alitekin tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Resimdeki o-ring namlu azında bulunan o-ring. Hava kaçağını çnlemek maksatlı ve naluya pellet sürüldüğünde pelletin geri gelmemesi için konulmuş bir o-ring. Yapacağınız işlem çok basit.

Namlunun göndeye girdiği üst kısımda 2 adet steskur var onları nazikçe gevşetip söktükten sonra namluyu yerinden çıkartın daha sonra tığ gibi ince uçlu birşeyle namlu azının iç kısmında bulunan yuvaya oringi yerleştirin. Eğer o-ring zarar görmüşse yenisiyle değiştirmeniz gerekecek. Unutmadan o-ringi takmadan silikon gres ile yağlamayı unutmayın silikon gres yoksa benim gibi vazelinde kullanilisiniz. O-ringin ömrünü uzatır daha rahat çalışmasını sağlar. Sana kolay gelsin.... ^^

Elbette zevk renk tartışması yapmıyorum. Daystate ler de bu paralara değmez aslında bakmayın aldık bi kere. Benim anlatmak istediğim Edgun bu para etmez yada eder de değil. Benim anlatmak istediğim o rakamlara satılsa satılsa 3-5 tane satılır o da bu işi ticaret olarak yapacak kişiyi kurtarmaz. Kişisel ithalat dan korkmamak gerekiyor, inanın herhangi bir satıcıdan almaktan çok daha uygun bir fiyata mal olacaktır. Saygılar

Aynı şeyleri düşünüyoruz Mehmet abim. SAYGILAR... :thumbup:

5000 TL Daystate için verilebliyorsa Edgun içinde verilebilir sonuçta zevkler ve renkler tartışılmaz. Tabi ki Türkiye de kaç tane satılacağı önemli olan. Kimse 3 - 5 tüfek için onca zahmete katlanmaz. Hayal kurulmadan murada erilmiyor. 2 sene önce Daystate lerin adı bile geçmiyordu forumlarda fakat şuan bir çok kullanıcısı var. Elbet bizde hayal kurup Edgun ların gelmesini umut edicez yada Metehan kardeşim gibi kendi imkanlarımızla piyasadaki PCP leri Bullpup yapıcaz. Hobinin güzelliği burda :thumbup:

atışa gittik 6 gibi engin abiyle.
    tüfeğim fıstık gibi olmuş maşşallah
    gamo prohunterla bile 50-60-70 metreden teneke kola kutusu sigara kutusu cam şişeleri çatır çatır vurdum. çok zevkliydi.
    eline koluna tekrar tekrar sağlık ali abicim.

Güle güle kullan Metehan kardeşim. Atışa gittiğimiz gün rüzgar çok etkiliyordu atışları rüzgarsız havada çok daha verim alacağını umuyorum. :thumbup:

Metehan iyi dilaklarin için çok teşekürler kardeşim inşallah ilerleyen günlerde daha kalabalık bir ekiple bekliyorum. Kemal hocamla birlikte Bursa yada gelicez Allah nasip ederse oradaki arkadaşlarlada tanışmak isterim.

Raider ın maşallah çok güzel oldu + - 5 fps lerde sonuçlar çıktı ben bile şaşırdım doğrusu. Atışlarda rüzgar işimizi zorlaştırdı biraz ama sonuçta 56 adet soda şişesi telef olmaktan kurtulamadı.

İlerleyen zamanlarda daha güzel etkinlikler için buluşmak dileğiyle... :thumbup:

Raider da pırtlamaya çözüm olarak çekiç yayının sertliğini steskur vidadan arttırıp çekiç ile bolt konun takılı olduğu yuva arasına 400 - 600 gr arasında 1 cm lik yay koydum çekiç sekmesini en aza indirgemiştim dolayısıyla pırtlamada hissedilir derece azalıyor.

51 namlu Kral çelik kasa kullanıyorum. Fişek yatağı etli olduğu için DX den aldığım dürbün ayağını taktım çok sağlam oldu. Tüfeği açıp katladığınız zaman taşımak için bayağı küçülüyor.

Paranı o tüfeğe verip hiç ziyan etme. Bulabilirsen temiz 2. el bir safir al istediğin gibi modifiye et. Nakit safire yetmezse .410 ga yani 36 lık bir tek kırma al çelik kasa onun üzerine dürbün rayı montajı yapabilirsen o da işini görebilir. 9mm pipet tüfek kullandım hiçbir işe yaramıyor.

Evanix in Bullpup üretmesi güzel fakat tasarım hiç olmamış diyebilirm. Taktik görünümlü silaha ahşap kundak ve yarı ve tam otomatik kullanım sadece eğlence amaçlı kullanılabilir. Bullpup PCP de Edgun dan başkasını tanımam. :thumbup:

Bu beğenmediğimiz yabancılar olmasa biz hala mızrak,kılıç ve sapanla yola devam ediyor olabilirdik,yine bunada şükür.Hiç olmazsa üretimine izin verdikleri G3 lerle işimizi iyi kötü görebiliyoruz.Yok arkadaş mekanik zeka olmayınca zorlamayla olmuyor.Allah vermemiş neylesin Mahmut hesabı...Diye sesli düşünüyorum.Şimdi asıl soru; yapamıyormuyuz yoksa yapmıyormuyuz?

Ülkemizde çok değerli ve savunma sanayinde müthiş buluşlara imza atmış mühendislerimizi birileri yada bazı karanlık güçler intihar süsü vererek ortandan kaldırdıkça avrupalının eline daha çok bakarız. Bir avuç İsrail den HERON alacaz diye daha çok minnet ederiz. Devlet mühendislerimize bilim adamlarımıza sahip çıkmadıkça koruma altına almadıkça avrupalıdan kopyala yapıştır böyle devam eder.

Elektronik tetik selenoid valfler v.s çok teferruatlı işler sizi daha işin başında bu projeden soğutabilir. Dediğiniz gibi kolay bir iş değil naçizane fikrim videolardaki EDGUN Matadorun bir kopyasını regülatörlü olarak üretmeniz ve yurtdışından siparişle 60cm bir LW namlu ile mükemmel bir pcp elde edebileceğiniz kanısındayım. Hiç olmazsa elektronik işine girmeden işin içinden çıkabilirsiniz. :thumbup: