alitekin adlı kullanıcının mesajları

    sistem oldu cricket in üzerinde kullanıyorum gece ve gündüz rahatça kullanabiliyorsunuz. Gece 40 - 45 metre gündüz 100 - 150 metre atacağınız hedefin büyüklüğüne göre atış imkanı sağlıyor. Gece kullanımda IR aydınlatma zayıf geldiği için yeni bir şey deneyeceğim bakalım onların siparişi verdim geldiğinde sistem tamamlanmış olacak tahmini 100 metre ye kadar gece sorunsuz kullanılacak. Ekrandaki artıkılı istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz mesela 1. mildot 50 mt - 2. mildot 75m 3. 100 mt gibi.


    tat verdimi derken gece sıfır ışık altında 35 metreden çamaşır mandallarını affetmiyor.

    Kullanılan dürbüne ve dürbün ayağına göre farklılık gösterebilecek bir durum bahsettiğiniz bunu tecrübe etmek için elinizde çok iyi optik merkezlemesi yapılmış bir dürbün ile montaj ayağınız olmalı ki rayın merkezli olduğunu test edebilesiniz.
    Kullandığımız namlu tutucular aluminyum ve hem tüp ile hemde namlunun dikey eksende pararelelliğini tam olarak yakalayacak şekilde delikleri açıldı. Burada namlunuz eğik olmadığı sürece kaliteli dürbün ayağı kullandığınız sürece merkezleme için çok fazla bir çabanız olmuyor.
    Tabi bu demek olmuyor ki dürbünü taktığınız gibi optik merkezleme yi yakalayacak en kaliteli tüfeklerde bile bu mümkün olmuyor az da olsa şimleme yapmak yada click oynamak gerektirebilir.

    Namlu tutucular da CNC de kesiliyor ve üzerlerine frezede tam ortalı olarak delikleri açılıp diş çekiliyor. Dürbün rayının daüzerlerindeki mevcut delikler kullanılıyor.

    Forumda paylaşılması gerekenleri paylaşıyoruz zaten fakat ulaşılmak istenen bilgiler çok uzakta değil ortaya bir şeyler çıkarmak isteyen arkadaşlar eninde sonunda başarıyor zaten yeter ki azim olsun.
    Yaptığım yada yaptırdığım kundak farketmez hepsinde ayrı bir emek söz konusu bu kundakları elde de yapabilirdim yapabiliyorum da cnc de yaptırmak sadece zamandan tasarruf sağlıyor. Daha önce arkadaşlara elde yaptığım kundaklar için 2 -3 aydan aşağı zaman vermemişimdir.
    Bu kundağı elde yapmış olsaydım kimse sorgulayamacaktı kime çizim yaptırdın yada kime kestirdin diye onun için kimsenin emeğini çalma gibi bir niyetim olmadığı için ilk açıklamamda bunu belirttim emeği geçenler teşekkürümü ettim.
    CNC de kundak yapmak kolay asıl zor olan kundağın kalıbını ölçülerini ve çizimi eksiksiz olarak tamamlayıp tüfek ile birleştiğinde tam olarak entegrasyon olması. Bunuda Cricket kundağını Serdar hocam askerde iken bir arkadaş birebir kundak üzerinde ölçü ile çizimini yaptı ve ilk cnc den aldığımız bu kundağı kendi cricketime uyguladım. Daha sonrasında bu kalıpları AT44 ve AA lar için uyarlamaya Serdar hocam ile birlikte çalışmamız sonucunda ortaya çıkardık. Tabi sadece çıkan model
    le iş bitmiyor kat kat zımpara, vernikleme, tetik tertibatı ve dürbün raylarınıda bunun içine katmak gerekiyor.


    Makina üretiminde fiyatını uçuk bulan arkadaşlar sadece çizim ve kesim için fiyat alın sizden ne kadar isteyecekler sorun ve burada paylaşmanızı rica ediyorum.

    Hatta çizim yapan Serdar hocama ve ustası Murat abime sorabilirsiniz atölyesi Ankara / Ostim de Makel makina civciv nick li arkadaş paylaşım yapmadığım için kızdın sanırım istersen ziyaret et sende ostim desin hazır çizimi var kesim yapacaklar mı yada çizim verecekler mi?

    Mağlesef ülkemizde el işçiliğinin çokta kıymeti yok yarı fiyatına elde yaptığım kundaklar için pazarlık yapıp daha ucuza yaptırmak isteyenler için bu fiyat çokta fazla değildir diye düşündüm.
    Birde cricketin plastik kundağı ile wst kundağı arasında 1050 TL fark var iken bizim türk cevizinden yaptığımız kundağın fiyatı sanırım hala 3 haneli.

    peki herkesin merak ettiğini düşündüğüm, ama sormadığı soruyu ben sorayım o zaman.. ;)


    ücretlendirme nasıl ?


    Bunun için ayrı bir başlık altında fotoğraflarla birlikte fiyatlandırma yapılacak. Murat abiye soranlarınız olmuştur fiyatını bu kundak 650 TL ye yapıldı.

    Aha ortam gene gerginleşmiş arkadaşlar birbirimizi kırmayalım civciv1 dostum ankaradan bulamazsan ben adanadan elimle seçe sana göndertirim . sıkıntı olmaz.


    Ortamın gerginleştiği falan yok aslında arkadaş Ankara / OSTİM gibi bir yerde ikamet ediyor biraz araştırıp istediği modeli çizdirir istediği gibi çıkarttırır. Bunu araştır bul dediğimizde kızacak ne vardı anlamadım. Bana yardımcı olan dostlarım ona yardımcı olamayacağı için bunu belirttim. Saygılar...

    Ali Bey bir kere yaptıktan sonra bunu ürün olarak satmalısınız bu kadar emek uğraş ziyan olmamalı. Bu tarz ürünlerde bence önemli noktalardan biri de ince işçilik. Sizin ince işçiliğiniz mükemmel


    4 model olarak satış düşünüyoruz protatiplerimizi çıkardık ve kundaklardaki eksiklikleri giderdik şekil olarak WST temalı ve ön tarafları EDGUN gibi oyuklu. Şekil olarak birbirlerine benzeselerde tetik tertibatları AA ve AT44 lerde farklılık arz ediyor bu 4 dört model;


    1- AirArms s4** ve s5**
    2- Cricket
    3- AT44 long
    4- AT44

    Benim aklimda suan bi model var,ama tarife gore cizim yapacak birini ariyorum.boya ve vernigi halledebilecegime inaniyorum.
    Sakincasi yoksa cizim ve kesimi yapan abilerin nicklerini soyleyebilirmisiniz.?


    Bizimde aklımızda modeller vardı dostlarımızdan bu modeller için gerekli ölçü ve çizimler için kundakları bulup gönderdik ve yine doslarımız sayesinde çizimlerini yaptırıp modelleri para ve zaman harcayıp birşeyler çıkardık ortaya.


    Siz de aynı yolu izleyip sonuca ulaşabilirsiniz. Bilgiye ulaşmak eskisi gibi zor değil kolay gelsin...

    Murat abim inşallah kazasız belasız kullanmak nasip olur senin ve arkadaşların beğenmesine sevindim. Kundakta kendi emeğim olmakla birlikte Murat abim ve Serdar ın da emeği büyüktür. Kundağın kesimi CNC router da yapıldı sadece üst kapak, zımpara ve ince işçilik elde yapılmıştır.


    Serdar hocam içinin sıkılmasına gerek yok övgüler senindir zaten baştan aşağı kendim elde yaptım diye birşey yazmadım açıklama için daha ancak fırsat bulabildim.

    Murat hocam ücretsiz versiyonda dürbün ya FFP reticle olacak yada sabit 10x baz alınarak atış yapacaksın. Ücretli versiyonunda dürbünü zoom aralığını giriyorsun kaydırma çubuğu ile zoom aralığını değiştirebiliyorsun tabi buna eş olarak hedef noktasını yeri de aynı şekilde değişiyor.

    Bana kalırsa birçok arkadaşın dediği gibi HW100 konfor tüfeği güç aralığı belli atacağı pellet belli bir o kadar stabil ve kaliteli uzun yıllar kullanılabiliecek kaliteli bir pcp özellikle tetiği ve sessizliği hoşuma giden yönüydü.
    AA s510 havalı camiasını AK-47 si diyebilirim. İsabetli ve kalitesi bakımından arıza çıkarması güç bir silah. güç ayarı ile istenildiği hıza kolayca yarlanabilen bir silah. AA ların tek eksik yönü regülatörsüz oluşu benim için ama telafisi çok basit Mustafa Ekiz arkadaşımızın yerli üretim regülatörleri ile bunu aşmak çok basit.
    Huntsman kullanmadım ama regülatörlü bir Airarms fiyat performans açısından tek tercih edilebilir bir silah diyebilirim.