coolasice adlı kullanıcının mesajları

    Vidayı sağa doğru tam olarak sıkın tamamen sona dayandığında sola 6 tur çevirip bırakın ve deneme yapın tüfek eski ayarına dönmüş olması lazım.Problem düzeldikten sonra daha sonra aynı sorun tekrarlarsa yine aynı yerden açarak vidayı sağa doğru sıktığınızda 6 tur sıkılması lazım eksik ya da fazla çıkarsa vidada gevşeklik var atış esnasında sağa sola dönüyor tüfeğin ayarını değiştiriyor demektir.

    Problem tüfeğinizin arkasında bulunan ve kundağı söküp 15 cm lik uzun allen anahtarla ayarı yapılan güç ayar vidası ile alakalı olabilir.Bazen atış yaparken kendi kendine bu vidanın döndüğünü duymuştum.Bir kontrol edin derim.

    Yaptığınız işlem ne kadar sağlıklı bilemiyorum ama dürbün kullanacaksanız mutlaka dampa ayak edinin ve ön mercek çapı fazla büyük olmayan (32/40mm) dürbünleri tercih edin.Keyifli atışlar.

    Atış yapma imkanım olmadı ama meslek icabı bir çok silahı inceleme şansım oldu. Ele en güzel oturan,nişan almak için kaldırdığınızda kolunuzu yormayan,ve de üstünüzde taşıdığınızda hafifliği ve estetiğiyle sizi çok rahat ettirecek bir silah, 7,65 tepmeden daha az etkileneceği için 9mm ye göre hem daha isabetli olacak hem de üst üste yapılan atışlarda atışlarınızı bir noktaya toplamak daha kolay olacaktır.Ve silah söylediğiniz temizlikte ise şayet çok uygun fiyata aldığınızı söyleyebilirim, MKE de standart Kırıkkkale bile 1175TL.
    Güle güle kullanın Sn. Uhamamcı.

    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim,aslında 50 atışta bir sök tak çok da sorun değil,en iştahlı günümde 2 kere sök tak yaparım 100 atışı geçmez yani.Anladığım kadarıyla tüpü içerisinde hava varken(100 bar) sökmekte sakınca yok.İlerleyen zamanlarda şu çabuk dolum aparatı gibi bir çözüm de düşünülebilir.Artık kafama takılan bişey oldukça bolbol kafanızı ağrıtırım tecrübeli abilerim:)

    Dün ''Namlu'' isimli arkadaşın sattığı Hw100ü aldım,henüz elime geçmedi ve kafama takılan birşey var,zannediyorum bu tüfeğin tüpünü pompa ile doldurmak için tüpü sökmek gerekiyor,daha önce kullandığım AT44 de 200-100 bar arası atış yapıyordum,şimdi bu tüfekte de 100 bara indiğinde doldurmak için tüpü sökmem gerekecek içerisinde bu kadar hava varken sökmek bir tehlike teşkil etmiyormu,ve neden tüp sökülmeden tüfeğin üzerinde doldurulamıyor?Ve Hw100 kendinden regülatörlü araştırdığım kadarıyla ve ortalama 200-100 bar arası 50 atış yapılıyor diye biliyorum,kullanan arkadaşların yorumlarını ve değerlendirmelerini bekliyorum.

    Kesinlikle ve şiddetle katılıyorum,sabah gürültü yaptı diye karga vurmak ancak keyfi yapılan öldürme işine kılıf uydurmaktır.
    Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Hayvanlardan beş tanesi vardır ki bunların herbiri fasihtir (zararlıdır). Harem bölgesinde olsun, Hill (denen Harem dışı) bölgesinde olsun bunlar öldürülür: Karga, çaylak, akrep, sıçan, kelb-i akur (yırtıcılar)." [Müslim`in bir rivayetinde Hz. Aişe şöyle demiştir: "Resulullah (sav) beş fasığın hill`de ve Harem`de öldürülmesini emretti." Ebu Davud, Ebu Hüreyre (ra)`den kaydettiği bir rivayetinde, karga yerine "yılan" demiştir.]

    Kanuni Sultan Süleyman, Şeyhülislam Ebüssuud Efendi’den, manzum bir beyitle, Topkapı Sarayının bahçesindeki meyve ağaçlarına zarar veren karıncaların yok edilmesinin dinen mümkün olup olmadığını sormuş. Beyit şöyle:


    Dırah’da ger ziyan etse karınca
    Günah var mıdır ânı kırınca?


    Şairliği de bulunan Ebüssuud Efendi, manzum soruya manzum bir cevap vermiş:


    Yarın Hakkın divanına varınca,
    Süleyman’dan hakkın alır karınca!


    Ha karga ha karınca,arif olan anlar...