RaptorX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bu haftaki buluşma mekanı olarak arabamın tamirini dört aydır bitirmeyen ve Filintar grubunun buluşmalarına gitmeme dolaylıda olsa engel olan ustanın tamirhanesinde yapmayı teklif ediyorum. m;s,S;hirr; (Dil bilgisi konusunda uzman bir arkadaş bu cümledeki noktalama işaretleri konusunda yardım ederse çok memnun olurum u½%; )

Kadir o ne yahu, aracın klasik Amerikan, Amerika'dan parçamı bekliyor?

sevgili arkadaşlar ben pcp arıyorum ve bu konuya dair öğrenmem gereken bir kaç konu var. 1.hw 100 ile gladyatör arasında grupman farkı varmı yani hangisi daha hassas atış yapar..2. hw yüz kaç metre sonra pellet düşmeye başlar. gladyatör kaç metre sonra düşer beni aydınlatırsanız size minnettar kalırım. ben 1 yıl içinde 4 bin tl ye kardar zarar görmüş bulunuyorum havalı silahlar yüzünbden ayrıca hw 77 de parmağımın ucunu kopardım ve buna ramen elimde bir tüfek yok sizlerden cevap bekliyorum...

HW100lerin son dönem .22 kalibre silahlarında namluda sıkıntı vardı, namlular boldu. böyle bir hw100 ile grupman yapmak biraz zor açıkçası. hangi silahtan atılırsa atılsın pellet düşme yapar, fizik kuralı. ama güçlü silahlarda düşme daha az, güçsüz silahlarda daha fazla olur. chairgun programını bilgisayarınıza indirip gerekli verileri girerseniz, ne güçte silahın hangi pelletle, hangi mesafede ne kadar düşme yaptığını görebilirsiniz.

bu arada geçmiş olsun, havalısilahta olsa bunlar silah, sürekli azami dikkat etmek, emniyeti elden bırakmamak gerekiyor. büyük ihtimalle namluya pellet koyarken kurma kolunu tutmuyordunuz ve kayar gövde parmağınızı koparmış. tekrar büyük geçmiş olsun.

peki yanlışlıkla attım, elim tetiğe değdi falan gibi şeylerde ne olacak :him:s

bir kere hedef kartında 5den fazla delik varsa 0 puan ;şrofls;. yanlışlıkla atmak ve yanlışlıkla tetiğe değmek yassahh ;şrofls;.

bu arada bence şöyle bir düzenleme daha lazım: her tur atışta hedef kartının altına boş küçük bir hedef koyalım ve atıcı atışa başlamadan isterse o küçük hedefe maksimum "3" atış yapıp hem sıfırlama kontrolü yapsın, hemde namluyu ısıtsın, sonra 5 atışına başlasın, ancak süre yine 2 dakika ile sınırlı kalsın.

evet bu cumartesi kimler gelebilir? kimler vakitlice gelip yarışmaya katılmak ister?

daha önce bahsi geçtiği üzere çadıraltının paintball oyunu varken kullanılamaması nedeniyle yarışmalarımızı erken saatte başlayıp bitirmemiz gerekiyor. İsteyen istediği saatte gelebilir, ancak müsabakaya saat 9.00da başlayacağız. Bu nedenle sıfırlama-idman yapılacağıda gözönünde tutularak saat 8.30 gibi yarışmaya katılacakların Paintsign'da olmaları gerekiyor.

Kurallar:
    1. Hedefler Gamo hedef kartları
    2. Mesafe 50m (şimdiye kadar niye 55m yapıyordukki? ;şrofls;. )
    3. Destekli 5 atış, toplam 4 tur hedefe atış yapılacak (toplam 20 atış)
    4. Yarışma 09.00da başlayacak, 8.30-9.00 arası sıfırlama-idman süresidir.
    5. Silahın ön tarafı desteklenecek (kum torbası-bipod vs) , dipçik kısmı destek-masa vs'ye dokunmayacak,
    6. Hedef kartının yaklaşık 20cm arkasına 1 adet boş kağıt daha konacak (atışları kontrol amaçlı)
    7. Silahı/ekipmanı arızalanan vs başka birinin silahı ile veya başka silahı varsa onunla atış yapabilir/devam edebilir.
    8. Geç gelenler açısından: eğer yarışmacılar 2. tur atışlarına geçtiyse, yarışmaya yeni yarışmacı katılamaz.
    9. 2 atış yolu, 1 sıfırlama yolu olacak. Atışlar başta belirlenen sırayla başlanacak.
    10. Atış yapan 2 atıcı aynı anda atışlara başlayacak 2 dakika içinde 5 atışını yapacak.
    11. Atışını bitirenler, kendi hedef kartonlarını almaya gittiklerinde yeni hedef kartlarını ve kontrol kağıtlarını yerleştirecek.
    12. Her turun en iyi skorunu yapan bir sonraki turda ilk atışları yapacak.
    13. Atışlar bitince kartlar ve kontrol kağıtları beraberce değerlendirilecek, puan tablosu yapılacak.
    14. Puanlama: vuruşlar pelletin olduğu puanı alır, çizgiye vuruşlar bir üst puanı alır.

aklıma gelenleri yazdım, sizinde fikirlerinizi bekliyorum.

ama grupmanda mesafe uzadıkça grupmanın boyutu doğru orantılı artmıyor, pellet uzaklaştıkça hem dış etkenlerden daha çok etkileniyor, hem spin hızı dolayısıyla istikrarı azalıyor bu nedenle yalpalamalarda başlıyor.

Erdem sanırım özel bi program kullanıyorsun. Bu program aynı atışı mesela 50 yard olsaydı ctc kaç olurdu diye hesaplama yapabiliyormu?
    Taylan zaten 200 metrede atış dürbün görüntüsünden çıkabilir. Özel bi ayak gerekebilir.

Evet ölçüm doğru. ;d;

yok bu programda hedef üzerinde ölçüsü bilinen bir nesnenin boyu giriliyor, mesela ben 6 çentik arasını işaretleyip 6" olarak girdim, sonra pellet delikleri tek tek merkezlenip işaretleniyor.

linkini foruma daha önce koymuştum:

on target

aslında birazda o kadar mesafeyi yürümek gözümde çok büyüdü. ;grin; Yoksa baya bi deneme yapmayı düşünüyodum.

Öyle tek başıma grupman yapmakta pek hoşuma gitmiyor aslında. Taylan sende olsaydın iyi olurdu çünkü hava mükemmeldi. Baya bi deneme yapardık.

dediğiniz gibi uzak mesafe grupman için en az 2 kişi, en fazla 3 kişi lazım. fazlası dikkat dağıtıyor. tek kişide 5 atışta bir o mesafeyi gidip gelmek can sıkıcı oluyor g;$i

Revolution farklı bir silah, yarı otomatik olması onu diğerlerinden ayırır (ben öyle düşünüyorum).

diğer üçü arasında ben seçimimi öncelikle Gladiatörden yana kullanmıştım. seçimimdende memnunum.

ancak kişiden kişiye istek ve beklentiler değişir, araştırıp sizin karar vermeniz en doğrusudur.

İstanbul'da bir buluşmaya katılın silahları görüp denersiniz, kullanıcıların fikirlerini alırsınız ona göre karar verirsiniz. veya Katresu'ya bir uğrayın yine orada silahları görüp silahlar hakkında bilgi alabilirsiniz.