 18 lt.lik yağ tenekesini tek taraflı deliyor.ama inanın bana fazlasıyla yetiyor. 80ytl'ye daha ne olsun. bence fakir pcp si
    bide engin promagnum pellet iyi sonuç verdi demek bende bugün alıp deneyeceğim.çünkü pelletlerin farklı özelliklerini herkes bilir.

    2100 ler biliyorsunuz sıkışan havayla çalışır.işte çekiç dediğmiz şey havayı sıkıştırdığımız hava haznesinin sibobuna vurup havanın namluya boşalmasını sağlayan çekice benzeyen bir demir parçadır. bu parçanın arkasında bir yay vardır bu yay çekicin siboba hızlı vurmasını ve havanın çok hızlı bir şekilde boşalmasını sağlar.bu yay biraz daha güçlenirse çekicin siboba vurma ve havanın boşalma zamanı kısalır. Avcı hocanın gönderdiği resimlerden 7. resimde akasında yay ve siyah bir parça olan şey çekiç ve yayıdır.
    Acizane bu kadar biliyorum.