Hatsan hercules adlı kullanıcının mesajları

    Gamo dynaMax Multishot .22 cal satın aldım. Tüfek ile ilgili henüz detaylı bilgiye sahip değilim. Bundan önce Hatsan Galatian 4 almıştım. Yaşadığım sorunlara yönelik uzun uzadıya bir şeyler yazmıyorum ancak iki tüfeği de kıyaslama imkanına sahip oldum. Bu tüfeği ya da Galatian 4 ü düşünen arkadaşlara özelden ulaşırlarsa elimden gelen desteği verebilirim.

    Eyvallah hocam teşekkür ederim. Evet o videoyu izledim. Başka bir kaynakta bu tüfeği kullanan bir arkadaş inceleme hazırlamış. Bu tüfek degisik bir mekanizma ile çalışıyor. Sorun benim bunu bilmeden almam ve bana farklı anlatılması. Bilmeyenlere kısaca anlatayım belki faydası olur. Sarjor mandalini açıp sarjoru takıyor mandali kapatiyoruz. Sonra arkada bulunan pelet sürücüyü kuruyoruz. En son da namlunun altında bulunan pompa ile kuruyoruz. 3 aşamalı bir atış sistemi varmış.

    Benim bugün aldığım gamo dynamax modelinin üstünde made in Birmingham yazıyor. Forumda bu modeli kullanan bir arkadaş olup olmadığını merak ediyorum zira tüfeği bugün aldım ama nasıl dolum yapacağımı tam çözemedim. Basınç göstergesi yok. Bir de sarjor son pelet takildiktan sonra mı tüfeğe takılıyor yoksa önce yaya basarak en başa mı alıyoruz. Bunu soruyorum zira ilk atıştan sonra ikinci atışı yapmıyor.

    Kennedy suikastinde koruma aracında elinde muhtemelen 5.56 mm lik Ar15 serisi tüfek taşıyan bir koruma görülüyor. Komplo teorileri bu kişiyi işaret ediyor. Oswald 6.35 ile 7 atış yapamaz hem de o tüfekle.

    Bir hafta kadar önce Hatsan Galatian ıv model bir pcp tüfek ve hatsan marka el pompası aldım. Bu pompa ile dolum yaparken ibre 100 Bara geldiğinde pompalamaya devam ettiğim halde dolum yapmıyor. Bunun nedeni konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

    Benim kullanıcı adıma ilham veren bu modeli almayı planlıyordum. Şans eseri ikinci el ilanına denk geldim. İlanda verilen numarayı aradığımda Hatsan hercules Hakkında birinci elden kullanan birinden sorularıma cevap aldım. Tabi ki her insan kendi deneyimlerine göre yorumluyor ama ben ikna oldum. Bugün Hatsan galatian 4 aldım. 4 kilo olan tüfek bipod ,lazer,flashlight, dürbün eklenince daha da ağır oldu. Bu nedenle 6 kilo bir tüfek almadığıma ziyadesiyle memnun oldum. Her ne kadar bipod ile destekli atış denemeleri yapsam da ayakta desteksiz bir pozisyonda mekanik nişangah takımı ile 6 kiloluk bir tüfek beni zorlarmış bugün bunu anladım.

    Ben belli bir kalibre ve belli bir tüfek üzerine fikir danışmak üzere konuya girizgah olsun diye yazmıştım çok bilgili arkadaşım. Forumda Hatsan galatian 4 kullanan varsa Hatsan pompa ile dolum konusunda sormak istediğim bir iki konu vardı.