ravenksk tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Öncelikle Ftbrturk takımını gayretlerinden ötürü tebrik ederim, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarına eminim.

Diğer konularda, birçok kişinin rahatsızlığını gerek forumda, gerekse yüzyüze konuşmalarımda gördüm. Burada birçok insanın rahatsız olup dile getiremediği konuları dile getiren arkadaşlarımız da var. Bunlara katılabiliriz veya katılmayabiliriz, medeni insanlar gibi tartışabileceğimize inanıyorum.

Şahsım adına en çok üzüldüğüm konulardan biri, takımımı Soma faciası üzerinden organizasyonu baltalamaya çalıştığımız yönünde suçlanmamızdır. Biz kimseye gelmeyin demedik, ertelenmesi üzerine oylansın dedik. Kim olaya nasıl bakmak istiyorsa öyle yorum yaptı, saygı duyduk yorum yapmadık. Ama kimin haddinedir ki Somadaki insanların felaketi üzerinden insanları zan altında bırakmak.

Bir başka konu, onu söylemeyin, bunu söylemeyin, kendi işinize bakın diyen beylere. En amiyane tabir ile nereye ne yorum yapacağımızı, nerede ne konuşacağımızı size mi soracağız? Burada herkes hobisini daha iyi icraa etmek adına konuşuyor, paylaşıyor. Kimi arkadaşlar hobiye yeni başlıyordur, tüfek tavsiyesi ister, kimisi yarışmada haksızlık görmüştür onu düzeltmek adına fikrini yazar.

Ben de Ftbrturk'ün federasyon gibi davranmasından rahatsız olanlardan biriyim. Zamanında arkadaşlar temsilciler olsun, ortak karar alınsın demişlerdir, o zaman kimse ortaya çıkmamış, Başar bey insiyatifi eline almış olabilir, ellerine sağlık, çok da iyi yapmıştır. Ama artık zaman geçmiş, durumlar değişmiş birçok takım organizasyonunu oturtmuştur ve değişimin zamanı gelmiştir.

Son olarak; Yarışmadan çekilmiş olsak da arkadaşlarımı görmek için karagöle geldim, organizasyonu düzenleyen arkadaşların ellerine sağlık. Yazdıklarımı ne olur kötü niyetli algılamasınlar, sadece rahatsızlıklarımı paylaşıyorum.

Konuyu açan arkadasın ne yapmaya calıştıgını bir turlu anlamış degilim. Ne bu şimdi.Reklam falanmı nedir yani
    Açıklama bekleniyor

Öncelikle pek reklama benzemediğini söyleyebilirim. İkincisi sizin üslubunuz pek hoş değil. Siz forumun yargı organı mısınız? Size ne sebeple açıklama yapılsın. Olumsuz bir durum hissediyorsanız "report" edersiniz forum moderatörleri ilgilenir. Polemik yaratıp konuları kirletmenin bir anlamı yok.

Konuya dönersek; Pelletler oldukça iyi gözüküyor, umarım göründükleri kadar iyi vuruyorlardır.

Şimdi hapı tam yuttuk işte, şimdi o tüfekte tetik ayarı yapılır, yayıyla felan oynanır, sonra Sinan la 100 metreden ip kesmece oynanır, biz de hw100 le seyrederiz arkadaşları,
    başımızda bir ip kesici vardı şimdi iki oldu,
    Yakında envanteri satışa çıkaracağız anlaşılan...

Abi sen Zorakiyle sincap'ı devirmedin mi? Yakında ipi de kesersin, hiç millete bulaşma bence :)

Gerçekten mükemmel bir gündü.tum takım arkadaşlarımla birlikte paylaşım dolu bir gün geçirdim. Herşey bir yana aramızdaki dostluk bambaşka! Herkez birbiriyle n çok şey paylaştı.her açıdan verimli bir gün oldu herkez için. Cem Kürkçü kardeşim en yakın zamanda senide aramızda görelim lütfen
    Herkeze sevgiler saygilar. Bu arada takımda herkezin bir hw97k si oldu galiba :)

Herkesin bir yaylısı oldu ama bazıları İngiliz sever :)

Gönlüne göre bir tüfek bulduğuna çok sevindim Fatih'ciğim...
    Çok güzel bir seçim yaptın :) Güzel günlerde isabetli ve en önemlisi güvenli atışlar kardeşim...

Ozan çok teşekkür ederim, iyi günlerde hepberaber gideriz atışlara umarım.

Hayırlı olsun yeni tüfeğiniz. Sevenlerin sevdiklerine kavuşması çok güzeldir bizim hobide. Paylaşımları bekliyoruz, kısmet olursa görmek de isteriz sizi ve tüfenginizi.

Teşekkür ederim, ben de birgün atış organizasyonlarınıza katılmak isterim. Lütfen bana da haber verin.

Öncelikle yeni gözdemi söyleyeyim; Air Arms TX200 hunting carbine .177
    Tüm beklentilerimi kaşılayan, elime her aldığıma beni mutlu eden bir tüfek. Peki neydi bu beklentilerim, neleri aradım neleri buldum kısaca anlatayım.
    Tahribat benim için birinci planda olmadı hiçbir zaman ancak, isabet olmazsa olmaz bir kriterdi. Optimum atış yaptığım mesafe 50 metre civarıydı. Tx200 50 metre civarı atışlarımda inanılmaz bir isabete sahip. Grupmanlarımı yakında paylaşacağım, sözle ifade etmek gerekirse pellet çapında grupmanları var, atıcı faktörünü çıkardığınızda. Atıcı faktörünü çıkardığınızda diyorum çünkü, averajın altında bir atıcıyım, tüfeğe haksızlık olmasın. Önden yastık destekli 50 metrede, 10 kuruş çapında grupmanlar yapabiliyorum, tepme oldukça az. Tepme az göreceli bir kavram tabii ki, dampasız kullanılamaz, dürbün durmaz çok açık.
    Tetik hissiyatı oldukça güzel, aticisina yardimci oluyor. Ben ceviz kundak kullanıyorum, elde yarattığı his çok güzel, sentetik tüfeklerden pek hoşlanmıyorum, zevk meselesi. Metalin sonlandırmasındaki işçilik mükemmel, resmen alev alev yanıyor.
    Alttan kurma oldukça kolay, ben tek tek pellet yüklemeyi seviyorum, konsantre olabildiğimi hissediyorum. Yaylılardaki o garip twang sesinden eser yok. Kutudan çıktığı haliyle alabileceğiniz en iyi yaylı diyorlardı yabancı forumlarda. Haksızlık etmek istemem tüm yaylıları kullanmadım ama kutudan çıktığı gibi en iyi olan yaylılardan biri.
    Yukarıda saydıklarımın bazılarını giriş sınıfı pcp'lerde bulabilirsiniz ama bunları bulamazsınız;
    -pompa, scuba bağımlılığı yok, at sırtına, koy bagaja git atışa
    -regulatör uygulamadan her atışta bu kadar stabil tüfek bulamazsınız
    -1 atışta da, 10000 atışta da point of impact değişmiyor
    -metal ve ağaç işçiliği o kadar iyi ki elinizde sanat eseri tuttuğunuzu hissettiriyor.

Bir kaç pcp denedim ama mutluluğu yaylıda buldum. Beklentilerim ve karşılaştıklarım bu şekildeydi, artık tüfeğim bu diyebiliyorum. Darısı başınıza. Saygılar, sevgiler.

Kanunlar dahilinde av yaparsınız veya yapmazsınız kimseyi alakadar etmez. Türkiye Cumhuriyetinde havalı tüfek ile av yapılması yasaktır. Yasak olan birşeyi hangi mantıkla açıklamaya çalışsak da yasak nettir. Bu konuyu havalı tüfek forumunda paylaşmak abesle işgal eder. Ateşli silah ile avlanırsanız, ki ben de avcılık yapıyorum, forumumuzda onun da yeri ayrıdır. Kendinize göre haklı veya haksız kanunsuz birşeyi savunmanız veya karşılığında kabul görmeyi beklemek yanlıştır.

Diana 470 veya mod54 modellerine bakın, avdoğa getiriyor ülkemize, telefonla birkaç görüşmem oldu, iyi esnafa benziyorlar.
    Ben 4.5 tx200 kullanıyorum, 4.5 için iyi, 5.5 olanı kullanmadım yorum yapamayacağım. Kutudan çıktığı gibi kullanacaksanız en iyi yaylı deniliyor yabancı forumlarda. Hw97/77 ise en iyi modifiye olan tüfekler. İmkanınız var ise elinize alın kullanın, görün içinize sineni alın. Saygılar.