coolasice adlı kullanıcının mesajları

    Dolum aparatının tüpe giren kısmının en ucunda gömme şeklinde olan bir oring var o yerinden çıkmış olabilir yada kuruyup elestikiyetini yitirmiş olabilir onu kontrol et tüpün içindeki havanın azlığıyla veya çokluğuyla ilgisi yok


    Evet dediğiniz gibi kontrol ettim oring yerinde yok yarın temin etmeye çalışacağım, çok teşekkür ederim.

    Merhaba, drager Scuba tüpü teste ve bakıma yolladım, bakım sonrası dolu olarak teslim aldım, fakat Effecto px5 pro tüfeğimi doldurmak için wrangler dolum aparatını takıp vanayı açtığımda çok fazla hava kaçağı nedeniyle hiç bir şekilde dolduramadım, kaçak dolum aparatının tüpe bağlanan kısmında, şimdi sorum şu ben bu tüpü daha önce hep 220-230 bar doldurup kullanıyordum, tüp kaç bar dolu geldi bilmiyorum dolum aparatı saatinde en yüksek değer 300 bar gösteriyor 5 yıllık falan bu dolum aparatı, tüp 300 bardan fazla dolu olduğu için olabilir mi bu durum? Bir de tüfeğim de kaçak var hemen boşalmıyor ama 1 haftada falan sıfıra iniyor, tüp boş olduğu için mi diye düşünerek kurma kolunu açarak doldurmayı da denedim fakat yine aynı kaçak oldu tecrübeli arkadaşlar yorum yaparsa ona göre bir çözüm deneyeceğim.

    Forumdan bir hevesle almıştım 1-2 kere takıp kullandım şimdi bir kenarda duruyor, kargo alıcıya ait 600 TL, yakın fiyatta veya üzerine nakit verebileceğim havalı tabanca, dürbün, reddot, bipod takasına açıktır.

    Aldığım günün ertesinde fabrikaya gönderdiğim tüfektir kendileri :) Px4 ve Px5'e göre malzemeden kısılmış, görünüş olarak çok güzel fakat malzeme kalitesi olarak sınıfta kalan bir tüfek.. 2 haftadır serviste bekliyor, bana gelen tüfek çok kötü boyanmıştı tüfeği söktüğünüzde dışı seni içi beni yakacak bir Zeon :) Aldığıma pişmanım.. Tek sevindirici yanı namlusunun çok kaliteli olması..

    Ben de Px5 pro lamine tüfeğimi satıp zeon alsam mı diye düşünüyordum ki sizin yorumunuzu gördüm, bu tüfek px5 in bullpub hali diyebilir miyiz? Tahminen namlu, regülatör tüp kalitesi aynıdır diye düşünüyorum, sanırım bu formu elde etmek için kundak tetik vs işçilikten feragat edilmiş gibi geldi, sizin şikayetiniz nedir ve tam olarak ne gibi şeyler eksik geldi, ilk kullanıcılardan biri olarak fikirleriniz benim için önemli.Teşekkür ederim şimdiden.

    Geçmiş olsun, ne yazık ki zaman zaman böyle sorunlar yaşanıyor. Bence alan arkadaşın dürbüne dokunmadan kontrol edip memnun kalmadıysa aynı şekilde iade etmesi gerekirdi açtım kurcaladım geri yolluyorum durumu çok da kabul edilebilir değil, sonuçta sıkıntısını bilerek almış ama bunlar alışveriş öncesi detaylı konuşulması gereken konular.

    Ben de sizin konudan bağımsız başımdan geçen forumdan yaptığım son alışverişi anlatayım.Aynı dürbün modelini forumdan ismini açıkça yazmayacağım bir arkadaştan anlaşıp aldım, kargo geldiğinde 5 dakika kontrol neticesinde ne yazık ki paralax ayarının 8x üzerinde çalışmadığını fark ettim, bu arkadaş bunun böyle olduğunu bilerek bana sağlam diye yolladı zira fark edilemeyecek bir arıza olmadığı çok açıktı, kontrol edip geri yollamak istediğimi söyledim, bozuk dürbünün geliş gidiş kargosunu da ödedim, ona da eyvallah üstüne bir de kargo takibini atmama rağmen satarken parayı peşin alan arkadaşımız pişkin bir şekilde geri alırken güvenmemiş olmalı ki dürbün eline geçene kadar paramı da geri yollamadı, dürbünü eline geçince paramı iade etti. 2009 dan beri her iki forumda üyeyim belki yüzlerce alışverişim oldu ilk defa böyle bir sorun yaşadım.

    Regülatör ayarlanabilir sanırım ama atış sayısından fedakarlık gerekebilir, bu arada Sn. Umtys yazınca aklıma geldi şarjörler tüfeğe takılırken biraz zorluyor, hatta tüfek ilk geldiğinde kullanımda kusur olmasa da şarjörlerde pimlerin takıldığı yerlerde çatlak vardı fabrikayı aradım yenisini yolladılar, çok ilgililer yardımcı oluyorlar. Ama bende hiç çift pellet sürme, takılma, zorlanma gibi sorunlar olmadı.Bu arada hatsan flash pellet ile de çok güzel sonuçlar aldım jsb yi aratmıyor ve çok daha ekonomik.

    AA S510 Carbine çok güzel çok estetik ve kompakt bir tüfekti, lakin sonradan tüpün delinerek regülatör takılması 2-3 kere bende iken hava kaçırması benim keyfimi kaçırdı, sonradan kendim sökmesini öğrenip oring değişimini falan yaptım fakat bu hobi değişik tüfekler deneyerek daha güzel olduğu için değişikliğe gittim, yoksa inanın AA evladiyelik bir tüfek, 5,52 pellet ile son derece isabetli. Effectoya gelirsek uzun araştırmalar sonucu aldım ve tek kelimeyle isabet, işçilik ve estetik olarak kullandığım en iyi yerli tüfek. 250 bar dolum ve kendinden regülatörlü olması rahat 60-70 atış yaptırıyor, isabeti beklediğimin çok üstünde, AA ile kıyaslarsam inanın fazlası var eksiği yok, bence tek olumsuz tarafı ağırlığı, o da AA carbine ile kıyasladığım için ağır diyorum, hatsanın PCP lerden daha ağır değil yoksa. Pro modelde ayarlanabilir lamine kundak çok farklı bir hava katmış tüfeğe. Bolt action sistemi yağ gibi çalışıyor. İnanın aynı kaliteyle bu tüfeği Daystate, AA, HW vs. markasıyla piyasaya sürün 10000 TL üstünde fiyatı olur. Ben Hw,AA,Falcon ve Hatsanın değişik Pcp modellerini kullanmış biri olarak çok beğendim.

    Havalı silahlar ruhsata tabi değildir, sıfır alırken adınıza fatura kesilir fakat başkasından aldığımızda bunu işletmeniz gereken bir yer yoktur. Kamuya açık yerlerde teşhir etmeniz ve kullanmanız idari olarak sıkıntı olur onun dışında meskun mahal dışında kullanmanızda, kılıfında taşımanızda da bir sıkıntı yoktur. İlla aldığım kişi belli olsun derseniz sorduğunuz şekilde aranızda karşılıklı basit tutanak/sözleşme tarzı birşey yapabilirsiniz.

    psp de çok deneyimli değilim ilk psp m bir sefer uzun mesafe attım çok keyifli 2x8 insan silüetini yani 12 kalibre boş kapsül vurdum 11 metreden 18.13 jsb tek delik yapıyor ama solid 26 gr ini sevmedi dürbünüm 3-9x40 hawke uzak mesafe için uygun değil gurupman çalışmasını en fazla 25 30 metre ye yapabilirim sadece 11 metrede deneye bildim ama açık alan da cisimlerr atmak keyifli 3-9x40 la yeterli geliyor atış sayısı da 70 75 arası ortam sıcaklığına göre değişiyor 240 120 bar arası

    Teşekkür ederim, bende de 2-7x32 hawke var fazlasıyla yetiyor çok hassas atış yapmadığım için, gayet başarılı bir tüfek anlaşılan atış sayısı isabeti vs. güle güle kullanın.

    Aynen öyle sadece kundak farkı var ama gerçekten fark var bende pro lamine mavi var yeşil sport kundak çok güzel ve kullanışlı artıları kayış askılıkları, monopod için pikatiny ve ayarlana bilir arka pad ama deyip deymeyeceği tartışılır

    PX5 pro lw lamine mi var sizde Hasan bey? Ben de almayı düşünüyorum, AA s510 vardı sattım, isabeti, atış sayısı vs. biraz aydınlatır mısınız rica etsem.

    Yeni konu açmadan buradan sorayım, Huğlu Effecto Px5 Pro Lw ile Px5 Competition LW arasındaki farklar neler? Açıklamalarda hiç bir fark yok, görselde de tek fark kundak gibi görünüyor? Yalnızca kundaktaki küçük şekil değişikliği sebebiyle 1000 TL fark olamaz sanırım.

    Hocam siz tüpe bildiğin kaçak kat çıkmışsınız? 9 şarjör atış sayısı ve regülatör olayı çok iyi tabi, güle güle kullanın.

    2 şarjör az gibi ama kompakt ve yarı otomatik olmasının dezavantajı da bu olsa gerek. Peki 200cc tüp takınca namludan daha uzun olmadı mı?

    Sortie yarı otomatik kullanan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Tek dolumda kaç atış yapar, isabeti nasıldır? Dürbün takılabiliyor mu? Kronik bir sorun var mı? At p2 ile tek farkı yarı otomatik olması mıdır?

    Ayakların takıldığı yerler genellikle ayar düğmelerine uzak oluyor,merak ettiğim fazla sıkmak nasıl dürbüne zarar veriyor?Yani sonuçta ne kadar fazla sıkabilirsiniz ki ayaklar dürbün çapına göre üretilmiyor mu?Teknik olarak aradaki bağlantıyı kuramadığım için soruyorum öyle şey olur mu tarzında anlaşılmasın lütfen.Bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

    Kuru sıkılar ruhsata tabi silahlar değildir yani zaten üzerine kayıtlı olmayan bir şeyi üzerinden de düşürmek söz konusu olamaz.Atın bir kenarda paslansın.

    Çift parça ayaklarla dürbünü yaylı üstünde tutmak eziyetten başka bir şey değildir.Çok kısa süre sonra geri kaymadan dolayı sıfırlamanız bozulur.Dampa olmasa bile dürbünü kızakta maksimum süre tutmak açısından en azından bir tek parça ayak şart diye düşünüyorum.Tek parça ayak bile iyi sıkılmadığında kayma yapabiliyor.Sizin için en iyi çözüm tek parça ayak ve maksimum 42-44 mercek çaplı dürbündür. :thumbup: