0650 adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba arkadaşlar, Ankara 'da hava biraz kendine gelince arkadaşla atışa gittik. Ekim ayında aldığım cometa fenix 400 compact 4.5 mm tüfeği havalar soğuduğundan pek deneyememiştim, bugün 2-3 saatliğine de olsa elimde bulunan jsb test peletleri ve h&n test peletleri ile 10 farklı pelletin grupmanını yapmaya çalıştım. Atışlar 40 metreden 5 er adet yapıldı. Atıştan önce tüfeği 40 metreye hatsan torpedo 4.5 mm 9,5 gr e göre sıfırlamıştım, her pellet için sıfırlama ile uğraşmadan direk aynı noktalara nişan alarak atışları yaptım.Daha önceden hiç jsb pellet denememiştim ve elimdekilerden en iyi grupmanı hatsan torpedo ile gamo pro hunter çıkarmıştı. Ama bugün jsb nin 7,33 gr lik Diabolo Exact RS pelleti bunların önüne geçti. 5 atışta 40 metreden nerdeyse 10 kuruşluk grupman yaptı.



    airgunturk.com/attachment/34896/airgunturk.com/attachment/34897/airgunturk.com/attachment/34898/airgunturk.com/attachment/34899/airgunturk.com/attachment/34900/



    airgunturk.com/attachment/34905/airgunturk.com/attachment/34904/airgunturk.com/attachment/34903/airgunturk.com/attachment/34902/airgunturk.com/attachment/34901/



    airgunturk.com/attachment/34906/

    Çok ilginç... Domain adresi mi satın alınmış yoksa hatsan'ın izni ile mi böyle bir site açmalarına izin vermişler?
    Bilginiz var mı?

    Bir bilgim yok hocam, iletişim adresi ve sitenin altyapısı iki sitede de aynı olduğu için bu çıkarımı yaptım.

    Merhaba arkadaşlar, youtube da gezerken umarex firmasının yeni geliştirdiği tepme önleme sistemine denk geldim. İsmi stopshox, aşağıdaki video yu izlediğimde pek de yararlı değil gibi. Diana daki sistem bence çok daha iyi.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Bu da sistemin tanıtımı;


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Hocam hatsanstore.com sitesi bozkurtav'ın, tek fark sadece hatsan marka tüfek/tabancalar var.

    Arkadaşımızın bakım formunda da aynıları varmış hocam ama bizim de tüfeği deneme fırsatımız olmadı henüz. Şu aşamada hatsan ile görüşmeniz lazım.
    Bir kez onarım hakkınızı kullandığınız için "Tüketicinin korunması hakkında kanunu"nun 'Garanti süresi' başlıklı 56(3) maddesinde; "Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur." hükmü doğrultusunda,


    1- Tekrar ücretsiz onarım
    2- Para iadesi
    3- Ücretsiz aynı mal ile değişim
    4- Ayıp oranında indirim


    Seçimlerini ilgili kanuna göre kullanabilirsiniz. Hatsan tabi ki onarım istemenizi tercih eder :)

    Zoraki aldıktan sonra denediğim 4.5 mm pelletler; crosman pointed, gamo pro hunter, geco, rws basic, h&n test pelletleri (6 çeşit), hatsan torpedo.
    Geçen hafta lsb nin 7 li test pelletini de aldım ancak havalardan dolayı deneyemedim, tahminimce marta kadar da biraz zor gözüküyor.
    Yukarda deneme şansı bulduğum pelletlerden 50 metrede en iyi sonucu hatsan torpedo 9.5 gr vermişti. Ondan sonra da geco ve gamo diğerlerine göre daha iyi grupman çıkarmıştı.

    Bozkurt avdakiler yaylı versiyonu diye tahmin ediyorum, videodaki ise aksuav da kral n07 gaz piston olarak satılıyor hocam. Gerçi bozkurt av ile görüşürseniz daha sağlıklı olur. Benim tavsiyem uzun ömürlü olması açısından yaylı yerine gaz sistemli tüfek almanız yönünde. Video daki chrony testine göre 33 -34 joule gibi gayet güçlü bir tüfek ama kalitesi, isabeti, tepmesi nasıldır bilmiyorum. Testi yapan arkadaş daha net bilgi verebilir.

    Geçmiş olsun. Aynı sorun arkadaşın mod 87 qe sinde olmuştu. Yabancı forumlardan yardım alarak tetik kısmını arkadaş çıkardı. Ama yanlışlıkla tetikteki pimleri çıkarınca tetik dağılmış ve toplayamamıştı. Hatsana tüfeği gönderdik, 3-4 haftada geri geldi, tetik kısmını yenisiyle değiştirmişler, yalama olmuş bir vidayı değiştirmişler, bakım yapıp ekstra ücret istemeden gönderdiler. Henüz deneme şansımız olmadı ama düzelmiştir diye düşünüyoruz. Tecrübeniz yoksa size tavsiyem hatsana gönderin, hazır kış gelmişken gitsin gelsin tüfek.

    Saçma ne kadar ağırsa o kadar çok tahribat oluyor hocam. Benim özellikle kullandığım bir pellet yok, hatta halen farklı peletleri de deniyorum. Hatsan torpedo ve gamo pro hunter fena değildi. H&n nin 7 li test saçmasından da aldım ama Jsb hiç denemedim henüz. H&n pelletleri fiyatına göre pek beğenmedim.

    İki hafta önce arkadaşımın başına geldi 2 kez 100 lira gibi bir meblağ çekilmiş. Hemen bankaya bildirip kartı iptal ettirdi ve harcamanın kendisine ait olmadığını belirterek paranın iade edilmesi hakkında dilekçe yazdı. Banka tarafından incelendikten sonra birkaç gün önce paranın iadesini yaptılar.
    Arkadaşın son zamanlarda internet üzerinden yaptığı harcamalar genelde havalı silah ve aksesuarları ile ilgiliydi. Şimdi av marketlerinin ismini verip kimseyi zan altında bırakmak istemem ama herkesin sanal kart kullanması ve limitini sürekli güncellemesi gerçekten çok önemli.

    ben olsam gamo stoper alırım, ayakları çelik diye hatırlıyorum...epoksi ile yapıştırarak monte ederdim....böylece kayma problemi ortadan kalkar ve dampa işlevide kazanmış olur...

    Hatsanın stoperini kullandım ama çok sıkınca yamuldu gitti, gamonun ki de öyle olursa boşa para. Bunun haricinde rayın en arkasına küçük ve uygun bir metal parça ile metal yapıştırıcı benimde aklıma geldi hocam da Ankarada sezon kapanmak üzere, en fazla 1-2 kere daha gidebilirim. Bu şekilde biraz deneyeyim olmadı bahara doğru kalıcı bir çözüm bulucaz :)

    merhaba arkadaşım, bende compact starımı alalı 20-25 gün oldu. fakat ben tüm bu problemlerden korktuğum için dampa aldım. şu ana kadar 500 atışı geçmişimdir. hiç bir sıkıntı yaşamadım. çok fazla tecrübeli olmadığım için tavsiyem dampa alman olacaktır. kesin çözüm.

    benim de aklıma ilk dampa geldi ama sabitleme deliğine geçmeyen her türlü ayağın kayacağı kanaatindeyim. Arkadaşlardaki hatsanlara göre tepme az ama 11 mm lik düz ray olduğundan yine de kayıyor. Sizdeki ayağın sabitleme pini tüfekteki deliğe tam geçti mi ?



    ayak ile tüfek arasına bir şey koyma o membran parçası kaymayı kolaylıştırıyor

    Onu da denedim hocam, çok sıksam da kaydı yine

    Merhaba arkadaşlar, geçen hafta aldığım Cometa Fenix 400 Compact 4.5mm tüfeğe tek parça ayak ile dürbün montajını yaptım. Ayak ile tüfek arasına ve ayak ile dürbün arasına aşağıda resmini koyduğum 5 mm kalınlığında ve paket lastiğine göre biraz daha sert ama oldukça esnek bi malzeme (yalıtım membranı) ve çift taraflı bant ile montajını yaptım. Bugün de arkadaşlarla atışa gittik ama 100-150 atıştan sonra tek parça ayağın 1 cm civarında geriye kaydığını fark ettim. Ardından stoper de koysam yine de kayma yaptı. Bunun en büyük nedeni olarak dürbün rayında bulunan sabitleme deliğinin çok küçük olması diye tahmin ediyorum. Çapı 3 mm, derinliği 5 mm civarı olan bir sabitleme deliği. Cometası olan arkadaşlar veya tecrübeli arkadaşlar acaba bu montaj işini nasıl çözdünüz yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Bu konu yerine grupman konusu açma niyetindeydim ama dürbün montajını beceremediğimden olmadı, nasip değilmiş :) Hallettikten sonra paylaşırız artık inşallah.


    airgunturk.com/attachment/32289/airgunturk.com/attachment/32292/airgunturk.com/attachment/32290/airgunturk.com/attachment/32291/airgunturk.com/attachment/32293/airgunturk.com/attachment/32294/