bulenth adlı kullanıcının mesajları

    Malesef ben gelemiyorum. Yarın seyahat var 1 haftalığına. Oysa ki bu hafta kırılmış kundağı yenisiyle değiştirilip ve hava kaçırma sorunum çözülüp tüfeğim geldi, yeni aldığım 10 lt lik scuba tüpüm geldi, korkunç hevesliydim.


    Sağlık olsun, size iyi atışlar. Selamlar.

    Malesef soru soran filan olmadi hic, keske sorsaydi da "bizde yasak" diye almasaydi. En azindan tufegim kirilmamis olacakti.


    Havali naylon ile once tufegi sikica sardim, sonra o halde tufek kilifina koyup bir de kilifi kac kat havali naylonla sardim. Ama her kosulda paketten tufek oldugu sekil olarak belliydi.


    Hatsan gonderdi fototgrafini ama fotograf su almanca siteden malesef yuklenemiyor.


    Bence bundan sonra pesinen belirtmek ve zabit tutturmak lazim ki olasi hasar durumunda magdur olunmasin. Zaten yasak diye isin icinden siyriliveriyor firmalar.

    Arkadaslar,


    Dun hava kacirma sorunu yuzunden gecen hafta aldigim "Evanix Blizzard S-10" marka tufegimi yurticinde bayagi bilinen bir kargo firmasi ile (isim vermek istemiyorum) Izmirdeki Hatsan firmasina gonderdim ve bugun Hatsandaki arkadaslardan "Tufeginizin kundagi kirik miydi?" seklinde bir telefon geldi.


    Kargo esnasinda tufegimin kundagi resimde goruldugu uzere ortasindan kirilmis. Hemen kargo firmasini aradim, aldigim yanit cok enteresandi " Kargo firmalari tarafindan (havali tufek filan olmasi onemli degil) her nev'i silah tasinmasi kesinlikle yasakmis, o yuzden hicbir sey yapilamazmis. Tutanak tutmak dahi mumkun degilmis"


    Tabi ben olayi buyutunce kargo firmasi istisnai olarak (?!?) zarari tazmin etmeyi kabullendi. Hatsan daki arkadaslar da sagolsunlar bu esnada her konuda buyuk destek verdiler.


    Kargo esnasinda insanlik hali, olabilir, kirilabilir, adamin tadi kacsa da ona sozum yok.


    Kafama takilan su; eger gercekten kargo firmalarinin bizim bu havali tufekleri tasimalari kanunen yasaksa hepimiz risk altindayiz. Cunku benim tahminim cogumuz tufek alirken, ya da satarken vs. tufeklerimizi bir sekilde kargo firmalari ile gonderiyoruz.


    Bu durumda benim basima geldigi gibi bir zarar soz konusu oldugunda " E silah tasimak zaten yasak, hic birsey yapamayiz. Biz de size guvendik sormadik meger tasidigimiz silahmis, sizin yuzunuzden silah tasidigimiz icin zaten suclu duruma dusmus olduk vs." yaklasimi ile karsilasacaksak isimiz is. Ne yapmali? Haklilar mi?


    Bu konuyu sizinle paylasmak istedim.


    "Bu arada buyuk bir hevesle aldigim tufegimin basina gelmeyen kalmadi hava kacirdi, kundagi kirildi ;confused; insallah bu kadarla kalir... u½%; "

    Erdem bey Malesef duzelmedi. Dun bayagi umutlanmistim ses kesildi gibi diye ama dun 170 bar da denemek icin biraktigim basinc sabah 100 bar a dusmus.


    Her kosulda gondermeyi dusunuyorum Hatsan a. Insallah Bahtiyar Bey ler uygun bir sekilde cozerler bu sorunu.


    ;(

    Tesekkur ederim. Hava kacirma doluyken kurma kolunu cektigimde sarjor yatagindan oldukca sesli sekilde, kurma kolunu ittigim zaman da namlu agzindan yavas bir sekilde oluyor. Yarin sabah atisa gelip bir gostermek isterim ustadlara eger kimse olacaksa . Ama hevesim cok kacti malesef t

    Hayirli olsun. Ben de bu hafta bir S10 aldim ama malesef benimki surekli hava kaciriyor. Satici ile gorustum, Hatsana gonderecegim. Umarim cozulur tum hevesim kursagimda kaldi :((

    Ben sabah sizlere yetisemedim. Ogleden sonra 13:30 - 16:30 arasi paintsignin orada tek basima bayagi bir atis yaptim.


    Bu hafta Evanix Blizzard S10 um geliyor insallah. Hatsanla vedalasayim istedim. :)

    Merhaba


    Mersin deki toptanci ile gorustum. Dun galiba gumruk islemlerini tamamliyorlarmis. Bu haftasonu ya da onumuzdeki hafta icinde satisa gececekler diye bilgi verdi.


    Evanixlerde forumdaki eski yorumlarda gordugum sorunlarin yeni modelde iyilestirilmis oldugunu umut ediyorum. [*]2-stage trigger adjusts for length of pull and position (3 positions)


    gibi...

    Arkadaslar bu aralar elimdeki Hatsan At-44 -10 u elden cikarip yeni gelecek olan "Evanix Blizzard S-10 .22cal. " modelini dusunuyorum.


    Evanix hakkinda bildigim gayet guclu bir tufek ama tetigi sert. Daha once bir arkadasimin tufegiyle atmistim ve guzel bir grupman yakalamistim 50 metreden.


    Ruzgarsiz hava 5 atis 50 kurusluk bir cap icinde :)


    Bu tufek hakkindaki gorus ve onerilerinizi alabilir miyim lutfen. Bir de bu Evanix in hunting master ve Blizzard olarak iki modeli var. Acaba hunting master nasil bir tufek?



    [list]
    [*]Evanix Blizzard S10
    [*]10-shot circular clip
    [*]Precharged pneumatic
    [*]Sidelever (very easy to cock!)
    [*]Shrouded barrel seriously reduces the report
    [*]Deep, rich blueing
    [*]Magnificent sepatia (Indonesian walnut) Monte Carlo stock
    [*]Right-hand stock with raised cheekpiece
    [*]Adjustable buttpad (up or down)
    [*]Checkered pistol grip and forearm
    [*]Built-in air pressure gauge (manometer)
    [*]2-stage trigger adjusts for length of pull and position (3 positions)
    [*]320cc air reservoir
    [*]200 bar (2,900 psi) fill pressure
    [*]Quick-disconnect fill system