hakikaten süper, Toronto ve Harvard'da Eşref Armağan ile ilgili en az 8-10 master, 3-5 doktora tezi çıkar, bulguları adamların bizimle bilimsel açıdan farkı daha da açmalarını sağlar.
RaptorX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Gamo Raptor pellet için bence zahmete girmeyin. Hız sağlaması haricinde hiç bir işe yaramayan bir pellet. Hafif olması nedeniyle uzun mesafelere enerji taşıyamaz ve çok dağınık grupman çıkarır. Dağınık grupmanın nedenide sanırım sert bir maddeden yapılmış olması nedeniyle arkadan gelen basınçlı hava nedeniyle kurşun pelletler gibi yiv-setlere tam oturmaması.
-
abi bu konu ile bir baglanti kuramadim

bende kuramadım.

bu arada sn. kalem65 2-3 yıldır forumlarda görüşürüz, Ankara'lısınız ama tanışmak hala kısmet olmadı. Bir cumartesi ayarlayabilseniz de tanışsak artık ?
-
iğrenç bir çeviri oldu

Şimdi son zamanlarda çok iyi gruplar gördük izin verdi. Ayrıca Hava Silah S400 ve S410 ile. Ancak bu ne onun S410 ile türk gunman 100m yaptı yine de bana hayran olduğu görünüyor ...
-
Hollanda 100m havalısilahçılar
adamlar benim grupmanı koymuşlar ve başlıkta sanırım "Türk'ün elinde s410" gibi birşey, ama sonrasını anlamadım

-
scuba tüpünün ağzına, aşağıdaki gibi bir dolum aparatı bağlayıp, ordaki ince hortumun ucuna da silahınızla beraber gelmiş olan dolum ucunu hava kaçırmayacak şekilde bağlayacaksınız.
dolum ucunu silaha takıp, tahliye vanasını sıkıp, ana hava vanasını yavaşça açıp silahı dolduracaksınız. doldururken dolum aaparatı üzerindeki manometreden basıncı kontrol edip, üreticinin verdiği basınca ulaşınca ana vanayı kapatacaksınız, şu anda hortum içinde basınçlı hava olduğundan dolum ucunu silahtan çıkartamazsınız. tahliye vanasını açıp basınçlı havayı boşaltacak daha sonra dolum ucunu silahtan çıkartacaksınız.
silahınız doldurulmuştur.
-
sayıya çok takılmayın bence, 2 kişide olsanız buluşup keyfini sürün. fotoları /günün özetini de bizlerle paylaşın.

-
Tebrikler ötesi Erdem Abi,
Ateşli orta sınıfda bile 3 atış ta 1" grupman yapamayan 600-1000 yard atışlarına geçemez diye bilyorum. Sen bunu havalı ile yapmışsın. Öyle böyle değil. Açıkçası ara sıra takip ediyorum ancak bu atış öle herkesin her an yapabilceği bir atış olduğuna inanmıyorum. Bizde attık zamanında ama yılların verildiği bir emek de var bu atışlarda.
Bırakınız bu siteyi, geçiniz havalı tüfek Türkiye yi, Dünyada bile bu tür bir atış sayılıdır (belkide rekor bile kırdın abi)
Ben bu grupmana şapka çıkartırım

sağol Buluthan, senden bu cümleleri okumanın benim için anlamı başka bir güzel.
-
hayırlı olsun güle güle kullanın.
1. tüfeğinizi dolu tutmanızda hiçbir sakınca yok, hatta dolu tutmanız önerilir. ancak kurulu bırakmayın, hem tehlike arzeder hemde çekiç yayını zayıflatır.
2. boş atış yapmanın yaylılarda olduğu gibi zararı olmaz, ama gereksiz yere sürekli boş atış yapmayın.
3. tüp çelikse paslanma yapar, arasıra tüpü tam boşaltıp açık tutarak içindeki nemi alabilirsiniz. -
hayırlı olsun, güle güle kullanın.
-
malesef olmaz. ya PCP pompası yada 200bar scuba tüpü ile doldurmanız gerekiyor. o aletler tam bilmiyorum ama en fazla 5-10 bar basınç sağlar.
-
1. ve geleneksel kelimeleri genellikle pek yan yana kullanılmazlar ama...

biz geleneksel olarak kullanırız

daha köklü bir his veriyor. 
-
-
ama o günlerde " 1. geleneksel kar yağdı Ankara Buluşması" var? lütfen programlar çakışmasın, havalısilah severler hangi etkinliği takip edeceklerini şaşırıyorlar

-
70-80 zoomlu bir dürbün çıkarsa piyasaya grupmanı biraz daha küçültebilirim sanırım

-
-
Kamuran iyi yapmışsınız. böyle durumlarda bana bir haber et, imkanım varsa katılırım.
-
Aslında namlu ucuna takılan lazer ile peletin hangi mesafede ne kadar düştüğünü çok daha gerçekçi bi yolla bulabiliriz.
lazersizde yapılabilir:
10, 20, 30, 40,50m ..... mesafelere üzerinde yatay çizgiler olan hedefler konulup atış yapılarak kolayca bulunur. hatta yurtdışında FT ciler dürbünlerini bu şekilde ayarlıyorlar. düşmeye göre click değerini not alıp, mesafeye göre düzeltme yapıyorlar.
-
yalnız şimdi baktım BCnin 0,032 olması ile 0,041 olması arasında 100 yardada 1,5" düşme farkı oluyor, yani 0.041 olmayacak bir değer gibi değil (tamam genel temayüle aykırı ama
) -
0.041 değeri bence çok yüksek bi değer. Daha düşük bi değer çıkmalıydı diye düşünüyorum.
bence de çok yüksek, chairgun namlu + 2 değişik mesafede hız girilince sonucu veriyor. bunu atlamasaydım dün birde 20m gibi ölçüm yapardım.