Groove adlı kullanıcının mesajları

    eheh estağfurullah ben de yeni uyanıp farkında olmadan biraz suratsız bir yorum yazmışım kusura bakmayın :P mod 95ler diğer hatsan modellerine göre "nispeten" daha yumuşak huylu. Yeni nesillerini kullanma fırsatım olmadı henüz (quattro trigger vs.).
    Dampaya ek olarak, conta, oring vb. darbeyi absorbe edecek herhangi bir şey uygulamadım. Belki tüfeğin korunmasıyla alakalıdır. Optik ürünler gayet kırılgan malzemelerden üretildiği için saklama ya da taşıma koşullarında herhangi bir darbeye maruz kaldığında optikte oluşacak mikro hasarlar ileride tüfeğin tepmesiyle açığa çıkabilir belki. İşbu teori tamamen kafamdan uydurulmuş olup hiçbir dayanağı yoktur bu arada :) Mantıken 40 objektifli bir HAWKE dürbün dampaya rağmen dağılabiliyorsa tasKo'nun paramparça olması gerekir. Bilemedim 8|

    Yatagun'ın ilk serisi dampam var. Mustafa Serdar abimden almıştım kaç sene önce. Kaç bin pellet kullandım bilmiyorum. En ufak ayar bozukluğu, kırılma, çatlama yok. Dampanın mantığı bu değil mi zaten?

    Selamlar!


    Uzun zamandır ara verdiğim hobiye dönüş yapmak istiyorum. Forum ilk kurulduğu günden beri aranızdayım ama sadece birkaç kişiyle yüz yüze tanışabilme fırsatım oldu. Üniversite sebebiyle 3 senedir İstanbul'dayım. Memleketten İstanbul'a son gelişimde tüfeğimi de sırtlayıp geldim :P İstanbul'daki filinta abilerimle tanışmak istiyorum. ^^

    canınız çekmesin 8o 8o bu gün hem tanışma hem atışma hemede bol saçmalı buluşma yaptık... sayı olarak 10 kişiydik buluşma ve zamanı tabiki kime soracağız robinhood serkan abi duy sesimizi


    2 sene boyunca buluşma yapacak birilerini aradım bulamadım İstanbul'a geliyorum siz buluşma yapıyosunuz ;( 19-24 Nisan arası Kütahya'dayım. serkan abi'nin dükkana baskın düzenliycem. Gerçi hatırlamaz beni 8o

    Vectranın cdx leri 2.5 diye biliyorum.2,0 155 beygir olanlar cd ler diye biliyorum.Eski kasa vectramız var.ve vectranın makyajlı kasasında 2.5 motor ve cdx yok.uzay kasa diye geçen vectra b nin makyajlı kasası 2000 den sonra üretilenler.tamponlar falan daha toplu. ve 1996dan sanırım 2000 e kadar üretilen kasasında var cdx.
    yol tutuşu olarak ta pek tutulmuyor.ve geri satmak istediğinizde tutulmayan bir kasa sıkıntı yaşarsınız.ve arıza olayı çok oluyo deniliyor


    cdx'lerin makyajlı kasalarında (b kasa) 2001'e kadar 2.0 olması lazım. 125 beygir civarında. Bu makyajlı kasa uzay kasa olayı bazı yerlerde değişiklik gösterebiliyor. Benim bildiğim bu kasalar makyajlı diye geçiyor. Bazıları c kasalara makyajlı diyor :) Yol tutuşunda sıkıntı yok bizzat denedim. 1500 kilo civarında uzun ve oturaklı bir araç. Hızlandıkça lastikler açılarak şasi yere daha da yaklaşıyor ve altına rüzgar almasını engelliyor. Tutulma konusunda ise daha ucuz bir 2.0 vectra'dan daha zor satılması tabiki normal. 2500lerden daha çabuk satılır ama. Kuzenimin motor tamir servisi var yazları ona yardım ediyorum. Gördüğüm kadarıyla arıza olayı çok sık olmuyor. Parçalar gayet sağlam sonuçta alman yapımı. Ama parçası biraz pahalı. Ama dizel bir araçla kıyaslandığında öyle çok aşırı farklı olacağını sanmıyorum. Fiat marea'nın ön kapı fitillerini sorduğumuzda 300 tl gibi cevap almıştık :)


    http://www.sahibinden.com/opel-vectra-2.0-cdx

    Bana kalırsa dizel yerine iyi bi marka (brc gibi) sıralı sistem lpgli, az kilometrede, tercihen beyaz ya da gri renkli ( satma kolaylığı açısından) 99-2000-2001 model opel vectra 2.0 CDX alırsanız araba binmenin keyfini yaşarsınız. Piyasada makyajlı kasa vectra diye geçer. 16 valve oldukları için çok seriler ve kasa-motor oranı dengeli olduğundan sanılanın aksine piyasadaki çoğu benzinli araçtan daha az yakarlar. Bence verilen parayı sonuna kadar hakediyorlar. Bir çok insan büyük motor çok yakar mantığıyla hareket ediyor ama aldığımız her arabanın yakıtını test etme gibi garip bi huyum var. Şehir içinde kilometrede 28-33 kuruş gibi bir yakıtı var. Ayrıca dizel gibi sakat motoru da yok :)

    Bi de robinhood serkan abi var. Geçenlerde bi buluşma yaptılar ama kim geldi kaç kişiydiler bilmiyorum. Benim özendirmelerim sonucunda havalı tüfek/tabanca almış olan 1-2 kişi var ama onlar hastalığı tam olarak kapamadılar :) Aslında kütahyada atış yapılabilecek düzgün alan yok çok fazla. Dağ tepe hep piknikçilerle dolu. Ben nafi güral fen lisesinin yukarısındaki gençlik spor il müdürlüğünün poligonuna gidiyorum genelde. sorumlu kişi babamın yakın arkadaşı olduğu için istediğim zaman girip çıkabiliyorum ;tacli# Bir de radar tarafları var daha yakın.

    Kütahya'da çok fazla havalı silah kullanıcısı yok. Bi ara dunwolf cihan abiyle atış yapıyoduk okulu bitti memleketine döndü. Ben de tatillerde oradayım. Müsait bi zamanda buluşabiliriz :)

    Ecdadından utanan, kültüründen bihaber, batılılaşmayı(!) marifet sanan, özenti, ne olduğu belli olmayan, dengesiz bir nesil yetişiyor. Ernesto Che Guevara'nın ağzından çıkmış olan her kelimeyi ezberleyip, tabiri caizse poposunu kurtaran Kuva'yi Milliye, Mustafa Kemal, Kazım Karabekir, Kara Fatma, Kubilay vs. hakkında hiç bi şey bilmiyor bunlar. İşin garip yanı merak edip araştırmıyor da. Abimin de dediği gibi "Ecdad tarih yazmış evlat okumaktan aciz." Orjinal 10. yıl nutkunda bir bölüm var. Her okuduğumda boğazıma bir şey düğümleniyor. "...Bu söylediklerim hakikat olduğu gün, senden ve bütün medeni beşeriyetten dileğim şudur: Beni hatırlayınız!"

    Eski filmler candır. Psycho mesela. Ya da Dr. strangelove. Film komple göndermelerle dolu. Filmin sonunda insan şöyle bi durup düşünüyor. "Noluyo yaa?"

    Metallica, pantera, amon amath, rammstein, iron maiden, mega death, judas priest, 3 doors down gibi bi çok rock - heavy metal grubunu severek dinliyorum ancak Lemmy çok ayrı bi yerde benim için :) Bi kaç müzik türü hariç neredeyse bütün türleri dinlerim o anki ruh halime göre. Ama motörhead enteresan bi şekilde her duyguya uyum sağlayabiliyor 8o