alitekin adlı kullanıcının mesajları

    Uzun zamandır üzerinde uğraştığım Bullpup kundağı bi nispet tamamladım. Aslında tam olarak bitirdikten sonra fotoğraflayıp yayınlamak istedim fakat dayanamadım bir an önce yayınlayıp yorumlarınızı öğrenmek istedim. Eksik olarak ince zıpmpara boya cila işlemi, ayarlı tetik ve dürbün için namlu üzerine montaj ayağı kaldı. Boya için nasıl bişey önerirseniz. Dolgu vernik yapmak istemiyorum çok parlak duruyor onun için eskitme nasıl olur?(Kullanılan ağaç Ceviz) Diğer görüş ve önerilerinizi yorumları bekliyorum. Saygılar...


    İşte Fotoğraflar;


    [Resim Engellendi: http://img696.imageshack.us/img696/9075/dscn2822r.th.jpg]
    [Resim Engellendi: http://img593.imageshack.us/img593/1796/dscn2823.th.jpg]
    [Resim Engellendi: http://img408.imageshack.us/img408/8836/dscn2824.th.jpg]
    [Resim Engellendi: http://img842.imageshack.us/img842/4237/dscn2825q.th.jpg]
    [Resim Engellendi: http://img233.imageshack.us/img233/3104/dscn2826y.th.jpg]
    [Resim Engellendi: http://img811.imageshack.us/img811/9369/dscn2830s.th.jpg]

    benim AT44 LW hiç sevmemişti bu pelleti fakat bunun 13.43 grain olan pelletle Raider LW tam bir ikili oldu 25 mt tek deliğe yakın grupman çıkartıyor. Crosman Premier tavsiye ederim o da herkez için tavsiye edilen bir pellet grupmanıda iyi LW namluda kullanacaksanız kesinlikle yumuşak pellet tavsiye ederim. Ayrıca Hatan torpedo da çok güzel fakat JSB ye göre biraz ağır.

    Arkadaşlar önerileriz için çok teşekkür ederim. İnternet bağlantısındaki sorundan dolayı bir süredir giremiyorum. Sorularınazı tek tek yanıtlamak isterdim fakat şuan arkadaşımın bilgisarından girdiğim için hepsine yanıt veremiyorum.


    Yaptığım çalışma biraz hızlı olduğu için elde olan parçalardan yaptım. bullbarral kısmını daha kalın yapma fikri ve uç kısma susturucu yapmak benim de aklıma geldi fakat tornacı arkadaşımın işlerinin ve benim işlerimin yoğunluğundan dolayı buna vakit bulamadım. Ama ileriki zamanlarda bunlarıda yapacağım. Önerileriz ve yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Saygılar...

    Sanırım o ses içindeki yayın gevşek olasından dolayı geliyormuş. Moderatörü süküp yayı elimle açtım ve ilk önce yayı takıp sonra plastik parçaları taktım normale döndü. O valf sesi bende ki raider den gelmiyor. Moderatörsüzde kullandım silahı öyle farsstla fırssslama falan yapmıyor. Sanırım Bendeki raider farklı çünkü arkadaşımda ki hatsan namlulu Raiderla benim LW namlulu Raiderı karşılaştırdım valfleri farklı ondan sanırım ses yapmıyor.



    Saygılar....

    Konu başlığının biraz dışını çıkmış bende güncelleyeyim bari. Şimdi Arkadaşlar bende markasının ne olduğunu bilmediğim yeni aldığım Raiderla beraber gelen moderatörümle alakalı bir sorum olacak. Mağlum moderatöe içince sıralı plastik parçalar birde yay bulunuyor. Bu plastik parçaların parçaların dizilimini yaptıktan sonra yayı uca taktığımda (yani moderatörün ucuna ses gayet iyi geliyor moderatör görevini yapıyor fakat daha önce okuduğum bir topikte yayın namlu ucu tarafında olması yönünde olduğu nedenide namlu ucundan çıkan basınçlı havanın genişlemesi için geniş alan olması yönünde fakat o zamanda atışlarda bir farsssttt lama sesi oluyo bunun nedenini çözemedim. Sizce yayı moderatün uc kısmına mı taksam yoksa namlu ucu tarafına mı taksam anlamadım yardımcı olursanız sevinirim saygılar....

    Ev içinde kullandığım tabanca tüfek kombinasyonu baikal tabancamı biraz modlayarak daha zevkli hale getirdim. Öncelikle elimde uzun süredir öylece duran crosman 1077 namlusunu orijinal namluyla değiştirerek daha güçlü ve isabetli hale getirdim testlerimde de (hacışakir sabunu) kayda değer bir değişme oldu birazda çekiç yayını güçlendirirsek sanırım daha iyi olacak.Namlu ince ve uzun olduğu için görüntü itibariyle hoşuma gitmedi bende 20mm lik pvc su borusunu namlu boyundan 10 cm daha uzun keserek namlu dışına geçirdim uzun kalan kısmada gizli susturucu yaptım böylelikle seside kesildi. Son olarak üzerine dürbün abartı durduğu için red dot taktım biraz hava kattım. İşte fotolar.
    [Resim Engellendi: http://s3.directupload.net/images/100715/temp/xtcvrfa9.jpg]
    [Resim Engellendi: http://s1.directupload.net/images/100715/temp/jfa5vly8.jpg]

    at44wx 10'a at44 10 long tüpü takılabilinir mi? performans ve teknik olarak işe yarar bişey olabilir mi deneyen arkadaşlar varsa buraya yazabilir mi?


    +1 ;d; ;d; ;d; ;d; ;d;


    arkadaşlar elinizdeki yaylı bir tüfekle pcp yi kıyas edip çamur atmayalım lütfen ben pcp nin yapabileceği gurubu baz alarak konuya katıldım bu at44 ün mod125 ten daha kötü grup yapıyo anlamına gelmez.yazımdanda anlaşılacağı gibi tüfekte bir sorun olduğu değil dürbünün paralax ından yada kullanılan palleten kaynaklanabileceği şüphelerimden dolayı yazdım.

    ya arkadaşlar biraz önce dürbün sıfırlamaya gittim hava rüzgarsızken bi ayarlayım dedim 2 tüpün ikisinide bitirdim de geldim neden mi ?


    baştan 30 metreye diktim hedef kağıdını atış yaptım 10 tane falan sıfırladım sonra 50 metreye diktim paralax ı da 50 ye aldım fakat sapıtmaya başladı atışlar.sorunu acaba paralax la oynayınca ayar kaçıyomu yada kullandığım saçma gamo pro mach ondan dolayı mı sapıtıyo anlamadım gitti.tüfek at44wx combo dürbünde yanında gelen 3-12*44 optima

    ( siz para kazanmak o kadar kolaymı sanıyorsunuz, elimde aynı boy vida stoğum çok ahşabı zayıflattım ama vida sayısını 4 taneye çıkardım ) demişti,


    bu sözden sonra başka söze ne hacet..... :whistling: :whistling: :whistling:


    ------> İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim.


    Robert Bosch (Boshc kurucusu)

    Yanıt : Namlu tutucular çok önceden tüpün dar olan kısmının ölçüsüne göre üretilmişti, tüpler geldi namlu tutucunun içinden geçmedi, hal böyle olunca tüpün namlu tutucuya kadar olan kısmı tornalandı, aksini iddaa eden varsa açıklasın. . .

    peki mustafa abi namlu tutucuların içini neden genişletmeyip tüpleri tornalama gibi masraflı ve zametli bir yola başvurulsun ki ? sonuçta namlu tutucular plastik malzeme ve et kalınlığıda içten genişletmeye gayet uygun.